הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

כבר הרבה זמן שיש לי בראש רעיון חגיגי לפוסט, לכנס את אמא שלי ושתי הדודות עליזה ומרגלית, ליום בישול. אמא שלי היא האחות הכי קטנה במשפחה, מרגלית אמצעית ועליזה, הכי גדולה. ביניהן יש גם אחים כמובן, אבל הן העיקר בסיפור שלי היום. עם הפרש גילאים של מעל עשר שנים, אני עדיין נדהמת כל פעם מחדש איזה קשר מיוחד וחזק יש ביניהן. הן עלו מטורקיה עם כל המשפחה, ומאז שאני זוכרת את עצמי, אוכל היה המרכיב החשוב והעיקרי בדבק המשפחתי שלהן, עוד בתקופה שסבתא שלי היקרה היתה בחיים. אין שבוע שהן לא נפגשות, אבל פעם בכמה זמן זו פגישה ליום שלם של בישול, יחד עם מרגלית, אחותן האהובה שלא הצליחה להגיע הפעם. ביום כזה, אם זכית להיות נוכח, זכית בחוויה מדהימה של ריחות, צבעים, משפחתיות, רכילות ומטעמים מדהימים. עבורי, אמא שלי היא הבשלנית מספר אחת. כנראה שגם בזה יש סדר, כי מבחינת אמא שלי, אחותה עליזה היא הבשלנית הכי מוכשרת בעולם כולו!!!

הבלוג שלי חוגג שנה. הוא נולד ביום ההולדת הקודם שלי, לפני שנה בדיוק. הרבה עבר עליי במהלך השנה הזו בזכותו. הבנתי ברגע אחד שהכי טבעי מבחינתי לחבר בין שתי אהבות גדולות שלי, אוכל ואיור, לכדי דבר אחד שלם, גדול ומוצלח. הבנתי שבזכותו אני מצליחה לגעת באנשים ולשמח אותם. הכרתי אנשים בזכות הבלוג, כאלה שלא הייתי פוגשת בשום דרך אחרת, גיליתי שהבלוג פותח לי אפשרויות והזדמנויות חדשות ומרגשות, שאולי היו שם, אבל חיכו לרגע שאבחין בהן. גיליתי שהשפה שהכי טבעית לי מדברת בשבילי עם הרבה אנשים, והכי חשוב, הבנתי שהבלוג גורם לי לאושר ולהמשך עשייה. יש לי עוד המון תכניות ורעיונות, אז החלטתי שהוא ואני נשארים בינתיים ביחד.

לכבוד יום ההולדת, החלטתי לממש את הרעיון שלי וקבעתי עם אמא ודודה עליזה יום בישול. הקניות נעשו, המצרכים היו מוכנים ואנחנו נכנסנו בהתרגשות למטבח. דודה עליזה האנרגטית ניהלה את המבצע, אמא שלי ואני היינו עובדות למופת, הקשבנו, למדנו, ובעיקר התמוגגנו. בתפריט: קובה דריש. מדובר במתכון טורקי, שכולל קובה עשויים מדריש או ג’ריש (בורגול עדין עדין), ממולאים בבשר, בתוך מרק חמוץ עם גרגירי חומוס, דלעת ועוד מיליון מרכיבים אחרים.

קובה דריש מצרכים לקובה

התחלנו בהכנת הבצק לקובה: שמים בקערה 2 וחצי כוסות דריש, מוסיפים מים, מערבבים קלות ואז סוחטים את הדריש מהמים. לתוך הקערה מוסיפים 2 כפות קמח רגיל, 2 כפות סולת, כף פפריקה מתוקה וכפית מלח. לשים את כל זה לבצק ונותנים לו לנוח רבע שעה שיתייבש מעט. כל הזמן הזה הוא יהיה מכוסה בניילון שלא יתייבש יתר על המידה.

בצק לקובה

בינתיים הכנו את המילוי: לוקחים 250 גרם בשר טחון עם מעט שומן, מוסיפים בצל קצוץ דק, 5 גבעולים של סלרי עם העלים קצוצים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, ומערבבים את המרכיבים היטב.

מילוי בשר

ועכשיו להרכבת הקובה: לוקחים כדור קטן של בצק, מחזיקים אותו בכף היד המשומנת קלות ובעזרת האצבע (של היד השניה) מתחילים לחפור בסיבובים גומחה בכדור עד שנוצר כיס. לתוך הכיס ממלאים את תערובת הבשר וסוגרים בתנועות סיבוביות. מניחים את הקובות על משטח חלק וא”כ מכניסים למקפיא לחצי שעה כדי שיתייצבו.

אמא ועליזה

להכנת המרק: משרים 2 כוסות חומוס כל הלילה, מסננים ומרתיחים אותו במים ומסננים שוב. מכניסים אותו לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים 10-12 קוביות דלעת גדולות, 5 גבעולים ועלים של סלרי קצוצים דק, 10 שיני שום שלמות ודפוקות (שמים שיני שום קלופות בשקית ודופקים עם פטיש כדי לפצח אותן אבל להשאיר אותן שלמות ולא קצוצות), 2 כפיות נענע יבשה, 5 לימונים סחוטים (כן, זו הכמות, לא טעיתי), 2 כפיות מלח, כף פפריקה וקופסא קטנה של רסק עגבניות. מביאים את המרק לרתיחה ומנמיכים את האש לשעה נוספת. לאחר שעה, מניחים במחבת נפרדת שמן זית, מוסיפים לתוכה 10 שיני שום דפוקות, מחממים ומוסיפים כף פפריקה.

הרכבה סופית של המרק: לתוך המרק המבושל מכניסים את הקובות שנחו במקפיא (5-6 יחידות לסועד), מערבבים קלות, מוסיפים פנימה את השום עם השמן מהמחבת, מתקנים תיבול: מלח, לימון, פפריקה. משאירים עוד רבע שעה על האש לאיחוד טעמים.

קובה דריש מצרכים למרק

קובה דריש מצרכים למחבת

מוזגים את הפלא הזה לצלחת, אוכלים ומתמלאים בטעמים מופלאים של בית ומשפחה.

מרק מוכן

אדם צריך תמיד לזכור לעצור לרגע ולהודות על מה שיש לו ומאיפה הוא הגיע. אמא ודודה עליזה היקרות כל כך, תודה רבה, על כל מה שלימדתן אותי ועל היום הזה במיוחד.

רשימת קניות:

- לקובה דריש: 2.5 כוסות בורגול דריש (או ג’ריש, או דרישה, כל אחד אומר אחרת), 2 כפות סולת, 2 כפות קמח רגיל, כף פפריקה מתוקה, כפית מלח.

- למילוי הבשר: 250 גרם בשר טחון עם מעט שומן, 1 בצל, 5 גבעולי ועלי סלרי, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור.

- למרק: 2 כוסות חומוס לפני השריה, 10-12 קוביות דלעת גדולות, 5 גבעולי ועלי סלרי, 20 שיני שום, 2 כפיות נענע יבשה, 5 לימונים, מלח, פפריקה,       2 כפות רסק עגבניות.

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים.

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה [email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה