הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

“כל אישה זקוקה לחדר משלה” קבעה ווירג’יניה וולף האלופה והעזה לדבר על תנאים הכרחיים ובסיסיים עבור חרותה של האישה. חדר שיהיה שייך לה בלבד, כמטאפורה לחלל אישי ומרחב פרטי בו יהיה לה שקט מקסימלי ונתק מכל שאר המטלות והעבודות האחרות. בחדר הזה טענה, תוכל להגשים את רצונותיה.

ועברו כמעט מאה שנה, ופמיניזם, ומעמד האישה. ועדיין אני מאמינה שכל אישה זקוקה למקום הפרטי שלה. מקום שהוא כמעט סודי ודי נחבא. מקום שאין בו שום דריכת רגל לילד דורסני עם בקשות או בעל חמוד ככל שיהיה אבל עם דרישות. מקום שהוא קרוב מספיק לבית,  אבל עדיין יש בו מרחק סביר של נפרדות. ובעיקר הוא צריך להיות נעים, ומאפשר לך להיות כמה רגעים בנוכחות מלאה והוויה נשית נינוחה.

כשהייתי ילדה היה לי בית על העץ. בסוף כל יום לימודים זינקתי על ענפיו הבטוחים  ושמעתי עם טרנזיסטור ישן את תכניות הילדים. נחתי שם שעה, אבל איזו שעה קסומה זאת הייתה. מיוחדת, שקטה ורק שלי. לאף אחד לא היה מפתח ולאף אחד לא הייתה שום דרישה. רק עוצמה של טבע ושל ילדות נכונה.

שנים רבות אחר כך הבנתי כמה חשוב שאחזור אל העץ ההוא ואבין למה אני זקוקה. העץ נגדע, אבל לא הזיכרון והתשוקה. ומאז מצאתי לי חברה טובה שמקבלת אותי בלי שום דרישות כשאני ממש זקוקה. והיא מפלט ונחמה, ובעיקר מבינה את החיים – לפעמים אנו הנשים רק זקוקות לשקט, ולא לדיבורים מיותרים.

שמעתי שבהודו יש שקט. עדיין לא הייתי אבל את האוכל הנהדר שלהם אני  אוהבת במיוחד. משתפת בסדרת פוסטים מדליקה וצבעונית של מתכונים הודים צמחוניים, כי ככה מרגיש לי. המתכונים בעלי שפע של טעמים מגוונים ומיוחדים שריגשו אותי מאד. שיהיה בתאבון!

כיסוני אורז ממולאים בירקות (בערך ל 14 כיסונים)


למילוי

פרסה שלמה קצוצה לפרוסות דקות בצורת גפרורים

2 גזרים קלופים מגוררים גס

1 קישוא קלוף מגורר גס

1 זוקיני מגורר גס

רבע חבילת טופו טרי חתוכה לקוביות קטנות

1 כוס תרד חלוט במים רותחים כחמש דקות, סחוט היטב וקצוץ גס

חצי צ’ילי קצוץ דק (אופציונלי)

1 כף ג’ינג’ר כתוש

1 כף שום כתוש

רבע חבילת אטריות שעועית חלוטות חמש דקות במים רותחים, מסוננות וקצוצות.

שמן סומסום שיכסה את כל המחבת, בערך חצי סנטימטר גובה

לעטיפה

חבילת עיגולי דפי אורז כאשר כל דף אורז מושרה לפני הגילגול כחצי דקה ועד דקה בקערה עם מים קרירים עד לריכוך שמאפשר עבודת גלגול

הכנה

במחבת עם שמן סומסום בחום בינוני מניחים את הפרסה ומזהיבים קלות. מוסיפים לפי הסדר כל חמש דקות את הגזר, הקישוא, הזוקיני, התרד, הצילי, השום והג’ינג’ר ומטגנים היטב. מורדים מהאש ומוסיפים את אטריות השעועית.

מטגנים את הטופו במעט שמן סומסום במחבת נפרדת ומוסיפים לתערובת.

מתבלים במעט כורכום, מלח ופלפל לפי טעמכם ונותנים לתערובת להתקרר היטב.

להגשה – לוקחים דף אורז ושמים אותו מתחת למי ברז זורמים כ 20 שניות עד שמתרכך ומתגמש אך עדיין שומר על טקסטורה יציבה. במרכז כל דף אורז מניחים כף גדושה של התערובת ומקפלים לצורה של רול. תחילה בצדדים ואז גלגול מהודק היטב. טפטפו כמה טיפות של שמן סומסום על הרולים המוכנים משני הצדדים לארומה מדהימה.

מגישים עם רוטב סויה ומתענגים.

תבשיל ירקות בקארי


לקנות

2 כפות חמאה או שמן זית

2 בצלים סגולים קצוצים דק

1 זוקיני קלוף וחתוך לקוביות

1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות גדולות

2 גזרים קלופים וחתוכים למקלות בגודל של 3 ס”מ

1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות

חציל קטן חתוך לקוביות גדולות

חופן שעועית ירוקה

1 מקל קינמון

4 תרמילי הל

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית כורכום

כף שטוחה גרהם מסאלה (לקנות בחניות תבלינים ובתי טבע)

מלח ופלפל שחור

חצי חבילת שמנת מתוקה

הכנה

במחבת חמה מטגנים את הבצל עד להזהבה עדינה. מוסיפים לפי הסדר בהפרשים של חמש דקות את הגזרים, תפוח האדמה, פלפל אדום, זוקיני חציל, שעועית ירוקה.

מוסיפים את מקל הקינמון ההל, פפריקה כורכום גרהם מסאלה מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כחמש דקות על אש בינונית.

מגישים עם המון כוסברה טרייה מעל ואורז לבן ליד ומשתגעים מכמה שזה טעים.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה