הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 247

החל מדצמבר 2012

כבר כמה שנים שרותם ליברזון מכינה לאנשים שהיא אוהבת במיוחד בצלים מקורמלים ממולאים בכל מה שיש לה לתת, עם רוטב יוגורט נפלא, חמצמץ ושומי

01/07/2013

בצל ממולא זוהי תמצית האהבה. לקחת את הפלחים המובחרים והדומעים, ללטף אותם שלא יצרבו בעיניים ולהפוך אותם בעדינות אין קץ למעדן ממולא בטעמים נפלאים.

הבצלים נשארים לנוח שמונה שעות בתנור ומתבשלים בחום נמוך. אט אט הם מתרככים, נפתחים, מתעגלים. בדיוק כמו הלב שאוהב. וכך כבר שנים, לאנשים שאני אוהבת במיוחד אני ממלאת את הבצלים המקורמלים הללו ומכניסה לתוכם את כל מה שיש לי לתת. והם ישר מבינים שהם  אהובים ויקרים.

מעל אני שופכת רוטב של יוגורט נפלא, חמצמץ ושומי. הוא משלים היטב את הטעם המתקתק חרפרף שעליו הוא מונח. ובכלל יוגורט הוא הלהיט שלי כבר שנים. תמיד זמין, מחכה לי במקרר לעזרה. מתקתק  כל מנה. שהרי אין כמו הלבן הנפלא שלו לשדרג טעמים אדירים ולהכניס שמחה ובריאות למנה.

בצלים ממולאים

לקנות:

6 בצלים הכי גדולים שתמצאו, חתוכים לאורכם בצד אחד עד לאמצע הבצל ומבושלים במים רתוחים עד לריכוך מלא

למלית:

1 כוס פריקי

⅓ כוס בורגול

⅓ כוס אורז לבן

½ חבילת פטרוזליה קצוצה

½ חבילת כוסברה קצוצה

½ חבילת נענע קצוצה

½ כוס צנוברים קלויים עד הזהבה במחבת עם מעט שמן זית

1 כפית בהרט גדושה

½ כפית כורכום

מלח פלפל שחור

צ’ילי חריף קצוץ דק

גרידת לימון שלמה

לרוטב של הממולאים:

1 כף גדושה של רסק רימונים

קופסת עגבניות מרוסקות גדולה

12 שזיפים מיובשים

לרוטב היוגורט:

2 גביעים יוגורט יווני של שטראוס

1 חבילת עירית קצוצה דק

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי המלית.

.

מפרידים בין עלי הבצל. את הקטנים, מניחים בתחתית הסיר, את הגדולים ממלאים היטב אך לא יותר מדי.

.

מגלגלים את העלה כך שיראה שוב כמו בצל קטנטן.

מניחים בזהירות בסיר כך שהפתח של הבצלצל כלפי מטה.

.


בסיר קטן מבשלים את העגבניות המרוסקות, רסק הרימונים והשזיפים כ 20 דקות על אש קטנה. שופכים בזהירות את הרוטב מעל הבצלצלים ומכניסים לתנור לחום הנמוך ביותר ללילה (כמו לחמין).

מכינים את רוטב היוגורט הנפלא ובזמן ההגשה שופכים ממנו בנדיבות על הבצלים החמים.

בתיאבון!

לעוד מתכונים עם יוגורט

צילומים: רותם ליברזון

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה