הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

שרית והדיי מבשלים טורטליני ים תיכוני מול הנוף הנהדר של עמק האלה

16/08/2015

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים. מהמדור הקבוע שלו במוסף הארץ, יכולתי לחשוב שמדובר במישהו מבוגר, עם ניסיון חיים עשיר והרבה שנים על פני האדמה, הופתעתי מאוד לגלות בחור צעיר

אחרי נסיעה של כשעה מתל אביב הגעתי לעמק האלה, אחד המקומות היפים בארץ והמועדפים עליי לטיול של שבת. הדיי חיכה לי בחצר, וברגע שנכנסתי איתו אל ביתו הרגשתי כאילו נכנסתי אל ביתי. הנוף הנשקף מקיר החלונות העצום של המטבח והסלון, היה עוצר נשימה, כל העמק נפרס לרגלי, כרמים באופק, ובחצר הפרטית של הדיי צומחים להם עצים מסוגים שונים, כרם קטן, אקליפטוס גבה קומה וכל מה שאדם צריך כדי להיות מאושר. וכשאני אומרת כאילו נכנסתי לביתי זה בדיוק מה שהלב שלי הרגיש, שנעים לו מהרגע הראשון כאילו היה בבית. במהלך 3 השעות ויותר שביקרתי אצלו הספקנו לדבר על המון דברים שלא קשורים בהכרח לאוכל אבל תמיד התחברו אליו. הדיי מאמין שלאוכל אין משמעות אם אין מי שיטעם אותו וירגיש בתוכו את החוויה שרצה להעביר מי שבישל עבורו. כך שבסופו של דבר הכל עובר דרך אנשים ואוכל. יש בו אמת פנימית מאוד מוצקה, וחריצות גדולה ועשייה רבה ומרתקת. הוא בנה את ביתו בשתי ידיו, שתל את עציו לבד, השקה וטיפח, והאהבה שלו לעשייה הזו מורגשת בכל פרט. 

הדיי בית

הוא העמיד פינג’ן לקפה שחור וניגש מיד להכין בצק לטורטלינים שנכין בהמשך. את הבצק הכניס למנוחה במקרר.

בצק

לש

אחרי שלגמנו מהקפה, פרס לחם טרי, מרח לשנינו ממרח של לימון כבוש הכי טעים שטעמתי בחיי, פרס והניח מעל שתי פרוסות גבינת “עין כרם”, והתנצל שאנחנו אוכלים ככה איזה משהו קטן בעמידה (עד שהאוכל יהיה מוכן). ביקשתי שיפסיק להתנצל כי ככה הרגשתי הכי בבית, או כמו אצל הוריי שאפשר לאכול בעמידה במטבח בלי להיות פורמליים ואלה הרי הביסים הכי הכי טעימים. למי שלא מכיר, להדיי ולאחיו ינון יש משק במושב עידן שבערבה משק עפאים לחקלאות בת קיימא שמייצר בין היתר גבינות ומוצרי חלב עזים אורגניים, ממרחים שונים ואפילו שמן זית, ואם לא יצא לכם לטעום, אני ממש ממליצה. אחרי שאכלנו עוד פרוסת לחם עם ממרח פסטו עשיר וגבינת “משא” ופרוסות עגבניה ומעל הכל מלח ים, ושתינו יין אדום טעים וצונן, החלטנו שהגיע הזמן לעבוד על המנה.

הוצאנו את הבצק מהמקרר וחיברנו את מכונת הפסטה. רידדנו את הבצק עד שהפך שקוף כמעט (8 בסקלת המכונה), הנחנו אותו על קרש העץ הגדול וקרצנו ממנו עיגולים.

בצק מרודד הדיי

אחר כך חתכנו לקערה 150 גרם של גבינת “עין כרם” וגבינת “משא”, קצצנו פנימה 10 גבעולי פטרוזיליה, והוספנו שתי כפות קרם צחור (אפשר גם ריקוטה או גבינת שמנת). ערבבנו הכל והנחנו על כל עיגול בצק כמעט כף מהטוב הזה שנח בקערה.

מלית הדיי

הרטבנו עם האצבע את קצוות עיגולי הבצק, קיפלנו לחצי והידקנו ואז חיברנו שפיץ לשפיץ ונולדו להם טורטלינים יפים שהלכו לנוח על משטח מקומח.

טורטלינים

ניגשנו להכנת רוטב ים תיכוני. 

מצרכים הדיי

על אש הכיריים הונחו פלפלים אדומים שלמים ואחריהם מיד שומר שנחצה לשניים ונחרך גם הוא. את הפלפלים החרוכים שמנו בקערה סגורה כדי שיהיה קל לקלף אותם אחר כך (אפשר גם בשקית ניילון). קצצנו את השומר החרוך ומיד אחר כך את הפלפלים שהספיקו קצת להתקרר ולהתקלף. 

ירקות חתוכים הדיי

על הכיריים העמדנו סיר עם מים ומלח ים לבישול הטורטלינים, ולידו מחבת גדולה להכנת רוטב הירקות הקייצים. במחבת שמנו שמן זית, 3 שיני שום כתוש גס, קצת גרידת לימון, 2-3 פרוסות מאותו לימון קלוף, הוספנו את הפלפלים והשומר הקצוצים, 2-3 כפות ערק ועלי נענע טריים. ברגע שהמים בסיר רתחו זרקנו את הטורטלינים למים ואחרי כמה שניות הם צפו והיו מוכנים. העברנו אותם מיד אחרי סינון למחבת, ערבבנו קלות, והמנה היתה מוכנה. היא היתה קייצית וטעימה כל כך, הגבינות נמסו בתוך כיסי הטורטלינים כשבאו במגע עם הירקות החמים, והיו תענוג לחיך.

מנה סופי הדיי

הדיי ואני עמדנו במרפסת שצופה לעמק, לגמנו עוד קצת יין ודיברנו עוד קצת על אוכל ואנשים, על חקלאות בת קיימא ועל הקשר בין אדם למקום ולשכניו, על מסעות בעולם וילדים ועצים ופירות ועל מסירות העשייה לדבר שאותו אוהבים. אחר כך נפרדתי ממנו ובידי שקית עם סברסים טריים לדרך, בליבי חקוקה לה כבר חוויה מדהימה ובראשי הרבה מחשבות שילכו איתי הרבה ימים קדימה. 

הדיי יין

בשבוע הבא יתבשל, יצולם, ייכתב ויודפס המדור האחרון של הדיי במוסף הארץ, ואני בטוחה שכמוני, יהיו עוד המון אנשים שיתעצבו מאוד וישארו עם געגוע למילים ולאוכל ולחיבור המופלא שרק הוא הצליח לעשות בין אוכל ובני אדם.

להכנת 4 מנות של טורטליני ים תיכוני:

לקנות לבצק:

200 גרם קמח

2 ביצים

חלמון

לקנות למלית:

150 גרם גבינות בשלות, אנחנו השתמשנו בגבינת “עין כרם” וגבינת “משא”

2 כפות קרם צחור או גבינת ריקוטה

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

לקנות לרוטב:

שמן זית

2 פלפלים

1 שומר

3 שיני שום

גרידה מחצי לימון

2-3 פרוסות לימון ללא הקליפה

12 עלי נענע טריים

2-3 כפות ערק

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים.

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה [email protected]

 

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

יום מעשים טובים

אתמול עשיתי מעשה טוב. את איילת, חברתי הטובה הכרתי דרך גלי, חברתי הטובה מאוד, ודי מהר הפכנו לשלישייה, ככה גם כתוב לי בקבוצת הווטסאפ שלנו, "השלישייה". גם אם לא ניפגש שלושה חודשים נדע מה קורה אחת אצל השניה עד הפרט האחרון. יש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה