הבלוג של בריאה בנפשה

sarahgelb

שרה גלב, גרגרנית, בעלת ״בריאה״, סדנאות לבישול טבעוני משמח מגיעה לביתכם עם מצרכים טריים מהשוק לבישול משותף.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מינואר 2015

20150129_141832 (1) (1) אנשים הם לפעמים ממש כמו ירקות ממולאים …אתה רואה אותם מבחוץ אבל לא ממש יודע מה יש בפנים . הרבה פעמים נותר לנו להשלים לבד את המילוי – לנחש מה מתחבא מעבר או בעצם בתוך הקווים החיצוניים. כמובן שלא תמיד אנחנו צודקים . לפעמים המילוי עשוי לאכזב כי פנטזנו על מישהו מרהיב והמציאות נחשפה והותירה שלולית עגמומית . לעיתים  מחכה לנו דווקא הפתעה – מישהו  שחשדנו שהוא אפרפר מנצנץ לפתע בקסם אנושי .

למשל הברמן החמוד בקפה השכונתי . בחור צעיר ונאה , גבוה עם פנים מפוסלות באצילות .אולי זה היה היופי שלו שעורר בי חשדנות ( או זה שהוא התעלם מהכלבים שלי ). בעבר שוחחתי איתו והרגשתי שדבר לא מעניין אותו , מן איש עייף שלא רוצה להילחם על כלום . אמרתי לו שהוא והדור שלו מייאשים אותי ( אלוהים נהייתי זקנה נודניקית …)

והנה  לאחרונה דיברנו שוב , שאלתי אותו אם הוא מתכוון להצביע בבחירות , ציפיתי שהוא יגיד – למי יש כוח – אבל הוא מיד אמר שכן , ושהוא מתכוון לשכנע חברים , ושיש לו רעיון לעסק , ושהוא מנגן גיטרה כבר המון שנים  ואפילו הושיט את ידו המעוצבת לכיוון הכלבלבים …ממש מהפך ! אבל לא באמת, הכל היה שם לפני , אני פשוט מיהרתי לסווג .

זה קורה כל הזמן , בתוך הראש יש לנו בתי משפט קטנים , שממיינים ומחלקים ונותנים ציונים . לפי הלבוש , הגיל , המראה , המבטא וגם המצב רוח …לפעמים צריך לזכור שזה רק הבחוץ , ובפנים תמיד מתחבאים דברים נוספים .הרי  גם לאנשים יש מילוי והרבה פעמים הוא יותר טעים משחשבנו ! אז הנה מתכון לקישואים ממולאים בהפתעות …

20150129_133003 (2) (1)קישואים ממולאים באגוזים ועשבי תיבול

 

המצרכים

4 קישואים עגולים ( אפשר גם מאורכים )

1 בצל

3 שיני שום

שליש עד חצי כוס אגוזי מלך מפוררים

שליש עד חצי כוס פירורי לחם

כפית סילאן

כף רסק עגבניות

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

שמן זית

מלח ופלפל

מיץ מלימון אחד

חצי כפית כמון

מעט קינמון

חמישה זיתי קלמטה קצוצים.

חופן עלי נענע צוצים

לרוטב העגבניות:

3 עגבניות חלוטות

מלח ופלפל

רבע כפית סוכר

מיץ מחצי לימון

כף רסק עגבניות

להגשה: עלי נענע ופטרוזיליה

20150129_142518 (2) (1)אופן הכנה

חוצים את הקישואים וחותכים את הדפנות כדי שיעמדו ביציבות . מרוקנים יפה את התוכן שלהם מבלי לזרוק . לוקחים תבנית , שמים מעט שמן זית ומניחים את חצאי הקישואים  . מעל מתבלים במעט שמן זית , מלח ופלפל ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180-200 מעלות לעשרים דקות חצי שעה – עד שהם רכים .

בינתיים מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל , השום , והבפנים של הקישואים יחד עם חצי כוס פטרוזיליה . כשהכול מזהיב יפה מוסיפים את האגוזים ופירורי הלחם ומתבלים בלימון , סילאן , כמון , קינמון ומלח פלפל תוך כדי ערבוב קל במשך 2 דקות . מכבים את האש.

כשהקישואים מוכנים ממלאים כל קישוא במילוי , מעליו מקשטים בתלולית קטנה של זיתים ומחזירים לתנור לחמש – עשר דקות באותו חום ללא נייר כסף .

בשלב האחרון לוקחים את העגבניות החלוטות ( לזרוק אותם למים רותחים לכמה דקות עד שהקליפה נושרת ). מצננים אותן במים קרים וחותכים אותן לקוביות . מכניסים למעבד מזון עם מלח , פלפל , לימון סוכר וכף רסק עגבניות – עד שמתקבל נוזל אחיד .

להרכבה :

מוזגים את רוטב העגבניות על צלחת , מניחים מעל את הקישואים הממולאים , מקשטים בפטרוזיליה ונענע טרייה . בתיאבון !!!

20150129_142031 (1)טיפים

-במקום פירורי לחם אפשר להשתמש בבורגול או קינואה .

-אפשר לשים חמוציות בתוך התערובת .

- המילוי מתאים לכל ירק אחר – למשל דלעת ערמונים

 

אהבתם? אשמח אם תעקבו אחרי, לחיצה קטנה על כפתור ״עקוב אחרי״ למעלה משמאל ואתם שם

לדף הפייסבוק ולפרטים על הסדנאות של בריאה לחצו כאן

אחת לחודש מתקיימת סדנה בקפה שפר בתל אביב

לפרטים נוספים – שרה גלב – 0523824492

עוד מהבלוג של בריאה בנפשה

Thumbnail

קציצות טבעוניות בניחוח הודי

הימים קצת מטרידים ...אמנם הקיץ הופיע בשמחת חיים מתפרצת , הים כחול ומזמין בגליו הצוננים ופלחי האבטיח אדומים ומתוקים כתמיד  . ובכל זאת יש תחושת מחנק שמעיבה על קלילותו הטבעית...

Thumbnail

מוסקה בלקנית טבעונית

אימא שלי שנפטרה מביטה מלמעלה ואומרת לעצמה - I cant believe it  - והיא מתכוונת לכך שהבת שלה , אני , מעבירה סדנאות לבישול טבעוני . היא לא מדברת על הטבעונות , משום שהיא אהבה בעלי חיים...

Thumbnail

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי - עם פטריות וערמונים

אני ילדת קיץ בנשמתי...אולי זה קשור לזה שנולדתי באוגוסט , אולי לא  .ילדת קיץ זה אומר שהאושר שאת מגיעה אליו בעונה החמה הוא פשוט אחר , גבוהה יותר ...זה אומר לרחרח  את האוויר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה