הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

שבועות הוא החג שבו היצירתיות עולה דרגה, הכי כיף לשחק בפסטות ורטבים, להכין או להמציא מנות חג חלביות ומשובחות. זאת תרומתי הצנועה לשלוחן השבועות

13/05/2018

חג השבועות מבשר גם את בוא הקיץ והערבים הנעימים, והוא גם יום חגם של אוהבי המתכונים החלביים. אין ספק שצלחת פסטה רעננה וטעימה יכולה להפוך כל ארוחה לחגיגה, ובכלל, הרבה יותר קל לאלתר ולהמציא מנות חדשות באווירת החג. בסדנה שערכתי בביתי לבלוגריות סלונה לכבוד החג הכנתי את המנות הכי הכי שלי לארוחת שבועות משובחת. במפגש שכלל צחוקים, השראה והרבה אוכל טוב. אלה המתכונים שלהן.

סדנת שבועות עם רותם ליברזון (צילום: גלית סבג)

סלט פסטה אביבי

החומרים הדרושים:

חבילת פסטה RUMMO מסולסלת מבושלת לפי הוראות יצרן

צנצנת וחצי של רוטב פסטו ירוק SACLA

חופן אפונה שטוחה חלוטה 2 דקות וחתוכה לחתיכות בגודל 2 ס”מ

חבילת אפונה קפואה חלוטה 2 דקות

ברוקולי שלם חתוך לתפרחת בלבד וחלוט 3 דקות

2 זוקיני מגורדים לאורכם לרצועות דקות, רק החלק הירוק

אופן ההכנה

סלט פסטה חגיגי (צילום: גלית סבג)

מערבבים את הפסטה החמה עם רוטב הפסטו הירוק עד שהרוטב עוטף היטב את הפסטה.

מוסיפים את הירקות החלוטים, מקשטים ברצועות הזוקיני ובכף ריקוטה טרייה מעל. מגישים בטמפרטורת החדר.

*

לזניית חצילים

לזניה עם חצילים וריקוטה (צילום: גלית סבג)

החומרים הדרושים:

חבילת דפי לזניה מוכנים של RUMMO

ליטר של רוטב עגבניות RUMMO

שני חצילים פרוסים לפרוסות בעובי של סמ ואפויים בתנור עד להשחמה

קופסת פרמזן מגוררת גס

2 חבילות ריקוטה קטנות ללא מלח

החומרים לרוטב בשמל

50 גרם חמאה

2 כפות קמח

כוס חלב

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

חופן נדיב של פרמז’ן

אופן ההכנה

בסיר עם מעט שמן זית מטגנים בצל אחד גדול קצוץ דק עד שהופך לשקוף. מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ואת רוטב העגבניות ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה, מתבלים במלח ופלפל ומכניסים את החצילים האפויים. ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות, מצננים היטב.

לרוטב הבשמל

ממיסים בסיר קטן 50 גרם של חמאה על אש נמוכה, חשוב שהחמאה לא תישרף. אל החמאה מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב עד שנוצרת התמזגות מוחלטת של שני המרכיבים. מוסיפים באופן הדרגתי כוס של חלב ולא מפסיקים לערבב, כשהתערובות מקבלת מרקם של קטשופ אנו יודעים כי הרוטב מוכן. כעת יש להוסיף את הטעם מלח, פלפל, קורטוב של אגוז מוסקט וכמובן חופן נדיב של פרמזן מגורד.

למלאכת ההרכבה

בתבנית מלבנית בגודל של 25×35 נשמן במעט שמן זית את התחתית. באופן מסודר וללא רווחים נשים את דפי הלזניה אחד ליד השני. שכבה שנייה תהיה מרוטב העגבניות עם החצילים. מעליה יבוא רוטב הבשמל ומעליו הריקוטה שמניחים בעדינות עם כפית, בערך 8 כפיות לכל שכבה. מעליהן שופכים שכבה הפרמזן באופן שיכסה את התערובות ויכין את המקום לשכבות נוספות. שוב, דפי לזניה, רוטב עגבניות וחצילים, רוטב בשמל, ריקוטה ופרמזן. לאחר שהרכבנו שלוש קומות באותו הסדר נסיים בשכבה של לזניה רסק עגבניות והמון פרמזן.

חשוב לציין כי את רוטב העגבניות והחצילים יש להניח בנדיבות רבה על דפי הלזניה אחרת הם יצאו יבשים, יש לשים לב שהחצילים מפוזרים באופן אחיד על גבי דפי הלזניה.

את התבנית מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך שבין עשרים דקות לחצי שעה. עדיף לפתוח את התנור אחרי 20 דק ולבדוק שהלזניה מבעבעת כהלכה והיא נחתכת בקלות עם סכין. במידה ולא תניחו לה לעוד 10 דקות.

*

ספגטי ברוטב פסטו עגבניות מיובשות עם סלט עגבניות טרי

פסטה אדומה קלאסית (צילום: גלית סבג)

החומרים הדרושים:

חבילת ספגטי RUMMO מבושלת לפי הוראות יצרן

2 צנצנות של רוטב פסטו אדום SACLA

החומרים לסלט

כוס עגבניות שרי אדומות חצויות לאורכן

חופן עלי בזיליקום טריים

שן שום אחת

3 כפות שמן זית

מעט מיץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מערבבים היטב את הפסטה החמה עם רוטב הפסטו. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ושופכים מעל הפסטה החמה. מגישים מיד ומקשטים בעוד עלי בזילקום.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה