הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

הקיץ הזה אני טסה לאן שבא לי.

מה אכפת לי?

שמה ליפסטיק אדום, חופש לא?

 לובשת גלביה של מרחבים, פורעת תלתלים, נכנסת למטבח.

הפעם בא לי מקסיקו. זוכרת לה חסד נעורים, צמות קטנות בשערות, ערסלים ואוכל טעים.

אז בא לי שוב.

מוזגת טקילה קטנה, אני כבר קצת שיכורה.

קוצצת אבוקדו, סוחטת ליים טרי, מריחה ניחוחות שאוהבת. מתרגשת.

מוסיפה ירק קצוץ, קצת עגבנייה וצ’ילי חריף , כזה שמוריד דמעה.

אני דומעת משמחה.

מכניסה לטאקו, עם עוד המון דברים טובים.

קוראת לאהובים, “מהר המטוס ממריא, שלא נאחר”.

טאקוס וטורטיות מקסיקניות

מקסיקני (Large)את הטאקו או את הטורטיות אפשר להעמיס בלי סוף וחייבת להגיד שרק בדברים טובים. יש קרם משעועית שחורה נפלא ובשר מושרה מעולה אבל אני בחרתי פה את אלו שאני הכי אוהבת , והם בסיסיים ומלאי טעמים עזים וביחד מהווים שילוב מנצח. כמובן שלכל מוסיפים שמנת חמוצה וחסה קצוצה מעל ומי שממש אמיץ מוסיף עוד חריף כדי שהדמעות יהיו מושלמות.

קודם כל סלסה מחיקנה שהיא סלסת עגבניות חריפה

לקנות

4 עגבניות מוצקות אדומות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל אדום קצוץ דק

צילי ירוק קצוץ דק

צרור כוסברה קצוצה

מיץ מליים טרי (יש בשפע)

מלח

מעט שמן זית

הכנה

מערבבים היטב את כל המרכיבים, מתבלים במלח ליים ושמן זית.

גוואקמולה

לקנות

4 אבוקדו בשלים חתוכים לקוביות קטנות

בצל  אדום שלם קצוץ דק

צילי ירוק שלם קצוץ דק

עגבניה שלמה קצוצה דק

חופן כוסברה קצוץ

מיץ משני ליים

שמן זית

מלח

הכנה

מערבבים את כל המרכיבים מתבלים בליים שמן זית ומלח.

נתחי עוף ברוטב ציפוטלה

משרים כשעה נתחי חזה עוף קטנים או פילה עוף בשתי כפות של רוטב ציפוטלה מוכן של חברת TRESPESPS או שפשוט מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית.

צולים אותם היטב במחבת פסים עד להשחמה מלאה כשלוש דקות מכל צד.

במידה ורוצים אפשר להשתמש במקום העוף בטופו או בדגים מטוגנים כפי שאתם אוהבים.

טורטיות

קונים טורטיות מוכנות ומחממים אותם במחבת טפלון כדקה מכל צד עד להשחמה. אם בא לכם להכין לבד את הטורטיות או להוסיף כל מיני רטבים מעניינים נוספים אתם יכולים להיכנס לפוסט הנפלא של מיכל ווקסמן כאן.

טאקוס

קונים מוכן אבל מחממים אותם כ 4 דקות בתנור על 180 מעלות לפני שמגישים בהם

הרכבת המנהמקסיקני עסיסי (Large)

ממלאים טאקוס שחומם מעט בתנור עם מחית האבודקו, מוסיפים את העוף החריף, או הדג או הטופו. מוסיפים את סלסת העגבניות מעט שמנת חמוצה, קצת חסה קצוצה וטורפים עם המון מפיות ליד. איזה כיף!!

כל התמונות צולמו ע”י רותם ליברזון.

להשתתף בספר הבישול שלי ולהיות חלק מהחלום, לחצו כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה