הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 169

עוקבים: 243

החל מדצמבר 2012

הפעם המתכון הוא לב ליבו של הפוסט, עומד בגאווה ומשוויץ. האמת, יש על מה. לא כל יום אני מוצאת אחד כזה שווה.

באמת ששברתי את הראש מהי המילה הנכונה כדי לתאר את המאפים האלו שנראים כמו ביגלה שיצאו מהתנור.  אפילו המילה דונאטס עושה להם עוול.

אבל בעיגולים הנפלאים עם החור באמצע יש  הכל. הן טבעוניות, מלאות בריאות וויטמינים. הן גם קריספיות ומתפצחות בפה בפריכות אין סופית. הן חרפרפות במידה שנעימה לכן והטעם, אוי אוי איזה טעם. אין מילות הקדמה נכונות למתכון  שכולו טוהר וזיכוך של טעמים. למדתי אותו מאישה הודית מיוחדת במינה ופשוט לא האמנתי למראה עיניי. בנוסף לטעם הממכר הן חתיכות ויפות להגשה.

במקרה הזה יש להסתכל על הקנקן וגם על מה שבתוכו. מתרגשת, כבר אמרתי?

אצלי כולם טרפו אותן בשניות, גם הזאטוט וגם המתבגרות וכמובן כל החברות. זו מנה שעדיף לאכול אותה לאחר שהתקררה ולכן היא מנה נהדרת לאירוח והגשה.

לקנות

500 גרם מאש שחור חצוי לשניים שנקרא vigna mungo –  מושרים ערב קודם בקערת מים כך שתכסה אותם לגמרי. קונים את זה בחנויות טבע וכמובן בחניות מיוחדות לאוכל הודי. אבל אני כבר עשיתי עבורכן את העבודה לכן גם מאש רגיל ירוק או עדשים שחורות יעשו את אותה העבודה.

2 בצלים אדומים קצוצים דק

2 חבילות כוסברה קצוצות דק

2 כפות גדושות זרעי כמון

כפית גדושה פלפל שחור

1 צ’ילי ירוק קצוץ דק דק (רק למי שאוהב חריף)

חופן מלח נדיבה, צריך לטעום את התערובת לפני הטיגון

שמן קנולה לטיגון

לרוטב

רבע כוס סויה, 1 לימון סחוט, חופן כוסברה קצוצה, רבע כוס רוטב צ’ילי מתוק קנוי. אפשר גם קצת צ’ילי חריף קצוץ דק למי שמעדיף רוטב חריף.

הכנה

לוקחים את המאש (או העדשים) המושרים ולשים אותם היטב וחזק על מנת לקלף את הקליפה שלהם. תגלו שהקליפה יוצאת בקלות והיא צפה על פני קערת המים. שוטפים היטב את הקטניות וממשיכים ללוש על מנת להיפטר מכמה שיותר קליפות. אחרי מספר שטיפות תגלו שנפטרתם בערך משני שליש של הקליפות וזה מספיק.

מסננים היטב את כל המים ומעבירים למעבד מזון. טוחנים  היטב כ 10 דק עד לקבלת טקסטורה לבנה, משחתית ממש כמו בצק שמוכן ללישה. מעבירים לקערה.

מוסיפים את הבצל, הכוסברה, הכמון, הפלפל השחור, הצילי והמלח ומערבבים היטב. טועמים כדי לראות שלא חסר לנו מלח ומתקנים טעמים.

טיגון

במחבת לטיגון מחממים את השמן לחום  בינוני גבוה. בשום אופן לא רותח.

מכינים קערה עם מים וכל פעם לפני הכנת הקציצה מרטיבים  את הידיים על מנת למנוע הדבקות הבצק.

יוצרים מהמסה כדור השווה בגודלו לכדור טניס (אולי טיפונת יותר קטן) ומשטחים אותו מעט.

עם האצבע יוצרים חור באמצע הכדור ובודקים שיוצא לנו בייגל קטן ומתוק .תגלו שהבצק קל מאד ונוח לעבודה.

מניחים בעדינות בשמן החם.

מטגנים עד שמזהיב היטב בצד אחד ( לוקח כמה דקות טובות) ואז הופכים ומטגנים היטב את הצד השני. מוציאים לנייר סופג ומתפלאים כמה מעט שמן המאש סופג, מדהים.

בינתיים מכינים את הרוטב.- מערבבים את הסויה, מיץ הלימון, הצילי המתוק והכוסברה הקצוצה ומעבירים לכלי הגשה קטן.

מחכים עד שהמנה מתקררת מעט למרות שבא לטרוף מיד את כל הצלחת.

יאללה, בתאבון !!! מקנאה בכם, כמה כיף לכם עכשיו!!!

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד האוכל של סלונה לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה