הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 169

עוקבים: 243

החל מדצמבר 2012

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית.

בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג.

יש רגע קטנטן ושביר בחיינו שבו מתקיים הפיצול שבין עולם בריא לחולה, וכל התפילות שלנו בגלוי וגם בנסתר הן להישאר בצד הנכון.

הפיצול הזה מבהיל, אבל בעיקר הוא נותן לי שקיפות שעדיין לא חוויתי. סוג של קריסטליות ברורה וממורקת ללא שריטה קטנה או כתם.

והשקיפות הזאת גרמה לעיני למצמץ בתדהמה מול החדות החדשה שהתגלתה לי.

התגלו לי רגשותיי, אהבותיי. התגלתה לי בפעם האלף ובדרך שסחטה לי את הלב, חשיבותה של משפחה מלוכדת.

ילדים, הורים, אחים.

והתגלו לי חברי.

כמו יהלומים עדינים, מלוטשים כהלכה, הם התגלו אחד אחד.

זוקרים ראש בדאגה, מניחים כתף כמשענת. מגיעים למחלקה עם חוש הומור ומצליחים להוציא מהבעל את החיוך ראשון. מתקשרים מארצות רחוקות וקולם חם ועוטף. מפעילים קשרים, מסמסים ואוהבים. כל כך אוהבים.

ואני נפעמת.

ויש לידי נשים חזקות שלא נבהלות כשאני קורסת. ומרימות אותי מהרצפה ומוציאות החוצה כדי לראות שמיים תכולים ותקווה. והן בטוחות שיהיה בסדר, הרבה יותר ממני.

אני דומעת, כי ראיתי כמה ברת מזל אני. חברות וחברים ידעתי לבחור לי בפינצטה, אחד אחת. ואני אוהבת אתכן, מאד.

הסוף טוב.

אלוהים שמצמץ, חמל. והדרמה נגמרה בשמחה גדולה וספונטנית של אלו שכבר ראו בצומת את הדרך ההיא וחזרו אחורה לדרך הבטוחה.

הרגשנו עטופים, מטופלים,  ויכולנו לנוח.

בבוקר שלאחר השמחה והתקווה הבנתי שאני בבייסיק של החיים.

נכנסתי למטבח והכנתי את האוכל הכי בסיסי. כזה שלא מאכזב,  ותמיד ישיב לך בביטחון חזרה את הטעמים המוכרים והידועים. בדיוק כמו חברה טובה שאומרת שהכל בסדר ואת סומכת עליה לגמרי.

עוף צלוי בתנור, הטעים בעולם.


לקנות

6 כרעיים עם העור

חבילת בצלי שאלוט עם הקליפה

ראש שום שלם מפורק  עם הקליפה

לתפוחי האדמה הצלויים

6 תפוחי אדמה שטופים עם הקליפה וחתוכים לחתיכות גסות וגדולות

חצי כוס שמן זית

מלח ופלפל

למרינדת העוף

מיץ של 2 לימונים

שלושת רבעי כוס סויה

5 שיני שום כתושים

חצי פלפל חריף ירוק קצוץ (למי שאוהב)

3 כפות גדושות דבש

שליש כוס רוטב טריאקי

כפית פלפל שחור

הכנה


מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומכניסים לתוכה את העופות השומים והשאלוט (עם הקליפה) לפחות לשעה.

את תפוחי האדמה מכניסים לתבנית נפרדת. מצפים היטב בשמן זית, מלח ופלפל.

מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעתיים או עד שתפוחי האדמה מזהיבים היטב והעוף רך וצבעו שחום ומבריק.

מגישים מיד עם מעט מהרוטב מעל וסלט עגבניות עוקצני בצד.  ט ע י ם !!!!!

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

עוגת זברה - תעסוקה חייתית לימי החופש הגדול

קמנו בבוקר, הזאטוט ואני. הבטנו אחד בשני ושתקנו. שנינו חיכינו. כבר קישטנו סלסלות, וקירות שרק עברו שיפוץ. כבר בנינו בלגו מגדלים וקנינו יותר מדי ממתקים. כבר ראינו עשרות שקיעות מקסימות ועלינו לסבא וסבתא על כל העצבים. כבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה