הבלוג של שרית עציץ

הכל אפשרי

אוהבת לבשל ולהפגיש ליד השולחן, מאיירת מתכונים כי ככה הם הכי יפים ומלמדת לא לפחד מסירים, מחבתות ותבלינים.

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מדצמבר 2014

אתמול עשיתי מעשה טוב.

את איילת, חברתי הטובה הכרתי דרך גלי, חברתי הטובה מאוד, ודי מהר הפכנו לשלישייה, ככה גם כתוב לי בקבוצת הווטסאפ שלנו, “השלישייה”. גם אם לא ניפגש שלושה חודשים נדע מה קורה אחת אצל השניה עד הפרט האחרון. יש אנשים שהחיבור שלך אליהם הוא מיידי, וככה היה לי עם איילת. אצלה אין יום אחד של מעשים טובים, היא כל כולה נתינה ועזרה במשך כל עונות השנה, ולכן זה לא הפתיע את גלי ואותי שהיא התחילה לנהל את מיזם סירי לידה בשכונת בבלי, בתל אביב, שם היא מתגוררת. למי שלא מכיר, סירי לידה הוא מיזם קהילתי בהתנדבות, המחבק את היולדת הטרייה ואת משפחתה ועוזר לה בשבועות הראשונים שלאחר הלידה באוכל חם, טרי ובריא. אני זוכרת שגם אמא שלי סיפרה לי פעם על המנהג הזה שהיה מאוד מקובל במשפחה והיום איכשהוא התמסמס. במגזר הדתי ובקיבוצים הוא קיים כבר שנים ובזמן האחרון התפשט גם לכל מיני ישובים, ערים ואפילו לשכונות תל אביביות….בשכונה של איילת, היולדות זוכות למשלוח של אוכל באופן קבוע לתקופה של אחרי הלידה, יש מתנדבות שמכינות את האוכל והכל נעשה מתוך נתינה מדהימה ובאהבה גדולה. אבל יש יולדת אחת המתגוררת בתל אביב, אך לא שייכת לשכונת בבלי, וזכתה בתשומת ליבה של איילת, המנהלת צי מבשלות מתנדבות עבורה ועבור משפחתה, וכך הגעתי אני לקחת חלק בדבר המדהים הזה.

אני מחשיבה את עצמי אדם טוב שאוהב לעזור לזולת, לפעמים באופן בלתי מודע, ככה על הדרך. אבל היה משהו מיוחד באתמול. התמלאתי אנרגיות טובות רק מלהכין לעצמי רשימת קניות, לתכנן מה יהיה מזין ובריא, ואיזה עוגה אכין להם לקינוח, והמבט הזה של התודה שקיבלתי כשהגעתי לתת את כל הקופסאות המלאות בכל טוב, מי צריך יותר מזה?

אחת המנות שהחלטתי להכין ושבעיניי היא הכי בייתית ומזינה, היתה סיר ממולאים צמחוניים. שנים אני מסתכלת על אמא שלי מכינה אותם בגרסה הבשרית, מרוקנת, ממלאת, מסדרת כמו חיילים בסיר ובטוחה שאין סיכוי שבחיים אצליח כמוה. עד שהבנתי שאין בכלל מה לפחד מהם, מהממולאים.

 ממולאים מצרכים

עשרים דקות של עבודה וגם לכם יש סיר ממולאים מדהים, הנה ככה:

לסיר בינוני, אני אוהבת למלא עגבניות, פלפלים אדומים וקישואים עגולים. חותכים את הראש מכולם, בגובה של סנטימטר מלמעלה בערך, את תכולת הקישואים והעגבניות מרוקנים בעדינות עם כף. את תכולת העגבניות שומרים לבלילת הרוטב. בסיר, מחממים 3 כפות שמן זית, מטגנים בצל קצוץ דק, גזר אחד מגורד ושני גבעולי סלרי קצוצים. מערבבים ומוסיפים לזה שתי 3 כפות של פטרוזיליה קצוצה, כף אחת של שמיר קצוץ, עגבניה קצוצה דק, קופסת רסק עגבניות קטנה, שן שום קצוצה מלח פלפל, ¾ כוס אורז לא מבושל ו1/4 כוס של רכז רימונים. מערבבים עוד טיפה, מסירים מהאש ומצננים קצת.

ממלאים בעזרת כפית את הפלפלים, הקישואים והעגבניות עד ¾ גובה שלהם ומסדרים יפה בסיר רחב ככה שלא יפלו. ועכשיו מכינים את הרוטב, לוקחים את מה שרוקנו לפני כמה דקות מהעגבניות, מוסיפים לזה קופסת רסק עגבניות קטנה, 1/3 כוס מים וכף שמן, קצת מלח ומערבבים, יוצקים את כל זה מעל הירקות. סוד קטן מאמא שלי (כי איך אפשר בלי) שימו צלחת  מעל הכל שתהדק את הממולאים בזמן הבישול וכך הם לא יתפרקו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי. התוצאה – לא פחות ממושלמת.

סיר

אז תגידו לי עכשיו, מי מפחד ממולאים???

ועוד דבר לסיום, מי שמעוניין לבשל ליולדות, יכול מצוא את מיזם סירי לידה בפייסבוק. שווה, זה עושה טוב על הלב.

גרסת הדפסה לקניות:

2 פלפלים אדומים וקטנים

2 עגבניות

3 קישואים עגולים

בצל

שום

שמיר

פטרוזיליה

סלרי

רסק עגבניות

אורז

גזר

רכז רימונים

אם מתחשק לכם לראות עוד מתכונים מאויירים שלי, עקבו אחריי בכפתור שם למעלה ותקבלו עדכונים מאויירים.

אם ללמוד בישול בבית חפצה נפשכם, תוכלו להשיג אותי במייל הזה

[email protected]

עוד מהבלוג של שרית עציץ

תצוגה מקדימה

מרק עוף עם ירקות

איך הכל התחיל? הלכתי לשירי, ללמד אותה לבשל, היא הודיעה לי שאפילו אורז היא שורפת, אז הייתי הייתי חייבת ללמד אותה איך אמא שלי מבשלת אורז מושלם, על הדרך אמרנו שנכין מרק עוף עם ירקות כי זה הכי טעים בעולם, ואני אמרתי שחייבים גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הדיי עפאים, האיש והמילים

הדיי עפאים מגדיר את עצמו כאדם העוסק באוכל ובתיירות ארץ ישראל. כשפוגשים אותו, מבינים שההגדרה אינה באמת מכילה את כל פועלו. הדיי עפאים הוא איש חכם, לא רק במובן של ידע נרחב מאוד בתחומים שונים, אלא איש גדוש בערמות של חכמת חיים....

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לעלות אל ההר

יש אנשים שמצליחים בחייהם להגשים חלום. כלנית ואביהו שהקימו את מתחם הצימרים  דארנא בגליל  ביישוב לבון הם אנשים כאלה. לפני 11 שנים, ארזו את משפחתם וביתם בעיר ועלו אל ההר היפה הזה. בחלקה שבה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה