הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

פסטייה, מעדן מרוקאי נהדר. שכבות בצק פילו שמתפצפות בפה ובפנים מנת עוף נימוחה ומתקתקה עם שפע של הפתעות נפלאות. פשוט תענוג.

27/09/2013

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה.

והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות..

מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ’ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום)

בצק קריספי שמרעיש לנו בפה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, ובפנים? רך ונימוח ומרגיע ומפתיע. בעיקר מפתיע.

בין לבין יש שקדים שמוסיפים הפתעה וגם צימוקים עסיסיים. בקיצור מנה נפלאה שכולה ארוחה שלמה, גם עיקרית וגם אחרונה.

זאת נראית מנה קשה אבל היא הכי פשוטה להכנה. מערבבים את הכל בסיר אחד ומכניסים את כל התערובת לבצק שקנינו. הכי פשוט.

פסטיה מרוקאית

לקנות

חצי קילו בשר פרגיות קצוץ דק ומטוגן במעט שמן זית ומלח. או פשוט כמו שאני עשיתי ולקחתי את העוף ממרק העוף שהכנתי יום קודם והיה פשוט נפלא (אפשרי כמובן להשתמש בבשר כבש אם אתם מעדיפים)

חבילת דפי פילו משובחים. עדיף לקנות עבודת יד – בקונדיטוריות או במעדניות נבחרות.

מעט שמן זית לשימון דפי הפילו

חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים וקלויים

חצי כוס צימוקים בהירים שלמים

חצי כוס שקדים מולבנים שלמים וקלויים

2 בצלים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

כף ג’ינג’ר כתוש דק

חצי צ’ילי קצוץ דק

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית הל

גרדת לימון אחד

צרור עלי כוסברה קצוצים דק

2 כפות סוכר חום

2 כפות סילאן או דבש

בין דפי הפילו נפזר כחצי כוס שקדים טחונים

לקישוט

מעט אבקת סוכר

כף קינמון

כלי עמוק בקוטר של 24 או מחבת שיכולה להיכנס לתנור.

הכנה

בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שמזהיבים. מוסיפים להם את השום, הג’ינג’ר, והצילי החריף וממשיכים לטגן עוד כ 3 דקות.

מוספים את כל שאר המרכיבים וממשיכים לטגן עוד כ 5  דקות עד שרוב הנוזלים נספגים במלית.

מוסיפים את חתיכות העוף ומערבבים היטב כדקה על האש. מצננים.

מוציאים 5 דפי פילו בזהירות ומניחים מעל השאר מגבת כדי שלא יתיבשו. עובדים בזריזות אחרת הדפים ישברו.

משמנים כל דף עם מעט שמן זית ומעליו מפזרים בנדיבות מהשקדים הטחונים. מניחים כל עלה בעדינות על התבנית ומעל חמשת העלים מניחים בעדינות את המלית.

אוספים את שארית העלים מצדי התבנית או המחבת לכיון מרכז הפסטיה. כעת מניחים מעל עוד שני דפי פילו משומנים ואת הקצוות שלהם דוחפים בעדינות לדפנות התבנית. כעת יש לנו פסטיה סגורה ויפה.

מורחים את הפסטיה במעט שמן זית או ביצה עם מעט מים ואופים בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות למשך חצי שעה או עד שהפסטיה שחומה ומבריקה.

כשהפסטיה מוכנה מוציאים אותה לצלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומעל מפזרים פסי קינמון בצורת שתי וערב ומגישים מהר מהר שלא יתקרר. אליפות!!

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תצוגה מקדימה

עוגת זברה - תעסוקה חייתית לימי החופש הגדול

קמנו בבוקר, הזאטוט ואני. הבטנו אחד בשני ושתקנו. שנינו חיכינו. כבר קישטנו סלסלות, וקירות שרק עברו שיפוץ. כבר בנינו בלגו מגדלים וקנינו יותר מדי ממתקים. כבר ראינו עשרות שקיעות מקסימות ועלינו לסבא וסבתא על כל העצבים. כבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה