הבלוג של בריאה בנפשה

sarahgelb

שרה גלב, גרגרנית, בעלת ״בריאה״, סדנאות לבישול טבעוני משמח מגיעה לביתכם עם מצרכים טריים מהשוק לבישול משותף.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מינואר 2015

_MG_7817

אימא שלי שנפטרה מביטה מלמעלה ואומרת לעצמה – I cant believe it  – והיא מתכוונת לכך שהבת שלה , אני , מעבירה סדנאות לבישול טבעוני . היא לא מדברת על הטבעונות , משום שהיא אהבה בעלי חיים בכל ליבה ( יש שגידו יותר מאנשים …) והייתה צמחונית אדוקה בשנותיה האחרונות , כשהיא דואגת להסביר לכולם שהיא לא אוכלת דברים עם פנים . אימא שלי הייתה מתפלאת  על עניין  הבישול . אפשר לומר שהיא הייתה צוחקת . אפילו מתגלגלת מצחוק . צחוק כזה שמשאיר דמעות בעיניים ומאיר את העיניים הירוקות היפות שלה .
אימא שלי שנאה לבשל . אני לא יודעת אם זה קשור לזה שהיא הגיעה מאמריקה ארץ הקטשופ והמזון המהיר או אולי האשמה נעוצה בכך  שהיא נחתה ישר לקיבוץ בצפון …בכל מקרה היא החשיבה את השהייה במטבח כבזבוז זמן מוחלט ונהגה להתגאות בפני אנשים שהילדים שלה גדלו כל כך יפה על לחם וקוטג’ ( כנראה אלה החמישה ס”מ שחסרים לי…).
לפעמים , לקראת אירוע חגיגי , היא בכל זאת נכנסה למטבח . מיד אפשר היה לחוש בחשדנות ששררה ביניהם  וזה לא היה נדיר לשמוע צליל ניפוץ של כוס או צלחת . לאחר כמה שעות של מאבק אמי הייתה מגישה בהתרגשות את מה שבישלה – עוף ורוד עם תפוחי אדמה קשים  . לפעמים זה היה אפילו עוף ברביקיו – כזה שנמרח מבחוץ ברסק עגבניות מקופסה והפעם היה דווקא מפוחם . לעיתים הייתה זו לזניה בעובי של סנטימטר . השיא שלה היה שהצליחה לשרוף את מרק התרד שהכינה כשמשפחתה באה לבקר מאמריקה … אבל איש לא רצה לאכזב אותה וכולנו אמרנו פה אחד , כמו תמיד  – זה ממש מעולה אימא -.
ובכל זאת האמת חייבת להיאמר , אחרי שנים שפיתחנו תיאוריות וחשבנו שיש לה פשוט בעיה מולדת בבלוטות הטעם – וכהוכחה ניצחת נזכרנו ששתתה פעם קפה עם מלח בלי לשים לב שהתבלבלה עם הסוכר –  באופן מוזר דווקא אחרי שעזבנו את הבית היא החלה לבשל לא רע בכלל …
בכל מקרה יצא ששלושת ילדיה מאד אוהבים לבשל וגם לאכול…אז לכבוד הנדידה של  אימא שלי מאמריקה אל הים התיכון מצורף מתכון של מאכל ים תיכוני קלאסי, מקווה שאת גאה בי אמא למרות שאני מבזבזת חלק מזמני במטבח …מתגעגעת  ואוהבת אותך תמיד – בתך שרה .

מוסקה בלקנית טבעונית– תבנית גדולה

מצרכים:

2 חצילים בינוניים פרוסים דק
7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים דק
6 עגבניות
2 בצלים בינונים חתוכים לפרוסות
שום  – חצי ראש קלוף ופרוס
2 גמבה
כוס טחינה
כוס פירורי לחם
2 כוסות מי ברז
כפית גדושה סוכר
חצי צרור פטרוזיליה
חצי כוס שמן זית
כמון , פפריקה , מלח פלפל – לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
קופסת רסק  עגבניות קטנה

אופן ההכנה:

מכינים רוטב עגבניות בסיסי :
מחממים רבע כוס שמן זית ( את הרבע השני שומרים בצד) במחבת בינונית , מטגנים בצל , שום , גמבה , עגבניות וכפית סוכר  עד לריכוך בערך 10 דקות, לאחר מכן מוסיפים קופסת רסק עגבניות ,מתבלים ומוסיפים פטרוזיליה. מבשלים עוד כמה דקות ומניחים בצד.
מחממים תנור ל 200 מעלות
בתבנית מרובעת משומנת במעט שמן זית מניחים שכבת תפ”א מתבלים במעט שמן זית
מלח פלפל וכמון,  מעליה שכבת חציל, שוב שמן זית ותבלינים, ומעט מיץ לימון חוזרים שוב על 2 השכבות, פעם תפא, פעם חציל וביניהם תבלינים שמן זית ולימון.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לחצי שעה עד 40 דקות ( בודקים שתפ”א רכים )
בעשר דקות האחרונות מורידים את נייר הכסף בכדי שהחצילים יקבלו השחמה.
מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את רוטב העגבניות שבישלנו מעל פרוסות החציל.
בקערה מערבבים טחינה גולמית עם כוס מים, מעט לימון ומלח, מוסיפים את פירורי הלחם ושוב כוס מים, ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב סמיך.
שופכים את רוטב הטחינה מעל לרוטב העגבניות ומכניסים לתנור לעשר דקות עד שמבעבע.

לפני הגשה מפזרים מעט פטרוזיליה מעל

טיפים:
-אני אוהבת להוסיף רבע כוס יין אדום איכותי לרוטב העגבניות
-לאוהבי החריף אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קטן קצוץ לרוטב העגבניות

אהבתם? אשמח אם תעקבו אחרי, לחיצה קטנה על כפתור ״עקוב אחרי״ למעלה משמאל ואתם שם

לדף הפייסבוק ולפרטים על הסדנאות של בריאה לחצו כאן

אחת לחודש מתקיימת סדנה בקפה שפר בתל אביב

לפרטים נוספים 052-3824492

_MG_7836

_MG_7847

עוד מהבלוג של בריאה בנפשה

תצוגה מקדימה

קציצות טבעוניות בניחוח הודי

הימים קצת מטרידים ...אמנם הקיץ הופיע בשמחת חיים מתפרצת , הים כחול ומזמין בגליו הצוננים ופלחי האבטיח אדומים ומתוקים כתמיד  . ובכל זאת יש תחושת מחנק שמעיבה על קלילותו הטבעית...

תצוגה מקדימה

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי - עם פטריות וערמונים

אני ילדת קיץ בנשמתי...אולי זה קשור לזה שנולדתי באוגוסט , אולי לא  .ילדת קיץ זה אומר שהאושר שאת מגיעה אליו בעונה החמה הוא פשוט אחר , גבוהה יותר ...זה אומר לרחרח  את האוויר...

תצוגה מקדימה

מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות

  מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות הסדנה האחרונה שהעברתי כללה רק נשים ...(האמת שהבעל של בעלת הבית הציץ מדי פעם ).היה משהו קסום באותו הערב ונסעתי את כל הדרך חזרה ממרחביה לתל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה