הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 35

החל מדצמבר 2014

בבחינות הקבלה ללימודי עיצוב בחולון, ישבתי וחיכיתי במסדרון, מצוידת בתיק עבודות, מתוחה ונרגשת ומנסה לשנן מה לומר למראיינים המכובדים כדי לשכנע אותם שאני המתמודדת הכי מתאימה. ניסיתי לחשוב איך אצליח לגבור על מאות מועמדים אחרים בדרך ל- 18 מקומות נכספים לתואר שכל כך רציתי. לידי ישבה בחורה שנראתה נחמדה מאוד, חייכנית וחברותית, שפתחה בשיחה נימוסית על “מה הכנת בתיק עבודות” ולא הבנתי איך היא כל כך רגועה. היום, אחרי 23 שנים, דקלה היא עדיין חברה טובה, אחת מחבורת הבנות היקרות והאהובות שאני שומרת איתי מאז. מזל שהלכתי ללמוד עיצוב.

אחרי שגילינו ביום הראשון ללימודים ששובצנו לאותה כיתה, הפכנו לחברות מאוד טובות. בניגוד אלי, החרשנית שלא יצאה לסרט כל שנה א’ של התואר, והתפנתה לבחון בחורים רק בשנה השניה, דיקלה היתה צמודה לארנון מגיל 14. הם הכירו בקיבוץ שבו נולדו וגדלו ומאז ועד היום חיים באושר עם שלושת ילדיהם. אלינו הצטרפו מהר מאוד אילה ויעל וביחד צלחנו את שנה א’ הקשה מנשוא. למדנו יחד למבחנים אצל יעל, בהפסקות ראינו יחד “היפים והאמיצים” ועקבנו באדיקות אחרי הסדרה “קרוב רחוק”. בכל הזדמנות שיכולנו, קפצנו לאכול במטבח של אמא שלי, התייעצנו שעות ארוכות על פרויקטים בעיצוב כאילו זה הדבר הכי חשוב בעולם, ובעיקר נהננו להיות ביחד. עם הזמן הצטרפו אלינו גם עינת ונטע המוכשרות וגם כשסיימנו את הלימודים וכל אחת פנתה לדרכה המקצועית, המשכנו להיפגש לבד, עם בני הזוג, ובהמשך עם הפעוטות שנולדו.

אני זוכרת שארנון היה הצמחוני היחיד שהכרתי אז. ולא באמת הבנתי ממה הוא ניזון. אבל כל פעם שהגענו לביקור היינו מקבלים ארוחה צמחונית לתפארת והבנתי שאפשר גם אחרת. חורף אחד הוא הכין לנו מרק עדשים כתומות, שמאז ועד היום הוא המרק הראשון שאני מכינה בתחילת החורף והפך להיות המרק האהוב עלי. הבסיס למתכון נשאר כשהיה אבל בתוכו עשיתי שינויים במהלך השנים בהתאמה להעדפות בני הבית. בכל פעם שאני משרה עדשים ומתחילה לקצוץ בצל, תדעו לכם ארנון ודקלה, שאני חושבת עליכם באהבה.

עד היום, כשאילה מגיעה לביקור מלונדון הקרה, אנחנו מזמינות שולחן במקום הכי טרנדי שעינת ממליצה עליו, ונפגשות ומקשקשות ומרכלות ונהנות כאילו רק אתמול נפגשנו.

אז כדי להתחיל את החורף הזה ברגל ימין תרשמו מתכון למרק עדשים קל וטעים:

מרק עדשים חומרים

תתחילו בהשריה של כוס וחצי עדשים אדומות (אני מעדיפה את העדשים האורגניות) במים, בערך 20 דקות. במקביל, טגנו למשך רבע שעה בצל קצוץ דק, עם שני גזרים שחתכתם לקוביות קטנות ושני גבעולי סלרי חתוכים גס. מיד אחר כך הוסיפו קופסת רסק עגבניות קטנה ושש כוסות מים רותחים. כשהכל מבעבע הוסיפו את העדשים שהשרתם ושטפתם במים, שתי עגבניות קצוצות דק ושני שיני שום קצוצות. הוסיפו מלח ופלפל, הנמיכו את האש ובשלו למשך שעה, שעה ורבע. זהו, זו כל התורה.

מרק עדשים מוכן

ואם שאלתם את עצמכם, היום כל אחת מאיתנו עוסקת בתחומים הנושקים לעיצוב ברבדים שונים, אילה ודקלה הן בעלות המותג המצליח ENCHANTED WONDERS , יעל היא אשת UX מוכשרת ומנוסה, עינת היא הסטייליסטית הכי מוכשרת בעיר ונטע סורגת בכשרון מעורר הערצה ומעבירה סדנאות סריגה.

ואני, אתם כבר יודעים, מבשלת ומציירת כל היום……

רשימת קניות:

 ½ 1 כוס עדשים כתומות

1 בצל

2 גבעולי סלרי

2 גזרים

2 שיני שום

2 עגבניות

קופסת רסק עגבניות קטנה

מלח

פלפל

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים.

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה [email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה