הבלוג של בריאה בנפשה

sarahgelb

שרה גלב, גרגרנית, בעלת ״בריאה״, סדנאות לבישול טבעוני משמח מגיעה לביתכם עם מצרכים טריים מהשוק לבישול משותף.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מינואר 2015

5

אני ילדת קיץ בנשמתי…אולי זה קשור לזה שנולדתי באוגוסט , אולי לא  .ילדת קיץ זה אומר שהאושר שאת מגיעה אליו בעונה החמה הוא פשוט אחר , גבוהה יותר …זה אומר לרחרח  את האוויר הלוהט ולהתרגש…להתענג כל רגע על המהבילות הזו המלטפת …על האור הבוהק …על הקלילות של מעט בגדים ורגליים יחפות …אולי אני פשוט בן אדם שמעורבב עם לטאה כי אני מתה על חמסינים , על לחות וגם אין לי בעיה עם קצת זבובים מזמזמים …העיקר שקיץ !

ואם יש אופציה לקפוץ לתוך מים ואז לצאת להתחמם שוב מה טוב …יום אחד אבא שלי בא לבקר אותי בתל אביב מהצפון , במקרה זה היה היום הכי חם בשנה …ואני חזרתי מריצה ליד הים ללא טיפת זיעה . הוא היה מותש והלום מהנסיעה ומהלחות וגילה שהמזגן בבית לא רק שלא דולק  , אלא שכלל אינו פועל כי מעולם לא השתמשתי בו והוא כנראה נפח את נשמתו מייאוש . אבא שלי פרץ בזעקת שבר ואמר בהחלטיות   – משהו ממש לא בסדר איתך – . אחר כך הוא שלח אותי לקנות מאוורר כי טען שהכלבים עשויים למות מחום .אני מודה שחלום חיי ( אחד מהם …)הוא לנדוד בעקבות הקיץ ברחבי העולם

לפעמים בסוף הקיץ  אנשים מנסים לעודד ואומרים – אל תדאגי , הקיץ ישוב , זה טוב להתגעגע – . הם לא מבינים שבאהבה טוטאלית כזאת געגועים הם פשוט מיותרים . ממש בזבוז זמן …אבל זה לא שאני מתלוננת , אני מחבבת  את החורף  ויודעת שיש מקומות עם חורף יותר קשה . ברור גם שיש בו המון  קסם .אני שמחה שהאדמה מתרככת והכנרת שותה להנאתה  ואני יכולה להעריך נחל שוצף וגם פסגה מושלגת וים סוער וגשם מרקד וברק שקורע את השמים …אני אפילו אוהבת לקפוץ בתוך שלוליות …אבל הקור הזה , והחושך המוקדם , וכל שכבות הבגדים האלה …גרביים , וטייץ וגופייה וסוודר , ומעיל , והמטרייה שבדיוק איבדתי למרות שקניתי אותה אתמול …ובכל זאת מה שבטוח – אי אפשר לקחת מהחורף את החשק שהוא מעורר …החשק לאכול . ולאכול תבשיל חם , כזה שממלא את חללי הבטן ומפזר חמימות מבפנים כאילו הרגע בלעתי תנור . אז הנה תבשיל כזה , פשוט להכנה אבל בכל זאת אצילי עם ניחוח צרפתי של יין וערמונים !

 3

תבשיל גריסים בניחוח צרפתי עם פטריות וערמונים

המצרכים

חצי גבעול כרישה

1 חבילת פטריות שמפיניון

3-4 פטריות פורטובלו

3 שיני שום חתוכות

חצי שורש פטרוזיליה (לא חובה)

1 חבילת ערמונים בואקום

1.5 כוס גריסים

3 כוסות מים

שליש כוס שמן זית

חצי כוס יין אדום או לבן ( אני השתמשתי באדום)

כף סילאן

שפריץ מחצי לימון

מלח פלפל

4 גבעולי טימין

אגוז מוסקט ( לא חובה)

 

2

אופן הכנה

פורסים את הכרישה לפרוסות דקות ומכניסים לסיר עם שמן הזית . מוסיפים את שיני השום ואת שורש הפטרוזיליה עד שהכרישה הצטמצמה ונהייתה שקופה . מוסיפים את הפטריות שחתכנו לקוביות . קודם הפורטובלו וכעבור דקה או שתיים את השמפיניון . כעבור דקה נוספת מוסיפים את הערמונים. מכסים את הכול עם חצי כוס יין . מוסיפים את הגריסים ומתבלים – מלח, פלפל , עלים מגבעולי התימין , כף סילאן , מעט מיץ לימון ואגוז מוסקאט מגורר . מערבבים ושופכים פנימה שלוש כוסות מים . מביאים לרתיחה ומערבבים ואז מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה . בינתיים הבית מתמלא ריחות …

להגשה מפזרים מעל מעט תימין או עירית

1

טיפים

-אפשר לשחק עם מה שמוסיפים לגריסים – בטטה , סלק , קולורבי …אין סוף אפשרויות .

- ניתן להוסיף חופן חמוציות

- יש עוד סוגים של פטריות כמו ירדן ופוריצ’יני שאפשר לשלב . בתאבון !!!

אהבתם? אשמח אם תעקבו אחרי, לחיצה קטנה על כפתור ״עקוב אחרי״ למעלה משמאל ואתם שם

לדף הפייסבוק ולפרטים על הסדנאות של בריאה לחצו כאן

אחת לחודש מתקיימת סדנה בקפה שפר בתל אביב

לפרטים נוספים – שרה גלב – 0523824492

עוד מהבלוג של בריאה בנפשה

Thumbnail

קציצות טבעוניות בניחוח הודי

הימים קצת מטרידים ...אמנם הקיץ הופיע בשמחת חיים מתפרצת , הים כחול ומזמין בגליו הצוננים ופלחי האבטיח אדומים ומתוקים כתמיד  . ובכל זאת יש תחושת מחנק שמעיבה על קלילותו הטבעית...

Thumbnail

מוסקה בלקנית טבעונית

אימא שלי שנפטרה מביטה מלמעלה ואומרת לעצמה - I cant believe it  - והיא מתכוונת לכך שהבת שלה , אני , מעבירה סדנאות לבישול טבעוני . היא לא מדברת על הטבעונות , משום שהיא אהבה בעלי חיים...

Thumbnail

מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות

  מרק אנטיפסטי עם שומר ועגבניות הסדנה האחרונה שהעברתי כללה רק נשים ...(האמת שהבעל של בעלת הבית הציץ מדי פעם ).היה משהו קסום באותו הערב ונסעתי את כל הדרך חזרה ממרחביה לתל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה