הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

רציתי לכתוב על שמיים כחולים, וים. על עוגת שמש צהובה נפלאה שהכנתי כיאה למזג האוויר הנפלא והקייצי שתקף אותנו באמצע פברואר. הכנתי, טרחתי, צילמתי וכמעט שהעלתי, אבל אז קדרו לי השמיים והכל נעשה אפור, בחוץ גשם זלעפות וקר.

אז עוגת השמש נעלמה ובמקומה הכנתי מנה שיאה לחורף. פודינג כהה דביק ומתוק של תמרים ומעל מזגתי המון רוטב טופי קרמלי משגע עם מעט קצפת כדי לחגוג את הקור והגשמים.

בבית היה חם, ובחוץ נשבו הרוחות ואני? מזגתי המון רוטב חם על החום כהה המתוק שלי ועם כפית לקחתי ביס אחרי ביס והיה לי קיץ  בנשמה.

ומה עם עוגת השמש שלי? מגיעה אליכם מיד עם ההתבהרות הראשונה.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

 

 

פודינג תמרים עם רוטב טופיפודינג טופי מתוקן

לקנות

לפודינג

כוס ורבע של תמרים (עדיפות לתמרים אורגניים) ללא גרעין

כפית אבקת סודה

80 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס סוכר חום

2 ביציים

כוס קמח תופח

לרוטב הטופי

80 גרם חמאה

כוס סוכר חום

שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה

הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים 12 תבניות של מאפיין.

בסיר קטן מערבבים את התמרים עם כוס מים בערך חמש דקות או עד שהתמרים מתמזגים עם המים למחית. מוסיפים את הסודה ומכבים את האש. מצננים.

בינתיים במעבד מזון מערבבים את החמאה והסוכר עד לתערובת קרמית. מוסיפים את הביצים ואז את הקמח מערבבים בעדינות עם מרית. מוסיפים את תערובת התמרים וממשיכים לערבב עם מרית עד לתערובת אחידה.

יוצקים לתבניות המאפיין עד לגובה של שלושה רבעים ומכניסים לתנור ל 20 דקות או עד שהמאפה שחום ומרגיש מוצק אך באמצע צריך להיות עדיין רך ודביק.

בינתיים מכינים את רוטב הטופי. מערבבים בסיר את כל המרכיבים, מביאים לרתיחה מנמיכים וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ 2 דקות.

מוצאים את המאפה בצורה הפוכה על הצלחת, יוצקים בנדיבות מרוטב הטופי ואפשר להוסיף מעט קצפת.פודינג טופי מספר 2

 

כל התמונות צולמו ע”י רותם ליברזון.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחצו כאן

לעמוד הפייסבוק של טיפול בבישול לחצו כאן

 

 

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה