הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 243

החל מדצמבר 2012

כשנוחתים עליך חברים בהפתעה, זה המתכון שירשים אותם בלי מאמץ

16/01/2018

embedded by Embedded Video

אין דבר יותר מלחיץ מהטלפון הזה שאני מקבלת בשבע בערב מחברה. “אתם בבית הערב? אנחנו קופצים” וגם הלב שלי קופץ איתה. אבל מיד אני נזכרת בנשק החם שלי, ומעבירה את המוסר הקפוא להפשרה. המנה הצבעונית והיפיפייה הזו היא נכס של שנים שאני משתמשת בו כשאני זקוקה למנה זריזה אבל כזאת שתרגיש כאילו עבדתי עליה המון. קצת עגבניות שרי, מעט יין לבן ואני מסודרת עם מנה שכולה גאווה.

לקנות

4 פילטים של מוסר- 1 אריזה של פילה מוסר קפוא, 100% דג, של דגי תנובה,  מופשר לפי ההוראות

סלסלת עגבניות שרי חצויות לשנים

גרדת לימון מלימון אחד

4 כפות שמן זית

רבע כוס יין לבן יבש

2 שיני שום קצוצות

מלח פלפל

רבע כפית צ’ילי אדום או לפי הטעם

חצי כוס עלי בזיליקום טריים

הכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

לרוטב  – מחממים במחבת גדולה על חום בינוני את שמן הזית. מוסיפים את הצ’ילי האדום והשום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהעגבניות צלויות ונעשות רכות אך עדיין שומרות על צורתן. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2 דקות על רתיחה עדינה. מוסיפים את גרידת הלימון, מלח ופלפל ולבסוף את הבזיליקום לעוד דקה או שתיים. משאירים לנוח על הגז.

לדג – מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור עד שהיא לוהטת. בינתיים מתבלים את הדג במלח ופלפל. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומניחים את הדג לארבע דקות עד שהופך לזהוב חום. מכניסים לתנור לעוד 4 דקות להכנה מושלמת של הדג. שופכים בזהירות את רוטב העגבניות, מוסיפים מעט בזילקום טרי וגרידת לימון נוספת מעל ומגישים מיד.

************

לעוד ים של מתכוני דגים לחצו כאן

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה