הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

ארוחת שישי בקלות, כזאת שתהיה טעימה ומדויקת. דגים בגריל, תפוחי אדמה צלויים וסלט ירוק. הכי קליל לימי הקיץ החמים.

10/07/2015

אני קמה ביום שישי, עליזה. איזה יום מדהים בחוץ, יום של חופש ושל פריקת עול מוחלטת. “יום שישי זה יום של בתי קפה, וצהרים בחוץ” אני נוהמת לבעל.

והוא כבר מבין שהיום זה היום, לשבת בשמש, ללגום כוס יין קרירה ולצחוק עד שהשמש שוקעת.

“ומה עם ארוחת ערב? הוא שואל בפליאה, “ילדים, ההורים, מה?” “נו, באמת, כלום לא קורה גם בלי ישיבה לשולחן, זה נחמד ככה, בלי תוכניות, בלי תכנונים. כל אחד יגנוב משהו טעים, תרגע ותשתחחר”

אני קמה ביום שישי, עליזה. איזה יום מדהים בחוץ, יום של קניות, נקיונות, ארגון שולחן לקידוש. “יום שישי זה יום של הכנות ובישולים” אני נוהמת לבעל.

והוא כבר מבין שהיום זה היום, לרוץ איתי בשווקים, לקנות עשרות מוצרים מיוחדים לטעום את התבשילים.

“ומה עם איזה קפה קטן בשמש” הוא שואל בפליאה, “חברות, חברים, מה?” נו באמת”, אני עונה בשלווה, “כלום לא קורה בלי בילוי של שישי אכזרי, הכל יחכה, זה נחמד ככה כל המשפחה בערב ביחד אסופה בשולחן עם מפה לבנה, זה חשוב, זה נפלא. תרגע ותשתחרר”

אז ככה אני, גם וגם, וזה לא מוגזם. זה בדיוק במידה.

ואם מדברים על מידה, אז מצאתי שיטה לארוחת שישי הכי קלה, וטעימה. כזאת שאפשר לשבת בצהרים עם חברים ואפילו לישון שנ”צ ארוכה וטובה.

ארוחת שישי קלילה להכנהחסה תפוחי אדמה

דג עם תפוחי אדמה בגריל – ל 8 עד 10 סועדיםדג

לקנות

2 דגים שלמים של סיבאס או כל דג ים לבן אחר במשקל של  כל אחדקילו וחצי לפחות. נקיים לחלוטין

2 לימונים פרוסים לפרוסות

חופן של פטרוזיליה

5 שיני שום פרוסות

שמן זית

מלח

צ’ילי ירוק או אדום שלם

8 תפוחי אדמה מהזן האדום

הכנה

מבשלים את התפוחי אדמה והדגים בשתי תבניות נפרדות.

את תפוחי האדמה השלמים עם הקליפה מבשלים במים רותחים עם מלח כ 20 דקות או עד שהתפוחים רכים אך לא מדי והם עדיין נגיסים. פורסים אותם לרבעים, שופכים עליהם שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ומכניסים לתנור לצלייה בחום גבוה כ 30 דקות או עד שהם משחימים מאד.

בינתיים מכינים את הדגים –  ממליחים היטב במלח ופלפל מבפנים ומבחוץ. ממלאים ב3 פרוסות לימון חופן פטרוזיליה ו3 שיני שום בכל דג. מוסיפים חתיכות צ’ילי לפי טעמכם. מזליפים שמן זית בנדיבות גם בפנים וגם בחוץ ומכניסים לא מכוסה לתנור על חום של 220 מעלות בצליה ל 25  דקות, עד שהדג טיפונת נחרך עד בשרו עדין עסיסי.

סוחטים מעט לימון מעל ומגישים לשולחן מיד, ליד מגישים את תפוחי האדמה הנפלאים שעליהם אני ממליצה לגרר גרידת לימון טריה.

מגישים עם סלט ירוק ליד, פשוט חסה פשוטה עם וויניגרט קליל של שמן זית ולימון מלח ופלפל ונהנים נורא.חסה

שבת נפלאה חברים.

כל התמונות צולמו ע”י רותם ליברזון.

להשתתף בספר הבישול שלי ולהיות חלק מהחלום, לחצו כאן.

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד הפייסבוק של רותם ליברזון – טיפול בבישול לחץ כאן.

 

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה