הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

יולי אוגוסט מביא עימו מתכונים קלים. מה קלים? הכי קלים, כאלו שדורשים אנרגיה פיזית מינימלית.

משהו בסגנון של “לערבב עם מזלג סוכר וביצים להוסיף שמנת חמוצה וקצת קמח. למעלה לשפוך איזה פרי טרי טחון שיש לכם בבית וקדימה לתנור”

אז זהו, כזה יש לי.

ועכשיו יום שישי ועל השיש שלי זר פרחים משגע שקניתי לעצמי כי זה בול בטעם שלי ובינינו, הכי רומנטי לקנות לעצמך זר פרחים משגע. וליד מונחת עוגה פשוטה, מזכירה ניחוחות של בית ושקט של שבת.

פה השתמשתי במשמשים שכבר ראו זמנים יפים יותר, אבל עם דובדבנים זה נפלא, אפרסקים, שזיפים בשלל צבעים ובקיצור מה שזמין לכם מהמקרר.

אז תדליקו מזגן לפול פאוור, תכניסו תבנית קטנה לתנור, תכף הולך להיות שישי אישי הכי.

עוגה בחושה עם פריIMG_4467 (Large)

לקנות

2 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

1 שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

חצי כוס פרי טחון – איזה שיש לכם רק שימו לב שאם הפרי יוצא חמצמץ כדאי להוסיף לו מעט סוכר

הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב כ 3 דקות עם מזלג את הסוכר והביצים. מוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה ומערבבים מעט רק לכדי תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ומעל מניחים את מחית הפרי. עם מקל או סכין מערבבים את התערובת של הפרי לתוך תערובת העוגה כך שנוצרת דוגמת ערבוב בין הפרי הצבעוני לעוגה.

אופים כ 40 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים.IMG_4469 (Large)

העוגה נשמרת מכוסה בטמפרטורת החדר כ 3 ימים אבל ברור שכבר בערב לא ישאר ממנה זכר.

כל התמונות צולמו ע”י רותם ליברזון.

להשתתף בספר הבישול שלי ולהיות חלק מהחלום, לחצו כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה