הבלוג של בריאה בנפשה

sarahgelb

שרה גלב, גרגרנית, בעלת ״בריאה״, סדנאות לבישול טבעוני משמח מגיעה לביתכם עם מצרכים טריים מהשוק לבישול משותף.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מינואר 2015

 שרה 1

מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות

הסדנה האחרונה שהעברתי כללה רק נשים …(האמת שהבעל של בעלת הבית הציץ מדי פעם ).היה משהו קסום באותו הערב ונסעתי את כל הדרך חזרה ממרחביה לתל אביב כשחיוך על פני . ניסיתי להבין מה היה שם …אז ברור שהייתה אווירה נעימה ונינוחה וגם הומור ואוכל טעים ( כמובן ) . אבל היה שם עוד משהו – היה שם התבלין החמקמק הזה שנקרא השראה , שיוצר את החיבור הזה -השלם הגדול מסך חלקיו – שמאפשר לדברים להיות קצת יותר צלולים ועזים .

כל אחת מהנשים הייתה מיוחדת במינה – ממדריכת הספורט האנרגטית שכובשת זיתים ושמן זית , והאדריכלית הקיבוצניקית שנראתה כמו יצירת אמנות , ומישהי עם ידי זהב שעושה מסאז’ים .היו שם גם שתי תכשיטניות בעלות עסק מצליח , וגברת יום ההולדת שמקפצת בכל העולם בטיולים אתגרים , ומישהי שמומחית באוכל קווקזי…כל אחת ממקום אחר , מהקיבוץ , הכפר והעיר . כל אישה יפה וססגונית בדרכה , מקורית בלבושה , חכמה , מצחיקה . על כל אחת מהן אפשר להגיד – יש יפים ממנה אך אין יפים כמותה – ממש כמו על הר התבור השכן . ולכל אישה חיים , ותחביבים ומשפחה , ורצונות וחלומות שמחכים להגשמה . והחום שהשתרר במטבח לא נבע רק מהאח המבוערת , ובסופו של דבר זו  לא הייתה רק סדנה על אוכל …

אז מקור ההשראה נמצא בעצמה הזו , בחיים המלאים של כל אחת מהן , ובצורך שלהן ללמוד משהו חדש , בסקרנות הזו שמנצנצת בעיניים , ביכולת ליצור קשר אינטימי מידי ולקבל אחת את השנייה , ברצון לשמוח וליהנות ולבלוע כמה שיותר ובחופש הזה שמאפשר לנו לחיות את החיים במלואם …לפחות חלק – רצוי גדול – מהזמן !!!

אז בהשראת הנשים החלטתי ליהנות מהחופש הזה – וכך ללא תכנון נולד לו מרק אנטיפסטי . הכי פשוט בעולם אבל גם מלא הדר ונחמה – יש טעימים ממנו אך אין טעים כמותו – …מרק צלוי עם מרקם קרמי משגע .מושלם לסופ”ש חורפי ולאקסטרה חימום הוספתי ערק !!!

מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות

 המצרכים 

4-5 שומר

2/3 קופסת עגבניות שרי ( בערך 700 גר)

2 בצלים סגולים גדולים

6-8  שיני שום

1/3 כוס ערק

1/2 כוס שמן זית

1 לימון

גבעולי טימין

מלח פלפל

4 כוסות מים רותחים

אופן הכנה 

שוטפים את השומר ומורידים את גבעולי השומר הבולטים . מקלפים את הבצל . פורסים כל שומר לשלושה או ארבעה חלקים וכל בצל לשישה או שמונה חלקים בתבנית מזליפים שמן זית ומסדרים את הפרוסות . מעליהם עוד קצת שמן זית , מלח פלפל וגבעולי תימין . מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות ל – 30-40 דקות .

שרה 2 בינתיים שוטפים ופורסים את עגבניות השרי לחצאים , וכל שן שום לשישה חלקים . לוקחים תבנית ומזליפים שמן זית , שמים את העגבניות והשום , עוד שמן זית מעל ומלח פלפל ותימין . מכניסים לאותו תנור ואותו חום ל – 15 -20 דקות . מוציאים את התבניות ושמים את התוכן יחד בסיר , מוסיפים את המים ( שיכסו את התוכן ) . מביאים לרתיחה ומבשלים יחד  20 -30 דקות . מקררים ואז מוסיפים מיץ לימון וערק ומעבירים לבלנדר עד שמתקבל מרקם קטיפתי בצבע מיוחד . מתקנים תיבול . אפשר להוסיף עוד ערק …

להגשה – פלפל שחור גרוס , עלי תימין , ואפשר לשמור קצת עגבניות ושום צלויים בצד ולהניח כקישוט . 

שרה 3

שרה 4

טיפים

-          אפשר לעשות כל ירק אחר – גזר , בטטה  , פלפלים – כאנטיפסטי ואז להפוך למרק .

-          מי שלא אוהב שומר יכול להחליף בארטישוק ירושלמי.

-          מי שאוהב חריף לשים פלפל ירוק חריף עם העגבניות והשומר

אהבתם? אשמח אם תעקבו אחרי, לחיצה קטנה על כפתור ״עקוב אחרי״ למעלה משמאל ואתם שם

לדף הפייסבוק ולפרטים על הסדנאות של בריאה לחצו כאן

אחת לחודש מתקיימת סדנה בקפה שפר בתל אביב

לפרטים נוספים – שרה גלב – 0523824492

עוד מהבלוג של בריאה בנפשה

תצוגה מקדימה

קציצות טבעוניות בניחוח הודי

הימים קצת מטרידים ...אמנם הקיץ הופיע בשמחת חיים מתפרצת , הים כחול ומזמין בגליו הצוננים ופלחי האבטיח אדומים ומתוקים כתמיד  . ובכל זאת יש תחושת מחנק שמעיבה על קלילותו הטבעית...

תצוגה מקדימה

מוסקה בלקנית טבעונית

אימא שלי שנפטרה מביטה מלמעלה ואומרת לעצמה - I cant believe it  - והיא מתכוונת לכך שהבת שלה , אני , מעבירה סדנאות לבישול טבעוני . היא לא מדברת על הטבעונות , משום שהיא אהבה בעלי חיים...

תצוגה מקדימה

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי - עם פטריות וערמונים

אני ילדת קיץ בנשמתי...אולי זה קשור לזה שנולדתי באוגוסט , אולי לא  .ילדת קיץ זה אומר שהאושר שאת מגיעה אליו בעונה החמה הוא פשוט אחר , גבוהה יותר ...זה אומר לרחרח  את האוויר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה