עדכונים:
פוסטים: 7
עוקבים: 0
החל ממאי 2015
23/12/2015
מה כבר אפשר לצפות ממסעדה איטלקית כשרה למהדרין? ולמה בכלל היא חייבת להיות כשרה? הרי רוב האוכל האיטלקי הוא חלבי, אז פשוט אל תשימו פפרוני על הפיצה – וסגרתם עניין. זה מה שחשבנו כשנכנסנו למסעדה ושלט “כשר למהדרין” קיבל את פנינו, אבל עם כל הכבוד לרתיעה הראשונית, המסקנה אחרי ביקור ב”פסטריה” ברעננה, היא שלא תמיד צריך לשאול שאלות.
הגענו אליה במסגרת Eatliano, שבוע האוכל האיטלקי שמאפשר, גם השנה, לתת קפיצה קטנה לארץ המגף בלי לעבור בנתב”ג ומציע ארוחה איטלקית מלאה בת שלוש מנות עד 99 ש”ח ב-20 מסעדות ברחבי הארץ. כל המנות בארוחות שמוצעות בשבוע הזה מורכבות ממוצרי הסדרה האיטלקית של מחלבות גד, אבל אם לא היינו יודעים את זה ואם היינו לרגע עוצמים עיניים ולא מבחינים במשפחות החרדיות ובנשים הסורגות מסביב לשולחן, היינו חותמים על זה שאנחנו לגמרי באיטליה.
פסטריה מציעה שני תפריטים במסגרת Eatliano. ב- 79 ש”ח תקבלו סלט חורף של ירקות מיוחדים עם גבינת עיזים מטוגנת בפנקו, לינגוויני ברוטב לימוני עם טונה צרובה, ולקינוח עוגת גבינה פירורים מוגשת בכוס. ב – 99 ש”ח תקבלו שני שיפודי קפרזה עם שרי ומוצרלה, פיצה פומודורי ארוסטיטי עם עגבניות צלויות, ולקינוח טירמיסו מוגש בכוס.
שיפודי המוצרלה היו קלילים וטעימים, בליווי בזיליקום טרי וריחני ועלי בייבי נפלאים. סלט החורף היה נפלא, גבינת העיזים המטוגנת עשתה לנו חשק להכניס אותה לתפריט היומיומי.
הלינגוויני היה מצוין, השתלב באופן אידאלי עם הטונה ותובל בעדינות ראויה. לקח כמה דקות עד שהתייחסנו לפיצה האסתטית, שהוגשה על צלחת עץ, כי, נו, מה כבר אפשר לצפות מפיצה? קלישאה קולינרית איטלקית ומאכל שהוא כל כך נפוץ ביומיום שלנו, עד שהילדים חושבים שמדובר בכלל בהמצאה ישראלית.
אבל בביס הראשון הפסקנו לדבר והתחלנו להשמיע קולות משונים. הפיצה הזו היא ככל הנראה הטובה שאכלנו בחיינו. בצק דק וקריספי, מוצרלה מותכת שגובלת בשלמות, שמן זית עדין ומשובח, עגבניות צלויות טעימות ועלי בזיליקום שאף פעם לא נמאס מהם.
והקינוחים? מנות נדיבות, מתוקות במידה עשויות מחומרי גלם איכותיים שניכרים בהחלט בטעם. אז נכון שהמקום קצת מיושן, לא גדול במיוחד, לא מרהיב במיוחד ואין בו שום פריט עיצוב בצבעי אדום-לבן-ירוק, אבל אנחנו באנו בשביל האוכל ושמחנו לגלות שהוא היה הרבה מעבר לציפיות שלנו. אין ספק שנחזור לשם שוב, ולו רק כדי לוודא שהפיצה יוצאת הדופן הזו לא היתה חלום.
.
* שבוע האוכל האיטלקי ייערך עד ה- 27.12 כולל סופ”ש ב-20 מסעדות ברחבי הארץ, החל מהשעה 17:00.
>> לפרטים ולרשימת המסעדות המלאה ולתפריטים
מרכיבים
300 גרם טונה אדומה טרייה (לחתוך דק’)
3 כפות צלפים קצוצים
100 גרם ארוגולה
רצועות דקות של צ’ילי טרי אדום (לפי הצורך ומידת החריפות)
שן שום אחת טחונה
כפית אחת של צ’ילי חריף יבש (לפי הצורך ומידת החריפות)
מלח ופלפל לפי הטעם (המלח חשוב מאד)
100 גרם פרמז’ן מקולף
רוטב
4 כפות לימון סחוט טרי
12 כפות שמן זית
אופן ההכנה
לשים את כל המרכיבים חוץ מהרוטב בתוך הקערה.
לבשל חצי קג של פסטה לינגווני יבש.
לאחר הבישול להוציא את הפסטה, להניח אותה על כל המרכיבים שבתוך הקערה, להוסיף את הרוטב ולערבב הכל יחד.
לבסוף להוסיף פרמזן מקולף על המנה לפי הצורך.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות