הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

כשהייתי ילדה, לא היה מזגן בבית, וגם לא מגבונים לחים, ועוד כל מיני המצאות שמקלות על החיים היום והופכות אותם לקרירים יותר. אני זוכרת שבחודשי הקיץ החמים, כשהיינו בחופשת הקיץ, אחרי שכבר סיימנו את הקייטנה, והיה עדיין נורא חם בשביל לשחק בחוץ, היינו יושבים כל בוקר מול הטלויזיה וצופים בהתמכרות טוטאלית בסדרה “איים אבודים”. למי שלא מכיר, זה היה סיפור על חמישה ילדים שהיו על ספינת “העולם המאוחד” ונסחפו בזמן סערה אל האיים האבודים. שם הם נתקלים בטיפוסים שונים ומשונים, ובמושל עם גלימה ומסיכה, שעד היום אני מפחדת ממנו, וכל מטרתם היא להימלט הביתה, אלא שבדרך הם כמובן נתקלים בהמון קשיים והרפתקאות. עם כל הרצון להרפתקה משלי, איכשהו תמיד ריחמתי על הילדים שם, שכל כך מתגעגעים הביתה ושמחתי שלא נקלעתי לספינה שלהם.

לאמא שלי היו כל מיני טריקים כדי לקרר את האוירה, היא היתה שוטפת את הרצפה במים קרים וסוגרת את השלבים של התריסים ככה שיהיה אור נעים, ואנחנו היינו שוכבים על הרצפה הקרה, ומתפנקים מול הטלויזיה. בצהריים, אחרי שסיימנו את סבב הסדרות, וקצת עזרנו בבית, היא היתה מגישה לנו ארוחה כיד המלך. ובימים חמים במיוחד, היתה מכינה לנו גם סלט ירקות קפוא. זה היה סלט ירקות קצוץ דק דק עם שום כתוש ובשניה שהיתה שמה את הקערה על השולחן, היתה מוסיפה 4 קוביות קרח, מערבבת ואומרת: “עכשיו תאכלו, זה מספיק קר”.

סלט ירקות קפוא 2

לא מזמן הכנתי את הסלט הזה, ואפילו שיש לי מזגן ומגבונים בבית, משהו בו עשה לי את הקיץ להרבה יותר נעים. אני מציעה לכם, קחו 2 עגבניות + 2 מלפפונים + 3 צנוניות +רבע צרור פטרוזיליה, את כל זה תקצצו דק, תוסיפו 2 שיני שום כתושות, מלח, טיפה פלפל שחור, לימון שלם ושמן זית, מעל כל זה, בשניה לפני האוכל תוסיפו 4 קוביות קרח, ואז גם הקיץ שלכם יהיה קר ומושלם.

ולמי שמתחשק לחפש הרפתקה באיים האבודים: https://www.youtube.com/watch?v=zeT6G3Dorz4

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה

[email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה