הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

אמא שלי נולדה בטורקיה, ויודעת לבשל את האוכל הכי טעים בעולם. כשהייתי ילדה, היא היתה מקבלת אותנו בצהריים מבית הספר עם ארוחה חמה וטעימה כל יום. בימי ראשון היתה תמיד ארוחה צמחונית, בימי שני היה יום השניצל והצ’יפס, ובשאר ימות השבוע היו תבשילים מדהימים וטעימים, שרק מי שמכיר את הבישול הטורקי, מבין את כמות ההשקעה בכל מנה.

מכל הימים בשבוע, אחים שלי ואני, הכי אהבנו את יום שני, היינו ממהרים הביתה מבית הספר, זורקים את התיק ומתיישבים ליד השולחן, ומחכים עם בלוטות ריר כואבות לשניצל החם. הוא היה כל כך טעים שכולנו זוכרים עד היום את ימי שני ואת טעם הילדות הזה.

לשחזור טעם הילדות, אני קונה נתח חזה עוף ופורסת אותו בעצמי דק דק, אבל אפשר להתחיל בלבקש מהקצב שניצל פרוס ונקי (חצי ק”ג בערך). בקערה שוברים שתי ביצים, כותשים פנימה שלוש שיני שום, מוסיפים כפית חרדל, אפשר פשוט וחלק ובטח שאפשר דיז’ון עם גרגרים, מוסיפים מלח, נניח חצי כפית, ופלפל. טורפים את כל הבלילה ומכניסים פנימה את פרוסות השניצל ומערבבים כדי שהכל יהיה אחיד. מכניסים למקרר לפחות לשעה כדי שהטעמים יתערבבו.

שופכים לצלחת פרורי לחם, זה הזמן לבחור את הסוג שבא לכם, אני אוהבת את הכי פשוט, פירורי זהב.

עוד דבר שלמדתי מאמא זה לטגן שניצל בסיר ולא במחבת, זה שומר על החום, הטיגון מהיר יותר וזה פחות מלכלך….שופכים לסיר שמן קנולה, כמה שמן? גובה של שני מילימטרים בערך, מחממים כמה דקות מצפים כל פרוסה בפרורים ומכניסים לשמן שעושה צצצצצצצצצצ (ככה יודעים שהוא חם בדיוק).

מצרכים לשניצל

שירי, זאת מהמרק עוף, שאלה אותי איך יודעים שהשניצל מוכן, פשוט יודעים, ואם לא, אז לפי הצבע, משהו בין כתום כהה לחום יפה ומוזהב, כזה שמזכיר לך את הבית.

אין כמו שניצל של אמא, בתאבון!

שניצל מוכן

ברגע שתחליטו, מתניעה את האוטו ובאה ללמד אתכם איך לבשל מחביתה ועד בכלל, תהיו בקשר, [email protected]

 

 

 

עוד מהבלוג של שרית עציץ

Thumbnail

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 5 years
Thumbnail

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים