הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 247

החל מדצמבר 2012

הפעם הנחתי לבשר כי ככה הרגשתי, והלכתי על מתכוני דגים, עוף ובעיקר המון ירקות ופירות צבעוניים עליזים ובריאים

10/04/2013

יש משהו בסיסי בעשן עם ריח צלוי שנדבק לך לשער ולבגדים ולנשמה. קוראים לזה מורשת, ולכל עם יש את מורשת העשן שלו. אצלנו המורשת מוגשת שעה קלה במיוחד לאחר שבוע של עצב קשה ולב מכווץ. ככה זה עם העם המיוחד שלנו, עצוב ודואב, ומיד שמח ומנפנף. ולא רק בגלל שככה החליטו עבורנו. הסמיכות של חגיגת הניצחון והכאב על הדרך האיומה הם לצערי תמצית הישראליות. אין יהודי שנשמתו אינה מפוצלת בין הגאווה האדירה על גדולתה של המדינה שלנו, ובין תחושה קשה ומכווצת על המחירים שאנו נדרשים לשלם כדי להיות עם חופשי בארצנו. שהרי מתוך הכאב נולדנו,  ומתוכו גדלנו והתוצאה, מפוארת.

שנים היה לי קשה עם נפנוף המוני בפארקים. עם צפיפות מיוזעת של  מנגלים, ילדים, ובליל של ריחות סמיכים.  מצאתי את עצמי מורחת באלגנטיות כמה שיפודי טלה אקסקלוסיביים במרינדה אופנתית ומאכילה זוג או שניים בסלון ביתי הממוזג. רק בעשור האחרון הבנתי את האקסטזה והשמחה בלהיות חלק מעם חוגג.  והעם הזה חוגג. ובצדק.

לשבת על כסאות מתקפלים בפארק עמוס עם חמולה שלמה של חברים וילדים זו שמחה גדולה. לעמוד ליד המנגל באוויר הפתוח ולנפנף במרץ, זה לגמרי ב D.N.A שלנו. ואפילו הזאטוט שלי, משחר ילדותו, עומד על הגריל כמו גבר אמתי ומקפיץ בצלים חרוכים וטעימים להפליא. השנה הוא יצפה בעוד המונים שמחים כמוהו והמחשבה נעימה לי וחשובה לו.

יש משהו מקסים ועליז וטבעי בלהיות חלק משמחה של עם, וגאווה של חגיגת המולדת. אז קדימה.

הפעם משתפת בכמה מתכונים מדליקים אש!! הנחתי לבשר כי ככה הרגשתי, והלכתי על מתכוני דגים, עוף ובעיקר המון ירקות ופרות צבעוניים עליזים ובריאים. היזהרו מהתמכרות!

שיפודי עוף במרינדת זעפרן ובצל – אין אחד שלא יטרוף את השיפודים העסיסיים האלו. כל הסוד במרינדה.


לקנות

2 ק”ג עוף חתוך לקוביות של 5 ס”מ (עם העצמות). אפשר להשתמש בחלקים שונים או חלק שאתם אוהבים במיוחד ובהתאם לכך לקבוע את זמן הצלייה. העוף מוכן כאשר ניגר ממנו נוזל צהוב.

5 עגבניות חתוכות לרבעים

12 בצלי שאלוט

רבע כוס שמן זית

שני שליש כוס מיץ לימון

2 כפיות מלח

2 כפיות פלפל שחור

למשרה

חצי כפית זעפרן שרוי ב 2 כפות מים רותחים

2 כפות שמן זית

1 בצל מגורר

1 לימון סחוט

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

הכנה

מניחים את העוף במרכיבי המשרה ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר לפחות ל 6 שעות.

משחילים את העוף, העגבניות והשאלוט (או שמיניות של בצל סגול) לסירוגין על שיפודי מתכת כבדים.

בקערית קטנה מערבבים את השמן מיץ הלימון המלח והפלפל ומברישים את השיפודים ברוטב.

מניחים את השיפודים על גריל פחמים לוהט (כמובן תמיד עדיף לשים את השיפודים על גריל שהפחמים בו הלבינו מחום)

מגישים חם וליד את תפוחי האדמה וסלט הסלק בהמשך.

דג שלם על הגריל- כי אין טעם כל כך מדוייק, ים תיכוני ומגרה מדג שלם חרוך על הגריל.


לקנות

דג שלם מה שבא לכם – נקי אבל עם הקשקשים, על הגריל הם הופכים לקרום קריספי שמגן על עסיסיות הדג.

לימון שלם חתוך לשניים ועוד לימון פרוס לפרוסות דקות

טימין

טרגון

5 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות

שמן זית

מלח פלפל

לרוטב שנניח על הדג המוכן

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

לימון שלם קצוץ דק עם הקליפה

8 שיני שום כתושות דק

שליש כוס שמן זית

מלח ופלפל לטעם

הכנה

חורצים 3 פסים לרוחבו של הדג כדי שהצליה תהייה מהירה יותר והחום יגיע לתוך הדג באופן אחיד.

ממליחים ומפלפלים את בטן הדג וממלאים אותה בפרוסות שום, 3 פרוסות לימון, 2 ענפי טימין ו 2 ענפי טרגון.

מזליפים שמן זית על הדג וממליחים ומפלפלים אותו היטב.

מניחים אותו על גריל הפחמים המשומן היטב וכעבור 20 שניות מזיזים אותו טיפונת רק כדי לוודא שאינו נדבק אל הגריל. לאחר 10- 8 דק הופכים את הדג לא לפני שמשמנים אותו שוב. צולים אותו היטב גם בצידו השני ומורידים מהגריל. במקביל שמים על הגריל את הלימון שחצוי לשניים ל 10 דקות עד שמשחים היטב.

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים בנדיבות על הדג. מגישים עם חצאי הלימון ששהו בגריל, מדהים מה שקורה ללימון כשהוא נצרב.

טורפים מיד! אלוהים כמה טעים. מגישים עם תפוחי האדמה בנייר הכסף ופלפל חריף ירוק שנצלה על הגריל.

תפוחי אדמה צלויים על הגריל בתוך נייר כסף – כי הם שחומים וקריספים והטעם שלהם אלוהי


לקנות

קילו תפוחי אדמה קטנים אדומים

ראש שום שלם מפורק אך לא קלוף

10 בצלי שאלוט לא קלופים

חצי כוס שמן זית

10 ענפי טימין

1 עלה רוזמרין

2 עלי טרגון (למי שאוהב)

מלח גס

פלפל גרוס גס

הכנה

חותכים את תפוחי האדמה ל 2 ומערבבים היטב עם כל שאר החומרים. מכניסים את כל התערובות לנייר אלומניום וסוגרים אותו היטב מכל הצדדים. עדיף אפילו פעמיים כדי למנוע מנייר האלומניום להקרע. מניחים על הגריל ל 40 דקות. מורידים מהאש ופותחים בזהירות את השקית. מוסיפים מלח גס ומעט מהרוטב של הדגים (אם נשאר) וטורפים כשזה עדיין רותח.

סלט של סלקי קרטושקלה – כי כמה טעימה לנו הילדות וטעם התפודים החרוך על האש. ככה הסלקים, רק הרבה יותר. אין לתאר את הטעם של הסלט הזה. פשוט תכינו וזהו.


לקנות

6 סלקים טריים (עם הקליפה בתוך נייר כסף על הגריל שעה שלמה) וחתוכים גס לריבועים גדולים

חצי כוס בורגול גס שהושרה במעט מים חמים כרבע שעה

בצל ירוק שלם קצוץ גס

חצי פלפל ירוק שהיה על הגריל קצוץ גס

מיץ מלימון אחד

5 כפות שמן זית

כפית מלח ומעט פלפל שחור גס

כוס כוסברה קצוצה גס

כף שמנת חמוצה (אופציונלי)

חצי צ’ילי קצוץ (למי שאוהב חריף)

הכנה


מערבבים היטב את כל החומרים ואוכלים מיד כזה עדין חמים מהגריל. טעם של מדורה מתוקה מתוקה!!!

ירקות קלויים בגריל – אין כמו צלחת צבעונית של כל הירקות שמצאתם בבית. בריא כבר אמרתי?

לקנות

כל מה שבא לכם. אני מצאתי במקרר – קישואים , גזר, חציל, כרוב אדום, עגבניות, פלפל ירוק חריף, כרובית, שומר, דלעת ערמונים, ברוקולי ובטטות.

שמן זית

מלח פלפל

6 שיני שום כתושות

8 גיבעולי תימין

ולכרוב האדום גם חצי כוס חומץ תפוחים או כל מה שיש לכם ורבע כוס מייפל סירופ.

הכנה

חותכים לפרוסות עבות את שלל הירקות ומעררבים אותם היטב עם תערובת של שמן זית שום תימין מלח ופלפל. את הכרוב האדום חותכים לרבעים ומכניסים כל רבע לנייר כסף עם תוספת של מעט חומץ ומעט מייפל סירופ. שמים את כל הירקות על הגריל כאשר הכרוב זקוק לכ 40 דקות ואילו שאר הירקות זקוקים לבין רבע שעה לחצי שעה (הקישואים החצילים הברוקולי העגבניות והפלפלים זקוקים למעט זמן ואילו הבטטות הכרובית השומר והדלעת זקוקים למעט יותר זמן, אתם תראו לבד.

ומנה אחרונה בסגנון טרופי דיאטטי – כי לעולם לא טעמתם משהו כל כך עסיסי ועדין,  וגם בגלל שזה פשוט ולא משמין!

לקנות

אפרסקים שזיפים, אננס, תפוחי עץ, אנונה ובעצם כל פרי קשה שבא לכם (לא תותים כמובן..)

חצי כוס רום

כף גדושה סוכר חום

2 כפות שמן זית

כפית תמצית וניל איכותית

הכנה

חותכים את הפרות לחצי ומערבבים היטב בחומרי המשרה. משרים את הפרות כשעה לפחות במרינדה. שמים על הגריל לרבע שעה כאשר הופכים צדדים כל חמש דקות עד שהפרות מושחמים ומקורמלים היטב. מעבירים לצלחת הגשה מוסיפים קצפת ללא סוכר או גלידה וזוללים בלי רגשות אשם.

יום עצמאות שמח לכולם !!!

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה