הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 172

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

כשהייתי קטנה, הכי כייף היה לישון אצל איריס.

שם, בדירה המדליקה בעולם, לאחר שקראנו כל הלילה סינרומן והרגשנו ענקיות , הגיע הבוקר והיו מגישים לי קפה. ולא סתם קפה של גדולים, חם וטעים וריחניי, על השולחן עם המפה הרקומה, היה שם טוויסט בעלילה.

היו מצות בקפה. כן, מה שאתם שומעים, אצל איריס נהגו לשבור מצה פריכה לתוך הקפה החם. עם כפית היינו עורמים את שברי המצה הטבולים ישר לפה ולוגמים מיד מהקפה. הוי, זיכרנות ילדות נפלאים של פסח.

מאז, אני מרשה לילדי לשתות קפה מתי שבא להם, וכמובן שאני מאוהבת בשילוב הקטלני של מצה וקפה.

אז הכנתי היום עוגת מצות עם קרם קפה, וגנאש של שוקולד לבן. זה היה כל כך טעים שלא רציתי לבזבז זמן במקרר ואז לצלם, שיצא יפה יפה. פשוט הערמתי את המצות וביניהם הקרמים המשגעים וישר ישר לפה. עם קפה, ברור.

אל תפסידו את העוגה הכי שווה וקלה להכנה.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

 

חג שמח בפעם האחרונה לעונה.

עוגת מצות קפה ושוקולד לבן

מצות 2

לקנות

8 מצות

חבילת אינסטנט וניל (אני קניתי את הווניל הצרפתי, כי הוא מרגיש לי חו”ל)

2 כפות נס קפה משובח

350 גרם שוקולד לבן

100 גרם חמאה

2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה

כוס חלב לטבילת המצות פלוס כפית נס קפה

הכנה

טובלים את המצות בכוס חלב עם כפית נס קפה.

מכינים את הגנאש שוקולד – ממיסים את החמאה והשמנת מתוקה , כשרותח מנמיכים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן וכף שטוחה של קפה נמס עד שהתערובת חלקה לחלוטין. מצננים במקרר שעה.

במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה השניה ומוסיפים כף של נס קפה שהמסתם במעט מים חמים. מוסיפים את חבילת האינסטנט עד ליצירת קרם יציב ,מצננים במקרר.

להרכבה – מניחים מצה שהושרתה מעט ומעליה לסירוגין, גנאש שוקולד או קרם אינסטנט קפה, עד שמסיימים 8 קומות בשני צבעים. מכניסים למקרר לשעה לפחות כדי שיתייצב ואני ממליצה להקפיא אותה ממש, ואחכ לפרוס יפה יפה, היא מפשירה בדקות.

פורסים, מכינים כוס קפה רותח ומתענגים על פרוסה כזאת.

חיבוק עד אחרי החג.

מצות

פרגון

למה אין יום המנוחה הבינלאומי? למה?

מי קבע שיש יום לאישה, לגבר, לקציצה? ומה עם מנוחה?

אז ארזתי את עצמי, וברגע האחרון הוספתי את שתי האדומות שנראו כאלו שגם הן זקוקות  לשינה טובה.

את הבעל והזאטוט השארנו בבית לבונדינג של גברים, שיהנו מזמן איכות יחדיו, גם להם מגיע.

ויצאנו לצפון.

שלישיה צוהלת, לא ממש יודעת לאן. ידענו שרוצות לילה של נשים ביחד , הכי צפונה לירוק שאני כה אוהבת וקצת יין על הדרך. כי זה כיף.

כבר שנים שאני שומעת על הצימרים הנפלאים של וילאג כנען בחד נס, צילצלתי והיה לנו מקום. ביקשתי לעצור ביקב והם שלחו אותי ליקב נפלא  שם הייתה  לנו חוייה משכרת ונעימה. מדריך הורס הסביר לנו על יין ישראלי והיה לשם שינוי נחמד ועממי ולא נפוח מחשיבות עצמית מבוקבקת.

קצת שרנו, בעיקר אחרי היין והמון צחקנו. בחדר המשגע שקיבלנו עם נוף של כינרת כחולה נחנו. באמת נחנו. כל אחת הוציאה ספר, קראה שורה ומיד נרדמנו לשנץ רגוע של יום המנוחה שיצרנו. בערב אכלנו נפלא במסעדה מקומית אליה נשלחנו ובבוקר קמנו ליום של קישקושי בנות ליד הבריכה. הכל היה נעים, שקט, מוקפד ולא הינו זקוקות לכלום מעבר לכך.חד נס

בדרך חזרה הבנתי כמה שזה חשוב למצא מדי פעם יומיים נפלאים לבד, ממש בקטנה. לא צריך מטוסים או שדות תעופה מתישים. רק לקחת בגד או שנים, קצת יין  ולדהור בדרכים.

מומלץ לכם בפסח הזה, חג שמח חברים.

ועוד אחת קטנה,

המתנה הכי שווה לחג הזה מחכה לכם בכל חנויות הספרים. הספר שלי “מטבח אישי ” , הכי אישי, עבורכם. אני בטוחה בתאהבו ותתענגו. יש בו מתכונים לשנים רבות של בישולים ותמונות מדהימות. השקעתי בו את נשמתי ואפשר לראות את זה בכל דף ודף.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

לעמוד הפייסבוק של טיפול בבישול לחצו כאן

 

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה