הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

כמה כאב יש בבני אדם שכל היום רבים, נלחמים.

שהרי מלחמה היא בעצם שאלה של מקום.

וכשאין לך מקום אמתי וזכות פשוטה להיות אתה, לנצח, תרים את החרב ותצא לקרב.

אנשים רבים מדי חיים ללא הידיעה הזאת, הפשוטה, הנכונה והמיטיבה שיש להם את עצמם. ומשם כל הכאב שאינו יכול להיות מוכל, פורץ באלימות ובתחרות כלפי האחר.

אם אנצח ואהיה הראשונה, אולי תמצא לי באופן זמני הנחמה. וזהו עולם דיכוטומי של ראשון ואחרון של מנצח ומנוצח ובעצם זוהי תמיד השפה האלימה של התבוסה.  אילוזיה ללא נחמה.

לשמור על המקום הראשון כל הזמן זה ניצול אינסופי של עצמך וסביבתך, ומציב אותך במקום שקרי וללא שום קרקע יציבה.

החיים הם דרך. עם עליות ומורדות ושבילים ופרחים ומדבר ושממה ופחדים ושמחה. וזהו היופי. לעיתים אתה למעלה על ההר משקיף,  ולעיתים בעמק נח.

ובדרך שכזאת אין שפת ניצחון והפסד יש רק את השביל האישי שלך. מה שנכון עבורך.

אני יודעת כמה כאב יש במקום הזה וכמה הוא מפחיד. כי הייתי שם.

וכעת אני זזה.

מאפשרת לנפשי להיות חופשיה ושמחה גם כשאני אחרונה חביבה.

פיצסלט – שיחוק של ארוחה


אין על פיצה, ועל זה כמעט שאין מחלוקת. תחתית דקיקה וקריספית ועליה עגבניות טריות אדומות,  וגבינה נמסה.

ואין על סלט. הר ירקרק מפוצץ בטעמים. בריא ומלא בוויטמינים.

ומה אם נחבר אותם יחדיו לארוחה מנצחת? קיבלנו גם וגם והכל עם מעט מאד קלוריות והמון טעמים משגעים.

לבצק

2/3  כוס מים חמימים

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

כוס ורבע קמח לפיצה או קמח רגיל

חצי כפית מלח

מעל הבצק

2 וחצי כפות שמן זית מעולה

1 כף שום קצוץ

1 עגבנייה גדולה קצוצה קטן

5 פרוסות גבינת מוצרלה חתוכות דק

לסלט

2 כוסות ארוגולה חתוכות גס (גם תרד יתקבל בברכה)

כוס עלי בזיליקום טריים שלמים

חצי כוס עלי פטרוזיליה טריים

רבע כוס גבינת פקורינו  מגוררת גס או כל גבינה קשה אחרת כגון פרמזן

כף חומץ בלסמי

כפית חרדל דיזון

קורט סוכר

כף וחצי שמן זית

הכנה

מערבבים מים שמרים וסוכר בקערה גדולה ומחכים כ 5 דקות עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבבים עד שנהיה בצק.

מקמחים את המשטח עבודה ולשים את הבצק כ 10 דקות עד שהופך מעיסה דביקה לכדור אלסטי וחלק. (אפשר כמובן גם במעבד מזון על וו לישה )

מניחים את הבצק בקערה משומנת היטב ומניחים מעל מגבת לחה ונקייה. שמים את הקערה במקום חמים בערך לשעה או עד שהבצק הכפיל את נפחו. .( אפשר לשמור את הבצק הזה בפריזר עד ל 3 חודשים)

מחממים תנור לחום מקסימלי  של התנור שלכם כ 20 דקות מראש (אם יש לכם אבן מיוחדת לפיצה זה נהדר פשוט מחממים אותה בחום הגבוה ביותר שלכם ) . מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול דק במיוחד. מעבירים לתבנית אפייה לעוגיות (דקה ושטוחה)

מערבבים כף אחת של שמן זית ואת השום הכתוש ומברישים את הבצק. מניחים מעליו את פרוסות העגבנייה והמוצרלה ומכניסים מיד לתנור הלוהט (החלק התחתון שלו) ל 10 דקות או עד שהבצק זהוב ופריך.

בינתיים , מערבבים את החומץ, החרדל  והסוכר בקערה גדולה. מוסיפים את כף השמן הנותרת ומערבבים היטב. מוסיפים את הארוגולה, בזיליקום ואת הפטרוזיליה ומערבבים קלות. (אתם יכולים להוסיף כיד הדמיון הטובה עליכם, פרוסות אבוקדו, בצל סגול קצוץ, פטריות , ואפילו נבטים)

כשהפיצה מוכנה, מעבירים אותה לכלי הגשה ונותנים לה לנוח כ 2 דקות. מוסיפים את הסלט באמצע הפיצה ומוסיפים את גבינת הפקורינו המגוררת מעל.

פותחים יין איטלקי טוב, לוחשים “טיאמו”, וזוללים.

לעמוד הפייסבוק של רותם ליברזון – טיפול בבישול לחץ כאן

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה