הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 174

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

את ההמבורגר הזה האורחים שלכם לא ישכחו בחיים, נגיסה ראשונה, ובום הפתעה!

18/04/2015

כבר הכנתי פרות מזוגגים על האש, ירקות צלויים ועדינים ודגים.

כבר הכנתי עוגת מרשמלו אדירה, כזאת שהיא מושלמת לחגיגות של עצמאות.

ונתתי לכם את המתכון ההורס של דוד נתן לקבב המושלם,

שהרי ביני לבין עצמי ובין עוד כמה חברים טובים, אין כמו מנגל עסיסי, עם ריחות משכרים של עשן נפלא.

ואין עשן בלי אש, הא?

והשנה, אולי לזכר הימים  שגרתי באמריק’ה, וגם  בגלל שזה הכי טעים בעולם, המבורגר.

ככה סתם המבורגר?

נראה לכם?

כאלו שהחברים שלכם יקחו ביס ובפנים תפצפץ להם ההפתעה. שלל מילויים היסטריים במגוון טעמים עזי טעם. אוי כמה שזה טעים.

וקודם כל כמה מילים על הבשר. ניר אהובי הקצב הנפלא של דלישס  נתן לי טיפים הכי שווים – “שלא יעבדו עלייך, שלא יבלבלו לך את המוח עם בשר סינטה קצוץ שעולה הון או אנטריקוט משוייש שישחט לך את הארנק. להמבורגר צריך בשר בקר עסיסי. זהו. זה זול וזה הכי טעים. קצת מלח ופלפל לקרוץ בצורת עיגול וזה מוכן”

בקיצור כמה שפחות התעסקות, כך אתם בצד המנצח. מזמינים בשר בקר עסיסי וההפתעה נשמרת עד לרגע האמת.

בבית אתם מכינים את השוס. לוקחים עיגול אחד ומשטחים, שמים עליו מילוי לפי טעמכם ומניחים מעליו עוד עיגול משוטח של בשר ומהדקים לקציצה ומשם הדרך למחמאות קצרה.

צולים על האש, לא מגלים. מגישים עם רטבים ולחמניה שחומה והופה. התחילה החגיגה.

אז חג עצמאות שמח. ממש שמח.

המבורגרים ממולאיםIMG_4312 (Large)

לבשר

קילו של בשר עסיסי- מספיק ל 5 המבורגרים שמנמנים

כפית מלח

מעט פלפל שחור

למילויים

מילוי של חזה אווז מעושן, פטריות וציליIMG_4289 (Large)

במחבת בלי שמן מטגנים כחמש דקות עד להשחמה מלאה –  גרם חזה אווז מעושן קצוץ גס וחבילת פטריות קצוצה גס. מוסיפים חצי צילי קצוץ, 2 גבעולי טימין קצוצים ומעט מלח.

כבד אווז  - פורסים חתיכת כבד נדיבה ומניחים אותה טריה. היא תימס כשצלו את ההמבורגר.IMG_4294 (Large)

גבינה כחולה-  מניחים פרוסה של גבינה טריה באמצע. היא תמס תוך כדי צליית ההמבורגר.

לצלייה

צולים את ההמבורגרים הממולאים כחמש  דקות מכל צד כדי שלא יתייבשו ומגישים מיד עם קטשופ ומיונז משובח.IMG_4300 (Large)

אוי , בא לי עכשיו.

חג נפלא עם הרבה עשן.

אהבתם? בא לכם על עוד מתכונים נהדרים וסיפורים מצחיקים שלי? פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ואני אתכם בכל פרסום חדש.

כל התמונות צולמו ע”י רותם ליברזון.

לבלוג האוכל  של רותם ליברזון לחץ כאן.

לעמוד הפייסבוק של רותם ליברזון – טיפול בבישול לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה