הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

הייתי בת 22 , ובבר אפלולי  נ” הכיר לי את בעלי לעתיד. “יש לי הרגשה טובה” הוא לחש לי, והוסיף  את הטיפ  הסודי לחיי נישואין מעולים : “הוא חולה על חצילים”.

בעודי מהרהרת במה לעזאזל אני עושה עם כל המידע החשוב והמורכב הזה- כבר הייתי מאוהבת.

כל כך מהר עברנו לחיות ביחד, אפילו אוקיאנוסים  אמתיים חציתי בשביל הביחד שלנו. ידעתי מיד שהרומן הזה יגמר בחתונה. אבל הבעל? כלום. גזוענט. לא מציע ולא מניע.

ביום קשה במיוחד החלטתי לפעול. הייתי צעירונת  אבל לבשל ידעתי. קניתי הרים  של חצילים, סגלגלים ומבריקים, והתחלתי לעבוד. בערב, כשהוא חזר, חיכיתי עם פרצוף תמים ושמלה שחורה וסקסית. פתחתי את המקרר בעודי מהמהמת משהו על כמה שהתחשק לי דווקא הערב לאכול חצילים.

במקרר נחו להם באצילות ובגאון לפחות שמונה סוגים של סלטי חצילים. בחומץ, בשמן, מטוגנים, אפויים, עם רוטב, ובלעדיו. חריפים חמוצים טבעיים עם ובלי טחינה ועם המון שום, כוסברה ושמיר.

הבעל ההמום, אורו פניו. בזריזות הוא ערך את השולחן וטרף. כל הערב הוא הסתכל עליי במבטים משונים. לא הבנתי אם זה בגלל שהיה לו כל כך טעים או בשל העובדה המצערת שאני, בזמנו, אוי לבושה, לא טעמי כזית. פשוט כי לא סבלתי חצילים.

למחרת, למרות שהוא טוען עד היום שהכל תוכנן חודשים מראש, הוא הציע לי להתחתן.  בכריעת ברך הוא הכריז על אהבתו הגדולה. ואני, שניצחתי בקרב, הרווחתי שניים. את הבעל וכמובן גם את החציל. מאז עברו המון שנים וגם המון חצילים ועדיין כשקשה או מטריד אין כמו חציל להרגיע ולהשקיט.

מוסקה שהיא מוסיקה עדינה ואין לה צורך בבשר כלל וכלל

לקנות

3 חצילים בלאדי מבריקים וטריים, פרוסים לפרוסות עבות ולאורך החציל.

3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות ואפויים במעט שמן זית מלח ופלפל בתנור עד להזהבה

כוס גבינת קצ”קבל מגוררת

לרוטב העגבניות והפטריות

8 פטריות פורטובלו, קצוצות דק

בצל גדול קצוץ דק

6 שיני שום קצוצות דק

2 חבילות קטנות של רסק עגבניות

2 כוסות מים

5 עלי מרווה קצוצים דק (אופציונלי, אני מטורפת על מרווה)

צ’ילי ירוק קטן קצוץ דק (למי שאוהב חריף)

לרוטב הבשמל

4 כפות קמח

100 גרם חמאה

3 כוסות חלב 3 אחוז

קורט אגוז מוסקט

מקל קינמון שלם או כפית אבקת קינמון

מלח ופלפל שחור (אם אתם רוצים לשמור על הרוטב לבן ואין לכם בעיה עם הטעם של הפלפל הלבן אז הוסיפו אותו במקום את השחור)

הכנה

בתבנית אפיה בחום של 200 מעלות למשך כ 20 דקות אופים את תפוחי האדמה עד שיזהיבו ויתרככו. אותו הדבר אפשרי גם עם פרוסות החצילים, אך אני חייבת להודות שכשניסיתי עם חצילים מטוגנים במעט שמן זית הטעם יצא פשוט מעולה. גם כשאופים אותם הם נהדרים אבל משהו בטיגון מעלה את הכל דרגה אחת למעלה.

טיפ חשוב – מיד לאחר שאתם פורסים את החציל יש להמליח אותו היטב ולהשאיר כ – 20 דקות על מגבת מטבח. החציל יזיע היטב וכך תצא ממנו כל המרירות המיותרת והוא כמעט ולא יספוג שמן בטיגון. לשיקולכם.

לרוטב העגבניות והפטריות

במחבת מטגנים במעט שמן זית את הבצל, הפטריות והצילי הקצוץ.  אחרי 10 דקות מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ 3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מערבבים טוב ומתבלים במלח, פלפל ומעט מרווה. ממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות עד לסמיכות הרצויה.

לרוטב הבשמל

במחבת בעלת תחתית עבה ממיסים היטב את החמאה אך לא נותנים לה להשחים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב כחמש דקות עד שטעם הקמח נעלם והתערובת בצבע זהוב. מוסיפים את מקל הקינמון. בהדרגה תוך כדי ערבוב ועל להבנה קטנה מוסיפים את החלב. דואגים שלא יהיו גושים ושהרוטב יהיה סמיך וקטיפתי. אם הרוטב יוצא סמיך מדי מוסיפים מעט חלב אם הוא יוצא דליל מוסיפים מעט קמח ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל וכמובן מעט אגוז מוסקט. מוציאים את מקל הקינמון מהתערובת.

הרכבת המנה


בתבנית לזניה או כל תבנית פיירקס גדולה מניחים את פרוסות החצילים שטיגנתם או אפיתם בשכבה אחת אבל צפופה מאד. מעליה מניחים שכבה נוספת צפופה גם היא של פרוסות תפוחי האדמה  שאפיתם בתנור. מעל תפוחי האדמה יוצקים את רוטב הפטריות והעגבניות כך שיכסו בנדיבות את החצילים ותפוחי האדמה. השכבה הבאה היא של גבינת קצ”קבל מגורדת, אבל רק אם בא לכם, לא חובה.  מעל מניחים בנדיבות עוד שכבת חצילים ומעל מוזגים את כל הבשמל כך שיטפטף בין השכבות ויכסה את המאפה בצורה אחידה.

מכניסים לתנור בחום של 210 לארבעים דקות. מוציאים כשרוטב הבשמל מוזהב היטב. מניחים למאפה להתקרר כרבע שעה לפני שטורפים. ככך הוא מוציא את טעמיו הטובים ביותר ובנוסף אינו מתפרק כשחותכים ממנו חתיכה נאה.

זהו – נשמע מורכב אבל לא באמת קשה ושווה כל מאמץ. כל כך טעים, כל כך. בתאבון!

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

למתכון טבעוני של עלי מנגולד ממולאים לחץ כאן

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה