הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 247

החל מדצמבר 2012

שאלתי לתומי את הזאטוט מה זה חג השבועות, לצערי הוא הביט בי חזרה במבט שואל ממלמל משהו על גבינה. נזכרתי בילדותי, כאשר החג האהוב עלי ביותר היה חג השבועות.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

נהגתי לחגוג אותו בקיבוץ נען ביחד עם סבתי האהובה עלי. כולנו נפגשנו בשדות המוריקים יושבים על חבילות חציר דוקרות ומביטים בתהלוכת כל ענפי החקלאות שמשוויצה בתוצרתה.

קומביינים מרשימים ועצומים, עגלים מקושטים בזרי פרחים, שורה ארוכה של משאיות וטרקטורים נושאים שיבולים מהשדה, פירות מהמטעים ויבולים שונים מהשדות.

מוסיקה שאהבתי בקעה מרמקולים וכולם לבשו לבן. הייתה תחושה אמיתית של חגיגת הטבע. שמחה של יבולים מתחדשים ואדמה פורייה ועבורי, לא הייתה שמחה טובה מזאת.

שנים רבות שאינני הולכת לחגיגות בקיבוץ, התפשרתי על ארוחה חלבית ולבישת שמלה לבנה ומתנפנפת, רומנטי אבל לא מספק.

השנה מבטיחה לעצמי לקחת את הזאטוט חזרה לקיבוץ, לחלוק איתו ביחד את הטבע וכמובן להביא איתי עוגת גבינה אחת מנצחת.

עוגת גבינה עם שזיפים צהובים

פרות וגבינה זה הכי, והשזיפים הצהובים נפלאים זאת בדיוק העונה.גבינה 1

לקנות

לתבנית 24 ס”מ

לתחתית

כוס ורבע קמח

4 כפות סוכר

3 כפות אבקת סוכר

כפית קליפת לימון מגוררת

חצי כפית מלח

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

למלית הגבינה

2 גביעים גבינת שמנת בטעם טבעי

כוס סוכר

3 חלמונים

כפית תמצית וניל

4 כפות קמח

6 שזיפים צהובים חצויים ומגולענים (או אחרים)

הכנה

מחממים תנור ל 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומותירים את שולי הנייר מחוץ לדפנות, כך שאפשר יהיה לאחוז בו ולהרים את העוגה בתום האפייה.

מכינים את המלית – מקציפים גבינה עם יתר החומרים למעט השזיפים עד לקבלת תערובת אחידה וקרמית.

מכינים את הבצק – שמים קמח, סוכר, אבקת סוכר, קליפת לימון ומלח במעבד מזון ומערבלים כדקה. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת פרורית. יוצרים כדור בצק ומשטחים אותו בערת הידיים על תחתית התבנית באופן אחיד וללא שוליים.

יוצקים את מלית הגבינה על הבצק ומסדרים מעליה את השזיפים. אופים 35-40 דקות או עד להשחמה. מצננים ושומרים במקרר עד להגשה. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים קר, או בטמפרטורת החדר.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

עוגת גבינה עם שזיפים 2

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה