הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

באמת שהקיץ חם, והמטבח לוהט. באמת שגם מאד אוהבת לארח.

כל  שישי בערב, בעודי זרוקה על הספה ומרגישה סופר אמיצה אני הוגה לי תוכניות.

מחר, אני מזמזמת לבעל, נזמין את ההם לצהריים. ואת ההם שחייבים להם נוסיף לרשימה. ולא נשכח גם את ההיא שלבד וההוא שנפרד. אתה תראה, יהיה נחמד.

הבעל, מעיף בי מבט עייף של מי שכבר שמע הצהרה כזאת או שתיים והיטב הוא זוכר כי ביולי אוגוסט גם מתוך המזגן הקפוא הן נמוגות עד שבת בצהריים.

כמובן שבבוקר קמתי עם מיליון תירוצים

.יש את הזאטוט, ואני הרוסה. וחום אימים בחוץ. ומי בכלל רוצה לארח, להתארח או לצאת מהכוך. הכנתי לי קפה קפוא ובתחושת צדק אינסופית התיישבתי לרגע של נחת.

ואז הבחנתי בזיק של חיוך מלגלג. הבעל שצפה הכל מראש, הנהן והמשיך בשלו.

אהה? ככה? מלמלתי לעצמי בזעף. מה הוא חושב שאני עייפה, מזדקנת? אני? הקלילה? הזריזה? זאת שמכינה ארוחה ל 20 איש בשעה?

כחכחתי בגרון, ישרתי מבט, נחוש. לקחתי את הטלפון.

למרות מבטו המשתומם, הרמתי טלפונים ובקול שאינו משתמע לשני פנים, הזמנתי לצהריים.

היום? שאלו הקולות המופתעים. כן. ממש לעוד שעה, עניתי באדישות מעושה.

טסתי למקרר, הוצאתי את מה שיש בו והתחלתי לבשל.

באמת שאחרי שעה, הייתה ארוחה מדליקה.

כשהאורחים הגיעו עשיתי קולות של טרחה. ורק אני ידעתי שכל מנה לקחה לי  10 דקות והיא  קלי קלות להכנה. מעכשיו גם אתם יכולים להדהים את האורחים ובלב פנימה להישאר עצלנים.

פיתות ביס צלויות

הפיתות הקטנות האלו, מלאות בכל טוב וצלויות היטב על המחבת הביתי הן להיט. גיל חובב הציע, ואני חטפתי ואף שדרגתי.

לקנות

חבילת פיתות ביס, אפשר גם מחיטה מלאה.

מעט שמן זית

למילוי

400 גרם בשר בקר קצוץ- אפשר חצי בקר חצי כבש או חצי עוף וחצי הודו לפי טעמכם האישי

חבילת פטרוזיליה קצוצה, או כוסברה או חצי חצי

2 שיני שום כתושות

צ’ילי קטן קצוץ

בצל אחד בינוני קצוץ דק

חופן עגבניות שרי צהובות קצוצות

מלח, פלפל שחור

כפית של סומאק

רבע כפית בהרט

ואני הוספתי גם מעט גבינה כחולה

הכנה

מערבבים היטב את כל חומרי המילוי. פותחים כל פיתה למעלה (כמו לשווארמה) ומניחים כף אחת ( לא יותר) מהמילוי ומשטחים היטב.

משמנים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים על מחבת הפסים לחמש דקות בכל צד בחום גבוה. מוצאים וטורפים מיד, עם טחינה ליד.

תפוחי אדמה צלויים נהדרים

לקנות

6 תפוחי אדמה

חבילת שאלוט

ראש שום

חצי כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן עלי טימין , או רוזמרין, או מרווה, מה שיש לכם

הכנה

חותכים כל תפוח אדמה לחצי ואז כל חצי לשלוש כך שנוצרים פלחים גסים לאורך התפוח.  מניחים אותם בתבנית רחבה עם ראשי השום והשאלוט בקליפתם! מוסיפים שמן זית ותבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את התימין ומכניסים לתנור בחום של 200 לשעה וחצי או עד שתפוחי האדמה משחימים מאד מבחוץ ( נראים כמעט שרופים, אבל לא)

הם קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים. הבצלים מקורמלים , מתקתקים והשומים נהדרים.

אספרגוסים חלוטים ברוטב וינגרט קליל

לקנות

חבילת אספרגוס

לוויניגרט

מיץ מלימון אחד

רבע כוס שמן זית

כפית חרדל גדושה

שן שום כתושה

מלח , פלפל לפי הטעם

לקישוט  – חופן שקדים מולבנים – לא חובה

הכנה

חותכים לאספרגוסים 2 ס”מ מהבסיס ומכניסים ל 4 דקות בדיוק לסיר עם מים רותחים וכפית גדושה של מלח. מוצאים מיד למי קרח כדי לשמור על הצבע הירוק והפריכות.

בינתיים מכינים וויניגרט קליל – מערבבים היטב בשייקר את כל מרכיבי הוויניגרט. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוזגים על האספרגוסים. מקשטים במעט שקדים.

חצילים שלמים קלויים בטחינה

לקנות

3  חצילים יפים ומוצקים

כוס טחינה מוכנה

מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

צ’ילי קטן קצוץ דק

הכנה

בתוך התנור קולים (על מצב הגריל ) את החצילים. יש לקלות אותם היטב מכל הצדדים. אפשר גם על הגז אבל זה מלכלך, ואנחנו עצלנים היום.

פותחים אותם יפה יפה על צלחת הגשה, שופכים טחינה נאה ומקשטים בירוק של פטרוזיליה באדום של צ’ילי חריף ובמעט צנוברים קלויים. זולפים מעט שמן זית ומגישים בחיוך לשולחן.

למנה אחרונה אתם חייבים להכין את עוגת המיץ הקלה והנהדרת של הבלוגר- עופר,הכי חמוד בעיר, צרפתי.

אני הכנתי אותה במנות אישיות, מדליקות, ולכן רק 20 דקות בתנור. במקום מיץ תפוזים שיניתי ללימון. בשני המקרים יצא מדהים! למתכון המפורט של עופר, כנסו כאן.

יאללה, למה אתם מחכים? תתחילו להזמין לשבת.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.


עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה