הבלוג של שלי ניידיץ

הבלוג של שלי

אשת תוכן, אמא לשלושה, סוגדת לחוש הומור ונטרפת מחוסר צדק.

עדכונים:

פוסטים: 10

עוקבים: 0

החל ממאי 2015

בביס הראשון הפסקנו לדבר והתחלנו להשמיע קולות משונים. הפיצה הזו היא ככל הנראה הטובה שאכלנו בחיינו – שבוע האוכל האיטלקי חוזר ושווה לכם לתפוס אותו בשתי ידיים. ויש גם מתכון לפסטה חלומית

23/12/2015

פיצה פומודורי ארוסטיטי של מסעדת "פסטריה". צילום: שלי ניידיץ

מה כבר אפשר לצפות ממסעדה איטלקית כשרה למהדרין? ולמה בכלל היא חייבת להיות כשרה? הרי רוב האוכל האיטלקי הוא חלבי, אז פשוט אל תשימו פפרוני על הפיצה – וסגרתם עניין. זה מה שחשבנו כשנכנסנו למסעדה ושלט “כשר למהדרין” קיבל את פנינו, אבל עם כל הכבוד לרתיעה הראשונית, המסקנה אחרי ביקור ב”פסטריה” ברעננה, היא שלא תמיד צריך לשאול שאלות.

הגענו אליה במסגרת Eatliano, שבוע האוכל האיטלקי שמאפשר, גם השנה, לתת קפיצה קטנה לארץ המגף בלי לעבור בנתב”ג ומציע ארוחה איטלקית מלאה בת שלוש מנות עד 99 ש”ח ב-20 מסעדות ברחבי הארץ. כל המנות בארוחות שמוצעות בשבוע הזה מורכבות ממוצרי הסדרה האיטלקית של מחלבות גד, אבל אם לא היינו יודעים את זה ואם היינו לרגע עוצמים עיניים ולא מבחינים במשפחות החרדיות ובנשים הסורגות מסביב לשולחן, היינו חותמים על זה שאנחנו לגמרי באיטליה.

שיפודי קפרזה וסלט חורף עם גבינת עיזים. צילום: שלי ניידיץ

פסטריה מציעה שני תפריטים במסגרת Eatliano. ב- 79 ש”ח תקבלו סלט חורף של ירקות מיוחדים עם גבינת עיזים מטוגנת בפנקו, לינגוויני ברוטב לימוני עם טונה צרובה, ולקינוח עוגת גבינה פירורים מוגשת בכוס. ב – 99 ש”ח תקבלו שני שיפודי קפרזה עם שרי ומוצרלה, פיצה פומודורי ארוסטיטי עם עגבניות צלויות, ולקינוח טירמיסו מוגש בכוס.

שיפודי המוצרלה היו קלילים וטעימים, בליווי בזיליקום טרי וריחני ועלי בייבי נפלאים. סלט החורף היה נפלא, גבינת העיזים המטוגנת עשתה לנו חשק להכניס אותה לתפריט היומיומי.

טירמיסו ועוגת גבינה פירורים מוגשות בכוס. צילום: שלי ניידיץ

הלינגוויני היה מצוין, השתלב באופן אידאלי עם הטונה ותובל בעדינות ראויה. לקח כמה דקות עד שהתייחסנו לפיצה האסתטית, שהוגשה על צלחת עץ, כי, נו, מה כבר אפשר לצפות מפיצה? קלישאה קולינרית איטלקית ומאכל שהוא כל כך נפוץ ביומיום שלנו, עד שהילדים חושבים שמדובר בכלל בהמצאה ישראלית.

אבל בביס הראשון הפסקנו לדבר והתחלנו להשמיע קולות משונים. הפיצה הזו היא ככל הנראה הטובה שאכלנו בחיינו. בצק דק וקריספי, מוצרלה מותכת שגובלת בשלמות, שמן זית עדין ומשובח, עגבניות צלויות טעימות ועלי בזיליקום שאף פעם לא נמאס מהם.

והקינוחים? מנות נדיבות, מתוקות במידה עשויות מחומרי גלם איכותיים שניכרים בהחלט בטעם. אז נכון שהמקום קצת מיושן, לא גדול במיוחד, לא מרהיב במיוחד ואין בו שום פריט עיצוב בצבעי אדום-לבן-ירוק, אבל אנחנו באנו בשביל האוכל ושמחנו לגלות שהוא היה הרבה מעבר לציפיות שלנו. אין ספק שנחזור לשם שוב, ולו רק כדי לוודא שהפיצה יוצאת הדופן הזו לא היתה חלום.

* שבוע האוכל האיטלקי ייערך עד ה- 27.12 כולל סופ”ש ב-20 מסעדות ברחבי הארץ, החל מהשעה 17:00.

>> לפרטים ולרשימת המסעדות המלאה ולתפריטים

***

מתכון ללינגוויני טונו רוסו (פסטה ברוטב צ’ילי לימוני עם טונה צרובה) של מסעדת “פסטריה”:

ללינגוויני טונו רוסו של מסעדת "פסטריה". צילום: בן ניקסון

מרכיבים

300 גרם טונה אדומה טרייה (לחתוך דק’)

 3 כפות צלפים קצוצים

 100 גרם ארוגולה

רצועות דקות של צ’ילי טרי אדום (לפי הצורך ומידת החריפות)

שן שום אחת טחונה

כפית אחת של צ’ילי חריף יבש (לפי הצורך ומידת החריפות)

 מלח ופלפל לפי הטעם (המלח חשוב מאד)

 100 גרם פרמז’ן מקולף

רוטב

4 כפות לימון סחוט טרי

 12 כפות שמן זית

אופן ההכנה
לשים את כל המרכיבים חוץ מהרוטב בתוך הקערה.

לבשל חצי קג של פסטה לינגווני יבש.

לאחר הבישול להוציא את הפסטה, להניח אותה על כל המרכיבים שבתוך הקערה, להוסיף את הרוטב ולערבב הכל יחד.

לבסוף להוסיף פרמזן מקולף על המנה לפי הצורך.

 

עוד מהבלוג של שלי ניידיץ

תצוגה מקדימה

24 שעות של קסם

בוקר של יום הולדת הוא אחד הרגעים הכי מרגשים שיש. להתעורר אל דף לבן שהכל יכול לקרות בו, יום שלם של הרפתקאות, טלפונים מפתיעים, ברכות משמחות ותחושה כללית שסוג של מלכות הוענקה לך ל-24 שעות של קסם. ...

תצוגה מקדימה

חי ודק - ההצגה שתחסוך לכם ויכוחים

אומרים שהדרך הכי טובה להשיג שיתוף פעולה מילדים במשימות היומיומית, היא פשוט להסביר להם את הרציונל שעומד מאחורי מה שלהם נשמע כמו גחמות אקראיות של ההורים. אם הם מבינים...

תצוגה מקדימה

זה היה טיפול של חורף

כשחושבים על זה, טיפול גוף הוא כמו בליינד דייט. הדקה הראשונה קובעת את הרושם הראשוני - או שהוא בול בשבילך, או שזה עומד להיות בזבוז זמן. או שזו הולכת להיות שעה של תענוג צרוף...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה