הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

אז מה היה לנו בשבוע שעבר? היה מרק עוף מהאגדות וכבד קצוץ אלוהי. היה לנו גם שוק טלה חגיגי עם ירקות וכמובן עוגת שוקולד מוס מיוחדת לפסח וטעימה כל כך.

השבוע, לאחר ששחררתי את כל נכסי צאן הברזל שלי, אני מוסיפה ונותנת לכם את כל התוספות שהופכות את שולחן החג למושלם. תקבלו עוד מנת עוף מדליקה, למי שלא רוצה בשר. וכמובן מאפה ריחני של תפוחי אדמה ושומר. וגם מנת ירק מפתיעה ומנה אחרונה כל כך פשוטה ויפיפייה.

לסיום אני נותנת כמה טיפים מפתיעים לאייך לערוך שולחן חג חגיגי, וכמובן הצצה לשולחן החג שלי. אם תקראו היטב מבטיחה שתגיעו לארוחה נינוחים  ובעיקר כל כך גאים.

עוף שלם ללא עצמות ממולא בדומדמניות ובערמונים


מנה כל כך מרשימה וטעימה. העוף מלא טעם וקל מאד לפרוס אותו. המילוי עסיסי, עם שפע של רבדים וכל ההגשה אלגנטית ויפיפייה.

לקנות

עוף שלם ללא עצמות (כל קצב ישמח לעשות זאת עבורכם)

חבילת ערמונים מוכנים בוואקום ( כי הכי כיף להתעצל)

100 גרם דומדמניות (נקראות גם זראשק) אני קונה בעדן טבע מרקט

כוס וחצי אורז עגול

חבילת פטרוזיליה קצוצה

5 שיני שום כתושות לתערובת האורז ועוד 2 שיני שום כתושות לרוטב של העופיונים

2 בצלים קצוצים

100 גרם צנוברים

1 כף כורכום

שמן זית

2 כפות גדושות של רסק רימונים (אחת למילוי ואחת לרוטב)

כף דבש

2 כפות סויה

מיץ מלימון שלם עסיסי

מלח

פלפל גרוס

להכנה

1.לסיר עם מים רותחים וכף מלח גדושה מכניסים את האורז ומבשלים אותו כ 10 דקות. מסננים ולא שוטפים. הוא עדיין יהיה מעט קשה לנגיסה.

2. למילוי – במחבת חמה עם שמן זית בנדיבות (רבע כוס) מטגנים את הבצלים עד להשחמה עדינה. מוסיפים את השום והצנוברים ומטגנים עוד כ 20 שניות. מוסיפים את הדומדמניות וחצי מחבילת הערמונים שקצצנו ומטגנים עוד  2 דקות. מניחים לתערובת להתקרר.

3. מוסיפים את האורז לתערובת הבצל הערמונים ומערבבים היטב. מוסיפים כוסברה קצוצה, כורכום, מלח ופלפל וכף גדושה של רסק הרימונים.

4. לרוטב שעל העוף – בקערה, מערבבים את  2 שיני השום הכתושות, מיץ הלימון, הסויה,  כף גדושה של רסק רימונים וכף דבש. מוסיפים מלח, ופלפל גרוס בנדיבות (לפחות כפית שטוחה).

5. מורחים את העוף היטב מבחוץ ומבפנים ברוטב שהכנו. כך הוא יכול לשהות עם המרינדה במקרר כמה זמן שאתם יכולים (כמה שעות יהיה נהדר). ממלאים את העוף בתערובת האורז והערמונים. (חשוב לשים לב כשאתם ממלאים את העוף להכניס את המילוי גם לשוקיים ולכל חלקי העוף שהרי הוא ללא עצמות ויש מקום). בתבנית המיועדת לתנור מניחים אותו עם החזה כלפי מעלה, מכסים היטב ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 למשך חצי שעה. מסירים את האלומיניום ואופים 20 דקות נוספות. העוף יוצא בצבע כתום שחום והאורז הצהבהב הנשפך ממנו מרהיב.

הגישו לשולחן כעוף שלם, וחתכו אותו לעיני האורחים, או הגישו כמו צלי, פרוס. מדהים!

מאפה שכבות של תפוחי אדמה ושומר


המאפה הריחני והמשגע הזה ידהים את האורחים שלכם. הטעם של השומר הופך למתקתק ומשתלב היטב יחד עם תפוחי האדמה הקרמים. תענוג של מנה.

לקנות

6 תפוחי אדמה לבנים

4 פקעות שומר

3 כפות  חמאה לא מלוחה (או מחמאה)

חבילת שמנת מתוקה (או צימחית)

שמינית כפית אגוז מוסקט טחון

כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי, לא חובה)

כוס של מרק עוף או ציר עוף

כף שטוחה מלח

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

הכנה

1.במנדולינה או ביד חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ככל האפשר. מורידים לפקעות השומר את העלים מלמעלה ופורסים גם אותם לאורך הפקעת דק ככל האפשר.

2. משמנים בשמן זית או בחמאה תבנית מלבנית ברוחב 26 סמ ומתחילים לסדר את הירקות בשכבות. שכבה ראשונה של תפוחי אדמה כאשר כל פרוסה יושבת חלקית על הפרוסה שלידה. מפזרים חצי מאגוז המוסקט וחצי מהגבינה ומתבלים בחצי מהמלח והפלפל. כעת מוסיפים את שכבת השומר באותה הצורה של תפוחי האדמה. מוסיפים את החלק האחרון של התבלינים ושל הגבינה. מסיימים בשכבה אחרונה של תפוחי האדמה. אפשר גם יותר שכבות (לי יצא כמות שמספיקה ל 4 שכבות, אז חלקו את הגבינה והתבלינים בהתאם)

3.מערבבים את השמנת המתוקה ואת ציר העוף ושופכים על המאפה. מכסים היטב בניר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות לחצי שעה. אחר כך מורידים את נייר הכסף ומעלים את החום ל 220 לעוד חצי שעה או עד שתפוחי האדמה שחומים זהובים וכשאתם נועצים סכין היא נכנסת בקלות.

הגישו לאחר שהמאפה נח בחוץ לפחות רבע שעה.

סלט של שעועית ירוקה עם קרמבל של מצות קלויות


על הסלט הקריספי והמפתיע הזה עליתי במקרה ומאז הוא מככב אצלנו בארוחת החג. השעועית פריכה, הרוטב מטמטם ומעל הכל יש קרמבל של מצות קלויות בשמן זית, בול לפסח. יאמי, אין מי שלא יטרוף.

לקנות

2 מצות

רבע כוס של זמן זית מעולה

מלח גס ופלפל שחור גרוס

חבילת שעועית ירוקה קטומה בקצוות

2 שאלוט קצוצים דק

2 כפיות סוכר

כפית חרדל

3 כפות חומץ בן יין

חופן צימוקים (רק אם בא לכם, מוסיף המון)

הכנה

1.מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מניחים  את המצות על גבי תבנית ומברישים אותם היטב עם כף שמן זית. מפלפלים וממליחים בנדיבות ומניחים בתנור ל 4 דקות כל צד או עד שהקצוות משחימים. מוציאים מהתנור ומפוררים את המצה לחתיכות בגודל של סנטימטר או שניים. שומרים בצד.

2.בסיר עם מים רותחים וכף מלח גדושה מכניסים את השעועית ל 5 דקות או רק עד שהיא הופכת לצבע ירוק עז ועדיין שומרת על פריכות. מעבירים מיד למי קרח לכמה דקות על מנת שהבישול ייעצר והצבע ישמר.

3.לסיר קטן על חום בינוני גבוה מכניסים את השאלוט, 3 כפות שמן זית, את הסוכר, כפית מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב במשך 4 דקות עד שהשאלוט נראים מקורמלים. מוסיפים את החרדל והחומץ ומערבבים היטב ליצירת רוטב במשך כדקה. מוסיפים את הצימוקים ושופכים על השעועית הירוקה. מוסיפים מלמעלה את קרמבל המצה, מערבבים היטב ומגישים. טעייים!!!

תפוזי דם ותמרים בניחוח של מי ורדים.


מנה מפתיעה, מרעננת, קלילה ושונה. אחרי כל האוכל הכבד הזה זו מנה נכונה..

לקנות

5 תפוזי דם

כפית תמצית מי ורדים

חצי חבילת תמרים לחים

כף סוכר חום

שקדים פרוסים קלויים או פיסטוקים

הכנה

מקלפים היטב 4 תפוזים כך שלא יישארו עליהם ציפה לבנה. חותכים אותם לפרוסות בעובי של סנטימטר ומניחים אותם יפה בקערה שטוחה אחד ליד השני. כעת חותכים גם את התמרים הלחים ומניחים פרוסות מעל התפוזים.

בסיר קטן מערבבים מיץ מתפוז שלם, כף סוכר חום וכפית שטוחה של מי ורדים. מרתיחים את הנוזלים עד שהם מצטמצמים לכדי טקסטורה של סירופ. מצננים היטב במקרר.

בהגשה, מזליפים מהסירופ על התפוזים הטריים, מקשטים בפיסטוקים או בשקדים מלמעלה ומעט עלי נענע.

מי שרוצה יכול להגיש עם קצפת ללא סוכר. חשוב לציין שהמנה מאד טעימה גם קרה מהמקרר.

לסיום – טיפים הסטריים לסידור השולחן פלוס הצצה לשולחן החג שלי, וגם ואיך תגיעי לחג נינוחה ורגועה, ולא מותשת ועייפה.

כל הכלים בשולחן החג באדיבות  “בלו בנדנה” רחוב ה’ באייר 52 תל אביב.

  1. שולחן החג חייב להיות מוכן ערב קודם. כשהילדים ישנים הקפיצי חברה טובה ויחד סיימו את המלאכה.
  2. כמעט כל המאכלים יכולים להיות מוכנים יום קודם. המרק, הכבד קצוץ , שוק הטלה מחכה לצלייה בתבנית במקרר. העופות ממולאים ומשוחים ברוטב בתוך תבנית במקרר.
  3. חשוב לדעת שיום במקרר מוסיף המון טעם למאכלים והם הרבה יותר טעימים למחרת שמחממים אותם.
  4. לגבי השולחן – אל תעמיסו יותר מידי קישוטים, זכרו שיש עוד המון אוכל להעמיס על השולחן. לכן שימרו על פשטות. המפה והמפיות חשובים מאד ולכן שאתם בודקים איזו מפה לרכוש, חשוב שתדעו בדיוק את גודל השולחן שלכם כך שהנפילה של המפה תהייה יפה ומשוחררת.
  5. אל תניחו במרכז השולחן סידורי פרחים יקרים וגרנדיוזיים. האורחים מעדיפים לראות אחד את השני ולא להיתקל בחומת מגן בצורה. תמיד עדיף בוקה קטן או כמו שאתם רואים בתמונה גם 3 טוליפים מספיקים.
  6. נרות תמיד מוסיפים לאווירה. הוסיפו כמה מהם לאמצע השולחן. עדיפות לנרות נמוכים.
  7. שימרי על סימטריות בשולחן, זה יוצר סדר וחגיגיות.

בבוקר החג, אפי את עוגת השוקולד המפוארת, צרחי על הילדים לא לגעת. השולחן כבר מסודר מאתמול בערב. רוב המאכלים מוכנים במקרר. בערב יישאר לך רק להכניס את הבשר או העוף לתנור. בינתיים יש לך זמן ללכת למספרה, לציפורניים למנוחת ביוטי של צהרים. היום הבעל במשמרת צמודה על הזאטוטים הנרגשים. זהו את הכי יפה בעולם. צאי לארח.


שיהיה חג שמח, טעים ומאושר, עם המון אהבה ממני.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה