הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

מאז שאדוה, הבכורה שלי, הפכה להיות צמחונית, אני מרגישה שאני צריכה להמציא, בעיקר מאכלים, מזינים, בריאים, מספקים. לא פשוט להכין אוכל למשפחה בת 5 נפשות שכל אחד בה אוהב דברים אחרים. הצמחוני לא אוכל פלפלים וחצילים והצמחונית החדשה כן אוכלת את המוזכר לעיל אך פחות מתחברת לעדשים שלא גרות בתוך מג’דרה ולמיני נסיונות מוזרים של אמא שלה. האמצעי, דווקא אוהב לנסות מאכלים חדשים, אבל בזמן האחרון מאוד מחובר לפשטידות ומיני קציצות, והקטן נשאר הכי מסור לאמא ולשניצל. ואני, אני אוהבת הכל, מדלגת בין כולם ומנסה להמציא את עצמי כל פעם מחדש, מזל שאני יצירתית, זה מאפשר לי לנסות לעשות דברים שאף פעם לא ניסיתי, כמו למשל קציצות תרד.

קציצות תרד מצרכים copy

צהריים אחד עמדתי במטבח עם שקית של עלי תרד צעירים, וחשבתי לעצמי איך אגרום לכולם לאכול את העלים האלה? הוצאתי קערה גדולה והתחלתי לאלתר. קצצתי את 300 גרם עלי התרד, הוספתי שני קישואים מגורדים, אף אחד לא יידע שהם שם, וגירדתי פנימה גם שני בצלים גדולים, לזה אף אחד לא יתנגד. נזכרתי שיש לי בבית גוש מוצרלה שאני קונה בשביל הפיצה שאני מכינה וגירדתי את כולו לתוך הקערה. שברתי פנימה 4 ביצים כי ככה הרגיש לי נכון בכמות, ואז הוספתי את ההתמכרות האחרונה שלי, שיבולת שועל שלמה, כוס שלמה מהבריאות הזו,  מלח ופלפל וערבבתי הכל.

הנחתי ניר אפיה על תבנית, שני שפריצים של שמן זית, וסידרתי שורות שורות של עיגולים יפים על התבנית. הכנסתי שתי תבניות כאלה לתנור שחומם על חום גבוה, 200 מעלות, עד שהשחימו מצד אחד, הפכתי לצד שני את כולן ואחרי כ 40 דקות, נולדו להן 40 קציצות תרד. טעמתי בהססנות אחת, בידיעה שאולי כל זה הולך לפח, הצלחתי להפתיע את עצמי, יצא מעולה!!!

קציצות תרד

כבר שבועיים שכולם פה, מגדול עד פספוס מבקשים עוד קציצות תרד, גם הצמחונית הזו שלא אוהבת תרד, אומרת שזו הקציצה הכי טעימה בעולם!!!

ואני אומרת, חברים אל תפחדו אף פעם לנסות!

גרסת הדפסה לקניות:

300 גרם עלי תרד קצוצים

250 גרם מוצרלה מגורדת

4 ביצים

2 בצלים מגורדים

2 קישואים מגורדים

1 כוס שיבולת שועל שלמה

מלח

פלפל

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה

[email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה