הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

כשאני חושבת על מנגו מיד עולה לי תמונתה של א’, זאת שצועדת איתי מגיל אפס. יש כוח אדיר לחברויות מהסוג הזה כי הן יושבות על ציר זמן כל כך ארוך ומורכב שאין בו מקום להיתממות או טיוח אחד קליל. הכל שקוף ידוע ומוכר ולכן משחרר ונעים.

מי שיודעת בפרוט על מה שקרה לנו בכיתה ג’ בהפסקה דרך הסיפור שהיה לי בצבא ועד פרטי הפרטים של עניינים משפחתיים עכשוויים לנצח תכיר את כל הרגישויות הקטנות, הפחדים והשמחות. לעיתים, לנוכח סיטואציות שונות ומשונות די לנו ברבע מבט מלוכסן, סוג של עווית קלה ולא מורגשת כדי לסכם את העניינים. עניינים שאנו מסכמות מעל 40 שנה.

בילדותינו, בתחילת עונת המנגו, הסמן הראשון היו שפתיה של א’. כשהופיעה  אצלי בעליזות הביתה ושפתיה כתומות ופיה מחייך בשמחה. ככה, קיץ שלם הייתה מוצצת את המנגו בהנאה אוחזת בגרעין בתשוקה ונהנית כל כך. ממנה למדתי כמה טעים הפרי הזה ואיזה חלק הכי שווה (הגרעין כמובן) ודרכה הבנתי שרק כאב בטן איום יכול להפסיק לנו את הזלילה האינסופית באותם קיצים נהדרים.

אז לכבוד א, עשורים שלמים של חברות ואלפי פרות משובחים שבדרך- טרייפל אחד משגע. ועל הדרך גם עוגת מנגו בקלי קלות שכאן תשמש לבסיס הטרייפל  אך היא עוגה מדהימה בפני עצמה.

עוגת מנגו נימוחה בקלי קלות

צולם ע"י רותם ליברזון

עוגה מלאת טעם עז של פרי. כתומה ובעיקר טעימה.

לקנות

כוס וחצי קמח

חצי כפית מלח

כוס וחצי של מנגו קלוף וטחון למחית

2 כפות א. אפיה

שליש כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

שני שליש כוס סוכר

1 כפית הל טחון (נהדר, לא לפספס)

חצי ליים (אופציונלי)

הכנה

1.בקערה יש לערבב את הקמח, אבקת האפייה וההל.

2.בקערה נוספת מערבבים את הסוכר, השמן ומחית המנגו עד שכל הסוכר נמס לחלוטין ואז מוסיפים את תמצית הווניל.

3.מוסיפים את קערת היבשים לרטובים ובעזרת מרית מערבבים את התערובת  (לא הרבה)

4. מכניסים לתבנית עגולה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך ארבעים דקות. מגישים עם מעט אבקת סוכר מעל. ואני סחטתי על העוגה חצי ליים טרי. נהדר.

טרייפל מנגו

צולם ע"י רותם ליברזון

בכלי שקוף מונחות שכבות שכבות של טעמים שונים במרקמים נפרדים. כל שכבה היא חגיגה בפני עצמה. עוגת מנגו נהדרת, מוס מנגו מתקתק על בסיס יוגורט, ענני קצפת לבנה ואורירית וכמובן חתיכות פרי טרי ועסיסי. וביחד?  זוהי מנה שכל מה שנשאר לכם לעשות זה לטעום ולצרוח מאושר.

לקנות

3 מנגו – קלופים וחתוכים לריבועים

כוס  יוגורט יווני משובח

רבע כוס דבש

2 כפות מיץ לימון או ליים

4 פרוסות מעוגת המנגו

שמנת מתוקה מוקצפת ללא סוכר

לקישוט – אגוזים קלויים או מעט פרות יער

הכנה

בבלנדר מערבבים למחית חלקה  2 וחצי פרות מנגו חתוכים לקוביות , יוגורט, דבש ומיץ הלימון.

בכלי שקוף מניחים בשכבות עליזות ולא מסודרות מדי. שכבת קרם יוגורט, פרוסת עוגה מפוררת גס, 3 כפות של קצפת ומעל קוביות של מנגו טרי. לקישוט מעט פרות יער טריים או מרוסקים למחית, ואגוזים קלויים ומתוקים.

מגישים ומתעלפים כמה טעים

צולם ע"י רותם ליברזון

לעמוד הפייסבוק של רותם ליברזון – טיפול בבישול לחץ כאן

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה