הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

שלושה חודשים שלמים לא כתבתי. הזמן היקר שלי היה חייב לנווט עצמו למקומות אחרים. ככה באמצע החיים, עסוקה במיליון דברים, רעיונות וחלומות, בשגרת חיים רגילה עם שלושה ילדים וכל מיני פרויקטים שצצו ועלו, פתאום הגיע הרגע בחיים שיש צורך אמיתי לפנות חלק מהזמן לעניינים אחרים וחשובים יותר. ואיך כל זה קשור לאוכל? הכל קשור לאוכל, כי ממשיכים בשגרת החיים, נפגשים ליד השולחן כל שבוע מחדש וממלאים מצברים. בדרך כלשהיא, הצלחנו אחים שלי ואני, לשכנע את אמא שאין מצב שהיא מארחת את כולנו כל שבוע, הרי מדובר על שבט של 16 איש וילד. הסכמנו על שבועיים רצוף אצלם ושבוע שלישי היא ואבא מתארחים אצל אחד מאיתנו האחים. באים כמו מלכים לארוחה, יושבים, פוגשים את הנכדים ככה באינטימיות, נהנים ממה שהכנו להם לאכול וא”כ אפילו מבקשים את המתכון…

ובתוך המשפחה הגרעינית שלי, עם הצמחוני והילדים, החלטנו שבימי שישי כשאנחנו בבית לבד (וההורים מתארחים אצל אח/ות אחר/ת), נבשל כל פעם ארוחה בסגנון של מדינה אחרת. הרעיון הראשון שנזרק לאויר והתקבל פה אחד היה צרפת. עכשיו, לך תפיק ארוחה צרפתית עשירה ל…צמחונים. אדוה ואני צללנו לפינטרסט לחפש רעיונות, והרכבנו ארוחה לתפארת העם הצרפתי. אחת המנות שהכנתי באותו ערב היתה רטטוי, ומאז היא להיט אצלנו. לרטטוי יש מיליון גרסאות, אני בניתי את הגרסה שלי שמתאימה למשפחה שלנו, על כל גווני הצמחונות שבה.

אז איך מתחילים? רטטוי מורכב מתחתית של רוטב עשיר ועליו נחות פרוסות ירקות יפה יפה. נתחיל ברוטב: מחממים 3 כפות שמן זית בסיר, מוסיפים בצל קצוץ אחד. אחרי הזהבה, מוסיפים 8 עגבניות בשלות וקצוצות דק. נותנים להן כמה דקות ומוסיפים עלים משני גבעולי טימין, 2 שיני שום כתושות, עלה דפנה אחד, פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים שעה ומצננים.

רטטוי מצרכים רוטב קטן

לפרוסות הירקות, לוקחים 3 קישואים, 3 תפוחי אדמה בינוניים ו 3 עגבניות אדומות וקשות. פורסים את כולם לפרוסות בעובי 3-4 מ”מ. אפשר כמובן להוסיף פרוסות חצילים, אצלנו זו קצת בעיה…

רטטוי מצרכים ירקות קטן

מחממים תנור לחום נמוך, 160 מעלות, לתוך תבנית מתאימה שופכים את הרוטב שהכנו ומשטחים אותו. את הירקות שפרסנו מסדרים בשורות יפות וישרות כשכל פרוסה קצת עולה על הקודמת. ככה ממלאים תבנית שלמה. מעל כל זה מפזרים קצת עלי טימין, מלח ופלפל ומעל הכל מטפטפים שמן זית.

מכסים את התבנית בניר כסף וסוגרים טוב מכל הכוונים. מכניסים לתנור לשעתיים, לאחר מכן מסירים את ניר הכסף ומעלים טמפרטורה בתנור ל 180 מעלות. ממשיכים באפיה עוד כשעה. התוצאה הסופית צריכה להיות מעט שחומה ועם מעט נוזלים בתחתית. אתם תודו לי, זה מעדן!

רטטוי מוכן קטן

הערב הצרפתי נחל הצלחה מרובה אצלנו, לקינוח צפינו יחד בסרט המדהים “רטטוי” ואכלנו מוס שוקולד צרפתי מעולה!

רשימת קניות:

- לרוטב: 8 עגבניות, 2 גבעולי טימין, 2 עלי דפנה, מעט פטרוזיליה, שמן זית, בצל, שן שום, מלח ופלפל.

- לירקות החתוכים מעל: 3 עגבניות, 3 קישואים בינוניים, 3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 גבעולי טימין, מלח ופלפל, שמן זית.

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים.

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה [email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה