הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

הפעם בלי דיבורים, הזמן קצר והמלאכה מרובה. פסח בפתח ולנו יש לנקות ולקנות להכין ולטרוח. אז רק השבוע, ישר ולעניין – ארוחת חג שלמה, טעימה וקלה. והפעם, אני משחררת את כל הסודות הקטנטנים האלו שהם לב ליבו של כל מתכון שרץ אתך דורות. והטעם מספר על שושלת של נשים. חזקות, בשלניות ויודעות מה שהן עושות. מרק העוף שלי שאין לו אח ורע וכבר צבר לו לאורך 25 שנות חייו קבוצת אוהדים כל כך גדולה שיש לה כבר מועדון משלה. והכבד קצוץ שלי שמי שטעם לא יפסיק לטעום לעולם. ומנה של שוק טלה חגיגית ומרשימה ומנה אחרונה מדהימה. אז יאללה, הפשילו שרוולים, מבשלים.

שוק טלה מפואר בתנור


מנה כל כך קלה וכל כך חגיגית ומרשימה שחייבת לתת אותה כבר כדי שתבינו מה זה נקרא לעשות דאווין על כלום עבודה. 5 דקות הכנה ולתנור.

לקנות

שוק טלה שלם, עם העצם. בגודל של 2 או 3 קילו. תלוי בכמות האורחים. 2 קילו יתאים ל 8 אנשים רעבים במיוחד (הזמינו אצל הקצב 3 ימים מראש ובקשו שיקשור אותו)

4 ראשי שום ועוד 6 שיני שום כתושות

3 כפות חרדל דיזון

2 כפות שמן זית ועוד חצי כוס שמן לירקות.

חבילת תפוחי אדמה קטנים

חבילת עגבניות שרי

חבילת בצלי שאלוט שלמים ולא קלופים

5 גבעולי תימין

2 גבעולי רוזמרין

3 כפות סויה

מיץ מחצי לימון

הכנה


מערבבים בקערה את הסויה הלימון שמן הזית החרדל, ו 6 שיני שום כתושים. מפלפלים וממליחים היטב את השוק ומורחים אותה בתערובת שהכנו. מניחים על השוק את התימין והרוזמרין ושמים את השוק במרכז התבנית. מסדרים סביבה את תפוחי האדמה, ראשי השומים החתוכים לחצי, הבצלים ועגבניות השרי. מוסיפים לירקות מלח פלפל ושופכים מעל שמן זית בנדיבות (גם מעל ראשי השום החתוכים)

מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות לחצי שעה ללא מכסה. לאחר חצי שעה מורידים ל 180 לעוד שעה שלמה.

מוציאים, מסדרים יפה בקערה חגיגית ומגישים לשולחן.

כבד קצוץ. אלוהי.


לקנות

חצי קילו כבדי עוף

6 ביצים

5 בצלים לבנים (הם לבנים לגמרי, מתוקים הרבה יותר ומתאימים בטרוף למתכון )

חבילת שמאלץ (שומן אווז) להשיג במעדניות וגם אצל הקצב בסופר

שורש חזרת טרי מגורר דק

מלח פלפל

הכנה

למחבת חמה מאד מוסיפים כף שמאלץ וצולים את הכבדים לדרגת מדיום.

פורסים את הבצלים לטבעות דקות ומטגנים באותו המחבת לאחר שהוספנו לה עוד כף של שמאלץ. חשוב שהטיגון יעשה לאט לאט וההשחמה תהיה איטית על מנת לקבל את המתיקות של הבצלים ויחד עם זה לשמור על הפריכות שלהם. ברגע שהבצלים מוזהבים מוציאים חצי מהכמות החוצה ואת השאר משאירים על מנת שישחימו לגמרי.

מבשלים את הביצים עד שהופכות לקשות (7 דקות לאחר שהמים רותחים)

על קרש מעץ קוצצים דק את הביצים הקשות הכבדים והבצל המטוגן הזהוב. מתבלים במלח ופלפל.

והטיפ המנצח – כעת מוסיפים את הבצלים השחומים במלואם ( לא לקצוץ) וגם את השמאלץ שנשאר במחבת. לבסוף מוסיפים גם את שורש החזרת המגורר ( בערך חצי שורש) מערבבים היטב ומגישים.

מדהים כמה טעים.

מרק עוף חגיגי במיוחד


אי אפשר לדבר על הנוזל הזהוב והצלול הזה בלי לחלוחית בעין. שהרי מרק עוף הוא תמצית ההוויה של האהבה.  כבר שנים שאני פותרת כל בעיה וסכסוך עם סיר של מרק עוף על האש. אין דבר שהוא לא מרגיע, אין מצב שהוא לא נותן תקווה ומפשר. על מרק העוף אני יכולה לכתוב פה פוסט שלם אך מכיוון שהבטחתי כל כך הרבה היום אשמור את הסיפורים לפעם אחרת.

לקנות

5 רבעים של עוף, 4 מהם ללא עור

גרון הודו

2 כנפיים של עוף נקיות

300 גרם  בשר מספר 5

2 בצלים קלופים

4 גזרים קלופים

2 לפתות

2 שורש פטרוזיליה

2 שורש סלרי

4 עלי דפנה

10 גרגרי פלפל שחור שלם

חבילת פטרוזיליה שלמה שטופה

הכנה

מכניסים לסיר עמוק מאד ומלא במים קרים את  העוף, גרון ההודו והבשר. מביאים לרתיחה ותוך כדי מנקים היטב את הקצף שמתווסף למעלה. כאשר הסיר רותח מורידים את האש כך שייווצר בעבוע עדין. מוסיפים את עלי הדפנה ואת גרגרי הפלפל השחור וממשיכים לבשל במשך כשעה עם מכסה סגור.

אחרי שעה מוסיפים את שאר הירקות למעט הפטרוזיליה וממשיכים לבשל שעה נוספת.

לאחר שעתיים מוסיפים את הפטרוזיליה וממשיכים לבשל במשך חצי שעה נוספת. לא לפעור עיניים. כן,  המון זמן הוא צריך המרק שלי, על מנת שהטעמים החזקים ישבו בו כמו שצריך. מתבלים במלח לפי טעמכם.

להגשה – כמובן מסננים היטב ויוצקים את הנוזל היקר מפז לקערות מפוארות. מניחים בכל קערה 2 קניידלך. מי שמאוד אוהב שמיר יכול לפזר מלמעלה מעט עלים קצוצים.

זהו. בערך 3 דקות אחרי שתגישו, תשמעו את המשפט – אני – רוצה – עוד.

עוגת שוקולד של הברסרי


שנים שאני חולה על העוגה הזאת וסוף סוף מצאתי את המתכון שלה במגזין על השולחן. את העוגה צריך להגיש בטמפרטורת החדר כדי להתענג על המרקם הקרמי והמשגע שלה. במקום קמח נשתמש בקורנפלור.

לקנות

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ

250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר קצוץ

10 ביצים מופרדות

100  גרם סוכר

40 גרם קורנפלור

הכנה


1.מחממים תנור ל 150 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול נייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

2.מניחים חמאה ושוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל. מערבבים למרקם אחיד.

3.בקערה נקייה מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים.

4.מקציפים חלבונים עם הסוכר שנותר לקצף במרקם פסגות רכות (כשמרימים את המטרפה, נוצרים שפיצים שנופלים בעדינות) מקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את הבלילה לתבנית.

5.אופים 35 דקות עד שהעוגה תפוחה ורכה (היא נראית לא אפויה לגמרי אך תתייצב עם הצינון) מצננים להתייצבות ושומרים במקרר עד  4 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר.

בשבוע הבא – מאפים ותוספות ומנת עוף מנצחת ומנה אחרונה מדליקה.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה