הבלוג של בריאה בנפשה

sarahgelb

שרה גלב, גרגרנית, בעלת ״בריאה״, סדנאות לבישול טבעוני משמח מגיעה לביתכם עם מצרכים טריים מהשוק לבישול משותף.

עדכונים:

פוסטים: 6

עוקבים: 5

החל מינואר 2015

20150616_181024_resizedהימים קצת מטרידים …אמנם הקיץ הופיע בשמחת חיים מתפרצת , הים כחול ומזמין בגליו הצוננים ופלחי האבטיח אדומים ומתוקים כתמיד  . ובכל זאת יש תחושת מחנק שמעיבה על קלילותו הטבעית של הקיץ .  ענן שחור מפויח רובץ לו , ענן של הסתה ושנאה , האוויר שבו דחוס בהשתלחות אלימה , חסרת סבלנות , נטולת הקשבה .האשמות נזרקות לחלל האוויר -בוגד , בהמה , מתנשא ,עוכר ישראל  . ואז כמובן משמיצים ומטילים קצת רפש  , כאילו מדובר בתבלין , ומיד משתפים בפייס  וצריך מהר לתפוס צד, בהחלטיות מחייבת , צודק או טועה , שחור ולבן , בנחרצות מוחצת  , וחייבים כמובן להתפצל למחנות אויבים וכבר מתחילות קללות משפילות ואיומים אמיתיים …

והאש הזו בקיץ יכולה לצאת משליטה . הלהבות מתלקחות ועולות גבוה  .מרוב כעס אפשר להתפוצץ והרסיסים מתפזרים בדקירות של כאב , ומצלקות בתחושה של עלבון נואש , שרק מגביר את הכעס המתערבל ללא מוצא.

כאילו שאין יותר אפשרות להתערבב עם המציאות אבל לשמור על אופייך ולהיות מגוון , להיות חלק אבל גם נפרד . להיות מי שאתה ולבטא את עצמך בחופשיות , לנסות להקשיב ואולי לראות את התמונה כולה …ממש כמו קציצה חמודה שמנמנה שמורכבת משפע מרכיבים , גדושה בטעמים וצבעים , שכל מרכיב מוסיף ולא בא על חשבון משהו אחר … אז הנה מעדן מנחם לימים הלוהטים – קציצות קישוא וגזר בסגנון הודי עם פסטו נענע …אפשר להגיש חמות או קרות …

 20150616_181050_resized

המצרכים ( 12 קציצות )

3 קישואים מגורדים דק

2 גזרים מגורדים דק

1 בצל מגורד דק

כוס עלי כוסברה קצוצים

כוס קמח חומוס

1-1/2/ 3 כוס טחינה גולמית

כף שמן זית

מיץ מלימון אחד

כף אבקת קארי

כפית גדושה של ג’ינג’ר טרי מגורד

מלח פלפל

 

פסטו נענע

כוס וחצי עלי נענע שטופים קצוצים

6-8 אגוזי מלך

2 שיני שום

שליש כוס שמן זית

מלח פלפל

חתיכה של אבוקדו – לא חובה .

אופן הכנה

 

מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ומערבבים היטב . לשים בעצמה עד שמתקבל מרקם מגובש ואחיד . אם החומר יבש קצת אפשר להוסיף עוד טחינה . אם רטוב להוסיף עוד קמח חומוס. חשוב לתבל בנדיבות כשמכינים קציצות . מגלגלים קציצות חמודות ( אני אוהבת להכניס אותן לתבנית קאפקייקס ). להכניס לתנור מחומם ל – 180 מעלות לחצי שעה. אחכ להפוך ולהכניס שוב לחמש עשר דקות . לא לשכוח לשמן את התבנית במעט שמן זית שהקציצות לא ידבקו.

לפסטו – להכניס את כל החומרים למג’ימיקס עד שמתקבל נוזל סמיך . אם הוא סמיך מדי להוסיף קצת שמן זית ואם הוא נוזלי להוסיף אגוזים . החתיכה של האבוקדו נותנת לרוטב מרקם של שמנת .( אם מוסיפים אבוקדו צריך להכין את הרוטב ברגע ההגשה שלא ישחיר .)

כמובן שאפשר להוסיף קצת צ’ילי…

20150616_181129_resized

 

טיפים

אפשר לשחק עם מרכיבי הקציצות – בטטה , דלעת , תפוח אדמה וכו

אפשר להוסיף עשבי תיבול אחרים לקציצות

אפשר להחליף את הקארי בחוויג’

אפשר לקשט את הקציצות בקצח – לפזר מעל אחרי שהופכים צד .

אהבתם? אשמח אם תעקבו אחרי, לחיצה קטנה על כפתור ״עקוב אחרי״ למעלה משמאל ואתם שם

לדף הפייסבוק ולפרטים על הסדנאות של בריאה לחצו כאן

אחת לחודש מתקיימת סדנה בקפה שפר בתל אביב

לפרטים נוספים – שרה גלב – 0523824492

עוד מהבלוג של בריאה בנפשה

תצוגה מקדימה

מוסקה בלקנית טבעונית

אימא שלי שנפטרה מביטה מלמעלה ואומרת לעצמה - I cant believe it  - והיא מתכוונת לכך שהבת שלה , אני , מעבירה סדנאות לבישול טבעוני . היא לא מדברת על הטבעונות , משום שהיא אהבה בעלי חיים...

תצוגה מקדימה

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי - עם פטריות וערמונים

אני ילדת קיץ בנשמתי...אולי זה קשור לזה שנולדתי באוגוסט , אולי לא  .ילדת קיץ זה אומר שהאושר שאת מגיעה אליו בעונה החמה הוא פשוט אחר , גבוהה יותר ...זה אומר לרחרח  את האוויר...

תצוגה מקדימה

מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות

  מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות הסדנה האחרונה שהעברתי כללה רק נשים ...(האמת שהבעל של בעלת הבית הציץ מדי פעם ).היה משהו קסום באותו הערב ונסעתי את כל הדרך חזרה ממרחביה לתל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה