הבלוג של רות קרייתי

rutikiryati

עיתונאית

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מנובמבר 2015

בשנת 1918 החלה מגפת שפעת שנקראה ‘השפעת הספרדית’. המגפת נגרמה על ידי זן אלים במיוחד מנגיף תת-מין HIN1 של המיןinfluenza A  התרחשה כשנה וקטלה בין 50 ל – 100 מיליון איש ברחבי העולם. על פי אחת התאוריות, הווירוס נוצר במחנה צבאי אמריקאי בקנזס, כתוצאה מפעולת שני מנגנונים גנטיים: סחיפה גנטית והסחה אנטיגנטית בוירוסים בעופות וחזירים, שגדלו במחנה.

בשנת 1919 כאשר השפעת הייתה בשיאה והרגה 40 מיליון בני אדם, החליט רופא מקנזס לבקר בחוות חקלאיות שנדבקו בשפעת כדי לחקור את שורשי המחלה. רבים מהחקלאים ובני משפחותיהם הלכו לעולמם ונראה היה שהדרך לעצירת המגיפה עוד ארוכה.

באחד מסיוריו הגיע הרופא לאחת החוות ומה רבה הייתה הפתעתו כשגילה שכולם שם בריאים. איש לא נבדק במחלה. הרופא חקר את החקלאי ושאל אותו כיצד זה קרה. החקלאי סיפר לרופא שאישתו מניחה בכל יום חצי בצל בכל חדר בבית וזאת הסיבה שמשפחתו לא נדבקה במחלה.

הרופא שהתקשה להאמין שזו הסיבה, ביקש מאשת החקלאי שתיתן לו את אחד מחצאי הבצלים שנח כל היום בפינת החדר, כדי לבדוק אותו במיקרוסקופ. אשת החקלאי נתנה לרופא את מבוקשו והוא מיהר למעבדה כדי לבדוק את הממצא. תוצאות הבדיקה לא איחרו להגיע והראו בוודאות  את וירוס השפעת בתוך הבצל. ללא ספק, הבצל ספג לתוכו את גורם המחלה ובכך שמר על בריאות בני המשפחה.

שנים עברו, והנה הגיעה לאזני שמועה על מעצבת שיער שרבים מעובדיה וקוחותיה חלו בשפעת. הבחורה שהשמועה על הבצלים הגיעה לאוזניה, הניחה מספר קעריות עם חצאי בצלים בתוך המספרה. להפתעתה, איש מעובדיה לא חלה בשפעת.

הסקרנות והספקות הובילו אותי לחטט בספרים ומצאתי מאמר שמספר איך הצילו בצלים ושומים שהונחו בחדר, רבים במגפה
השחורה שפרצה לפני שנים רבות. התכונות אנטי-בקטריות ואנטיספטיות שלהם די מוכרים בספרות הרפואית, אז למה לא ננצל את המומנטום ונוסיף אותם לסל התרופות הלא קונבנציונאליות שלנו?

החלטתי לערוך מחקר קטן בעצמי איך משפיע חצי בצל על שפעת ושאר מחלות חורף מעצבנות. הצעתי ל – 10 חבריי הטובים להרים את הכפפה והשתתף איתי בניסוי: לקטום את שני הקצוות של הבצל, להכניס לתוך צנצנת ריקה ולהחליף מידי בוקר בבצל חדש. התוצאות היו חסרות תקדים. 2 חברות שחלו בשפעת והשתתפו בניסוי, הבריאו אחרי 3 ימים. 4 חברות אחרות שחלו בשפעת קמו מהמיטה כבר למחרת והבריאו מהשפעת תוך יומיים. 4 חברות אחרות שהיו בריאות – 2 מהן טענו באזניי שקמו ללא שיעול בוקר כרוני, רעננות ומוכנות להסתער על החיים ו – 2 אחרות טענו שלא חשו בשום הבדל.

בצלים סופגים בקטריות ולכן הם כל כך יעילים במניעת הצטננות והשפעת. אך זו גם הסיבה שאסור לנו לאכול בצל שהיה מונח זמן מה אחרי שחתכנו אותו. בצלים הם מגנט ענק לבקטריות, במיוחד בצל לא מבושל. לעולם אל תשמרו חלק מבצל חתוך לשימוש מאוחר יותר, אפילו לא בתוך שקית ניילון שמור במקרר. שארית בצל כזו כבר מזוהמת מרגע שהבצל נחתך, אפילו לזמן קצר והיא עלולה להיות מסוכנת עבורנו. הבצל מגיר הפרשות מרירות ועלול לגרום הרעלת מזון.

עד לכתבה הבאה

שלכם

רות קרייתי

עוד מהבלוג של רות קרייתי

תצוגה מקדימה

לימון מוסיף המון

מה קורה לגוף שלנו כאשר אנחנו משלבים לימון עם סודה לשתייה? תתפלאו לשמוע איזה  תהליך פשוט מציל חיים. כמה טיפות של לימון בתוספת של סודה לשתייה, הם לכאורה שני מרכיבים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

דברים שאנשים מצליחים לעולם אינם עושים

האם גם הסתכלתם על אנשים מוצלחים ביראה של כבוד? האם גם אתם מחשיבים אותם לאנשים שעובדים קשה, חרוצים, או פשוט בני מזל? למרות שאולי זה נראה כמו שילוב של מזל והתמדה, הצלחה היא לעתים קרובות עניין מצב רוח ורצון חזק לסלול את הדרך...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אור ואהבה על גבי ההתמרה

נעמי פיינברג מספרת על פיתוח שיטה ותנועה חדשה תורת 'התמרה מרכבה' במטרה להביא לשינוי החיים בכל הרבדים: פילוסופיה, מדע, תרפיה ותימור כל מה שגורם לסבל היקומי. היא הגיעה לאילת, אז עיר חדשה על גבול מדבר סיני עם משפחתה ופתחה את גן...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה