הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

התעוררתי באמצע הלילה עם תחושה של החמצה. מה קרה, שאלתי את עצמי בפליאה. אט אט  התחלתי להיזכר בחלומות שחלמתי. על טיולים סוערים במקומות עלומים ובהם אני מהלכת יחפה בטבע פראי, מגלה מקומות חדשים וכמובן טועמת מאכלים חושניים. הראש נקי, צלול. אני נפעמת ונרגשת מעצמת החוויות. רק כדי להתעורר ולגלות שאני בפיג’מה הישנה, באותה מדינה, ומחר זו הולכת להיות בדיוק אותה שגרה.

הבית היה חשוך לגמרי ושקט. נשמתי. לפתע ראיתי שיש לי הודעה. א’ שהוא כבר מזמן משפחה, שלח רשמים מהטיול שלו עם אשתו המדהימה. התמונות סיפרו סיפורים מרתקים על האוכל שאני הכי אוהבת בעולם ועל נוף קסום, על מקומות יפהפיים ואנשים חדשים. ובעיקר הן סיפרו לי על הגשמת חלומות ועל תשוקה חזקה, אהבה ורצון אדיר לחיות.

התיישבתי במיטה, דוממת. אלה גם החלומות שלי, מלמלתי.

בבוקר כשהסעתי את הזאטוט לגן, ניסיתי להבין למה החלומות שלי לא מתממשים. הבנתי שהאנשים מתחלקים לשניים, אלו שחיים כאן ועכשיו, חולמים-ועושים וזורמים כמו ים כחול וגדול. ואלה שחולמים, אבל עדיין מחכים לרשות פנימית ומלאים במיליון הסברים מנומקים למה הכל נדחה.

לחיים אין תירוצים -  מה שלא עושים, לא עושים. בסוף של כל אי עשייה מחכה תחושה של החמצה,  תחושה מבאסת, נורא.  לא באמת משנה מה החלום. לאחת זה סופשבוע רומנטי בגליל ולשנייה זה בכלל ללמוד לשיר. אבל חלומות חייבים להתגשם, כי זו מהות החיים: לרצות ולמצות, ולרצות עוד. זו התפתחות נכונה וטבעית, ולדחוק את זה עמוק לתחתית הנשמה רק יסב כאב ואכזבה.

בלילה, שנייה לפני שנרדמתי כדי לחלום, תפסתי את התובנה החמקמקה מכל. הפיה שמגשימה לנו את כל החלומות, היא פיה יפהפייה, אמיצה, טובת לב ומקסימה, וכדי שנוכל לבקש ממנה רשות, אנחנו פשוט צריכים להביט במראה.

מהגן נסעתי לשוק, קניתי המון לימונים עסיסיים וצהבהבים והכנתי איתם תבשילים מופלאים. כי אין כמו הטעם החמוץ כדי לסלק החמצה, וכעת אני מתחילה להיות בטוחה בחלום שלי, שמתקרב ובא.

קדרת עוף בלימונים


המתכון הזה מושלם לערב שבת. את העוף הנימוח ואת הטעם החמצמץ כולם יאהבו, גם הקטנים וגם ההורים. זו מנה יפהפייה ויש להגיש אותה באהבה, בכלי גדול ורחב למרכז השולחן.

לקנות

4 כרעיים עם עור

2 לימונים חתוכים לפרוסות

מיץ מלימון וחצי או חצי כוס מיץ לימון

כוס וחצי ציר עוף או מרק עוף

10 שיני שום לא קלופות

2 בצלים חתוכים לרבעים

3/4 כוס יין לבן יבש

6 ענפים של תימין

מלח ופלפל

הכנה

1.במחבת עמוקה (שאפשר להכניס לתנור) עם מעט שמן זית טגנו היטב עד להשחמה את העופות המתובלים במלח ופלפל ( 5 דקות מצד העור ועוד 2 דקות בצד השני). הוסיפו את רבעי הבצלים והשחימו אותם כ-2 דקות ואז הוסיפו את השום והמשיכו לטגן במשך כדקה נוספת.

2. כשהעוף והבצלים שחומים מספיק, הוסיפו למחבת את היין ותנו לו לרתוח כ-3 דקות. הוסיפו את ציר העוף, מיץ הלימון, פרוסות הלימון והתימין. הוסיפו מלח ופלפל והכניסו את המחבת לתנור לחצי שעה.

הגישו את המנה הטעימה והיפה הזאת לא לפני שתגרסו עליה פלפל שחור בנדיבות.

פסטה ברוטב לימון עם שרימפס


מנה קלילה, אביבית ומלאת חן. טעמי הלימון משתלבים היטב עם הפסטה, וכמובן עם פירות הים. מי שאינו אוכל פירות ים, יוכל להוסיף במקום כוס של אפונה או לבבות ארטישוק.

לקנות

חבילת פסטה בצורת פוסילי או חונקי כמרים או פנה

מיץ של לימון וחצי

2 לימונים מגוררים (רק החלק הצהוב)

2 שיני שום כתושות

1 כוס ציר עוף או מרק עוף

חבילת פטרוזיליה קצוצה דק

50 גרם חמאה

שמן זית

12 שרימפסים מנוקים וללא קליפה

הכנה

1.בסיר עמוק הרתיחו מים עם 2 כפות מלח. בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל הקופסא. וודאו כי אתם לא מבשלים יותר מדי, ושהיא נשארת מעט קשה לנגיסה. סננו היטב.

1.במחבת לוהטת עם מעט שמן זית, טגנו במשך 2 דקות את השרימפסים שתובלו במלח ופלפל. אל תגזימו בטיגון, הם מוכנים מהר מאד ומקבלים גוון אדמדם.

2. הוסיפו למחבת את ציר העוף, מיץ הלימון והשום ובשלו עוד כ-5 דקות. הוסיפו את החמאה, הפטרוזיליה וגרדת הלימון. תבלו במלח ופלפל.

4. הוסיפו את הפסטה המוכנה למחבת עם הרוטב. ערבבו היטב.

הגישו מיד עם מעט פטרוזיליה טרייה וגרדת לימון מלמעלה.

בתאבון!

לבלוג האוכל של רותם ליברזון לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה