הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

כשהייתי ילדה, היינו מתכנסים בחג שבועות, כל הדודים ובני הדודים אצל סבא וסבתא, בבית קטן שהצליח להכיל משפחה גדולה מאוד, וטורפים את כל מאכלי החג הטעימים שסבתא הכינה. כופתאות ואטריות עבודת יד, קישואים ממולאים חלביים בטעמי גן עדן, תבשיל אורז מתוק ועוד ועוד. בימי חול, אחד הדברים האהובים עלי, היה לשבת במטבח עם אמא שלי וסבתא שלי ולראות איך הן מכינות מאכלים טורקיים מסובכים וטעימים כל כך. לסבתא שלי היו עיניים טובות כאלה וידיים מיומנות, שהיה מהפנט להסתכל עליהן לשות, מגלגלות  וממלאות. אחרי שכל המצרכים נקנו, הן היו יושבות יום שלם כמעט, מקשקשות בשפה שלא הבנתי בהתחלה, אבל לאט לאט למדתי, מרכלות על ההיא ועל ההוא שהתחתן, ועל הילד החדש ועל השכנה ומה לא.

כשקצת גדלתי הרשו לי להשתתף בהכנות, כמו שוליה, לעשות את העבודות השחורות, שגם מהן הייתי מבסוטה עד הגג, כי ככה למדתי הרבה מאוד חוכמות ותובנות. ואחרי שסבתא שלי היקרה נפטרה, הייתי יושבת עם אמא, שיש לה כבר את התנועות של סבתא, והייתי שותפה להכנת מטעמים יותר מסובכים, וכל כך טעימים.

קדאיף מצרכים

העוגה הזו, שקוראים לה אצלנו בבית עוגת קדאיף, מופיעה על השולחן פעמיים בשנה, בט”ו בשבט ובשבועות. היא כל כך טעימה, ואפילו די פשוטה, ויקרה מפז כי היא טומנת בתוכה זכרונות מתוקים מתוקים.

אטריות קדאיף הן שערות דקיקות, שמקורן בטורקיה, פעם היה אפשר לקנות אותן רק במקומות מסויימים, דוד שלי ציון היה קונה אותן לאמא שלי בשוק לוינסקי, אבל היום הן נמצאות כמעט בכל סופר. צריך לשמור אותן במקפיא ולקראת השימוש להפשיר אותן, ולפתוח אותן בעזרת הידיים, כדי שתיווצר אווריריות. אחרי שהפשרנו ופתחנו אפשר לגשת לעבודה: ממיסים 200 גרם חמאה ושומרים בצד. משטחים על תבנית גדולה (זו שיש בכל תנור) שכבה של אטריות. מעל האטריות שופכים 4-5 כפות מהחמאה המומסת. מסדרים מעל החמאה עוד שכבה דקה של אטריות. עכשיו משטחים את הקוטג’ מעל הכל, ואז משטחים את השמנת החמוצה בקצוות או במקומות שלא הגיע אליהם הקוטג’. מפזרים קצת קינמון מעל כל זה, ומסיימים בשכבה אחרונה של אטריות קדאיף. עכשיו, כןכן, לפני האפייה, מכניסים למקרר לשעתיים שלוש, כדי שקצת יתקשה, ואז חותכים לחתיכות בצורת מקבילית את כל התבנית (חשוב מאוד, כי אחרי האפייה קשה לחתוך…). לאחר שעתיים שלוש, מחממים תנור ל 180 מעלות, ומכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה בערך או עד שהאטריות מזהיבות.

עוגת קדאיף

בזמן שהתבנית בתנור, ממיסים 2 כוסות סוכר עם כוס וחצי מים מעל האש, עד שמקבלים סירופ חלק. מצננים אותו לגמרי. מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים עליה בעודה חמה את הסירופ (שהתקרר לחלוטין) כולל בין החריצים.

כמו שאמא שלי אומרת, הכי טעים לאכול חם מהתבנית אבל המעדן הזה טעים בכל טמפרטורה, גם קר מהמקרר באמצע הלילה, מבטיחה לכם!

גרסת הדפסה לקניות:

2 כוסות סוכר

200 גרם חמאה

חבילת אטריות קדאיף

2 גביעי קוטג’

1 גביע שמנת חמוצה

מעט קינמון

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה

[email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה