הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

רציתי לכתוב היום לכבוד יום האישה הבינלאומי המון דברים ברומה של אישה.

מחאות כאלו ואחרות, אי נחת ממקומות קשים, הכרזות בקולי קולות על כמה שאנחנו שוות והרמת מורל נשית, אישית כללית ובינלאומית.

במקום כל זה, מודה, לבשתי שמלה לבנה, יום האישה. הלכתי למספרה. צבעתי שורשים, חייבים. גם את הצפורניים צבעו לי בצבע נשי אישי לוהט.

לאחר מכן נכנסתי בנחת למטבח.

אפיתי עוגת ריקוטה ליים ודבש הורסת בצורה של שמש צהובה וחמה והכנתי לי כוס קפה הכי לא בסטייל (כפית נס עם המון חלב)

התיישבתי על הכסא הנוח שבסלון, לא לפני שפרסתי לי פרוסה נאה.

אישה, קפה ומאפה. יש יותר מזה?

יש, אבל לא היום, לא עכשיו. לא כשאני מרגישה הכי אישה, בינלאומית.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

 

עוגת ריקוטה עם ליים דבש ותימין

עוגת ריקוטה דבש ותימין

לקנות

2 כוסות של קמח תופח

קורט מלח

300 גרם שזו חבילת ריקוטה אחת שסיננתם כחצי שעה משאריות נוזלים

כוס וחצי סוכר

4 ביציים

כוס חלב

כפית של גרידת ליים או לימון

230 גרם חמאה מומסת

לרוטב

רבע כוס דבש

מיץ מליים אחד או חצי לימון

3 ענפי תימין טריים

הכנה

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים את הריקוטה הביצים והחמאה המומסת היטב. מוסיפים את המלח הקמח והחלב לסירוגין עד שהכל הופך למסה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי. הוסיפו את גרידת הליים או הלימון.

שופכים את הבלילה לתבנית עגולה 22 משומנת ומקומחת היטב. . אופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא מעט פירורי מאמצע התבנית. מצננים את העוגה ובינתיים ממערבבים את חומרי הזיגוג ומורחים מעל העוגה. מקשטים במעט עלי תימין טריים נוספים ומגישים.

כל התמונות צולמו ע”י רותם ליברזון.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

לעמוד הפייסבוק של טיפול בבישול לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה