הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

שבועות הוא אמנם חגם הגדול של העוגות הגבינה אבל אם בא לכם לגוון, לחשוב מחוץ לקופסה ולהפתיע. שני מתכונים מתוקים שהם ממש לא עוגות גבינה

13/05/2018

את שולחן החג החלבי של שבועות אפשר לגוון באינספור מנות משגעות, והכי כיף להגיע לשלב הקינוחים. אז נכון שעוגת הגבינה המסורתית היא טעימה ותמיד עובדת, אבל אנחנו פה כדי לחדש. לכבוד החג המתקרב שני קינוחים חגיגיים וטעימים לשבועות.

עוגת קרפים במילוי קרם וניל וממרח לוטוס

עוגת קרם פנקייק (צילום: גלית סבג)

החומרים הדרושים לקרפים:

כוס וחצי קמח

כוס סוכר

2 ורבע כוסות חלב

5 ביצים בטמפרטורת החדר

כפית תמצית וניל משובח

170 גרם חמאה מומסת

החומרים לקרם וניל לוטוס

3 שמנת מתוקה

3 כפות גדושות קרם אינסטנט וניל

3 כפות גדושות קרם לוטוס

אופן ההכנה

מערבבים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרפ עד לתערובת אחידה וחלקה.

במחבת טפלון בקוטר 20 ס”מ בלי חמאה או שמן, על להבה בינונית מכניסים בערך חצי כוס של בלילה תוך כדי סיבוב המחבת ביד השניה עד שהבלילה מצפה היטב את כל המחבת. מניחים לה להתייצב כדקה ואז הופכים אותה בעדינות לצלחת או על גבי השיש כדי שתצטנן. כך מכינים כ- 15 קרפים. הם יוצאים לבנים וכך הם אמורים להיות, לא לשרוף אותם או להשחים, זה מתייבש. הכי טוב רק על צד אחד לבנים ועסיסיים. מכניסים למקרר לחצי שעה.

להכנת הקרם

מקציפים את השמנת, מוסיפים את האינסטנט וניל וממשיכים להקציף לקצף יציב. מוסיפים את ממרח הלוטוס עם השברים ומערבבים ידנית עד שהתערובת אחידה.

מרכיבים את המנה. על גבי צלחת הגשה מניחים קרפ ועליו מניחים כף גדושה מהקרם כך שיצפה אותו אבל לא עד הסוף של הקרפ, ושוב חוזר חלילה עם כל הקרפים וביניהם הקרם. לבסוף על הקרם האחרון מניחים מעט בלילה או אבקת סוכר ומקשטים במעט פירות יער במרכז. מכניסים למקרר לשעתיים שלוש ומגישים קר.

*

מאפה בצק עלים בקרם לוטוס ושזיפים

מאפה לוטוס ובצק עלים (צילום: גלית סבג)

החומרים הדרושים:

חבילת בצק עלים בחמאה

6 שזיפים או משמשים או אפרסקים לטעמכם

חבילת קרם לוטוס

אופן ההכנה

משמנים תבנית מאפינס בחמאה. פותחים את בצק העלים וחותכים למלבן בגודל של 40 ס”מ. חותכים לחמש רצועות שוות ומורחים שכבה אחידה ממרח הלוטוס על ארבע רצועות. אחת משאירים ללא קרם. עורמים את כל רצועות הבצק אחת על השנייה כאשר האחרונה היא זאת ללא הקרם. חותכים את הרצועה לשש קוביות שוות ומכניסים אותן לתבנית כאשר הן עומדות בצורה אנכיות. עכשיו מכניסים בין השכבות פרוסות פרי שבחרתם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לאחר האפייה מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומפדרים באבקת סוכר.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה