הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

רותם ליברזון

עדכונים:

פוסטים: 173

עוקבים: 248

החל מדצמבר 2012

במשך שנים פחדתי מאנשים עם מקור. כך קראתי לכל אלו שדקרו אותי בלשונם המושחזת, והביעו בצורה ברורה, ישירה, ולעיתים מעיקה, את דעתם. לעומתם, העגולים, אלו שהחליקו קצוות, ציקצקו במתק שפתיים וחייכו אליי חיוך בישן ומתוק, מצאו מקום בליבי. חשתי צורך עז להיות שם עבורם. לחזק, לתת כתף, להעצים. הרגשתי נחוצה, נדרשת, ובעיקר בעלת ערך –  ולכן התמסרתי לתפקיד באופן מושלם. זאת הסיבה שנרדמתי בשמירה, ונדהמתי כשבאופן מפתיע דווקא מהם הגיעו מהלומות הכאב.

כשהתעוררתי ממסע ארוך של הצלה – הייתי מרוקנת. לאחר שנים שבשמחה וברצון נתתי מכל מה שיש לי, סוף-סוף הבנתי שמגיע גם לי. בקושי רב קילפתי את מסכת הרמבו הכבדה שלי,  הודיתי לראשונה שקשה לי, וביקשתי עזרה. רק כדי לצפות בפליאה גמורה, איך במקום קצת חמלה, מצאתי רק כעס, וסירוב לפנות את המקום הנזקק.

מבולבלת, עשיתי פסק זמן, הבנתי שטעיתי. כעסתי שהתמכרתי לנוחות שבמסכה, שתוקעת אותך במקום מכווץ, שיקרי וקטן נורא.

הפורים הזה אני כל כך אוהבת את מי שסביבי.  את כל מי שהשיל וזרק את מסכות חייו לפח. שיש לו את האומץ להיות מי שהוא, חלש וחזק ורגיש ונתמך. אבל בעיקר עם מבט אמתי וחודר שאומר: אני זה אני, לטוב ולרע, ואין לי שום כוונה להסתיר שום כאב או שמחה. ובאותו קול ישיר הוא יוסיף  וישאל: ומה שלומך יקירה? ומה עובר עלייך אהובה?

מתברר שאחרי שרואים אתכם באמת, כמו שאתם, כיף גדול לשים מסכה צוהלת של פורים, ולרוץ לחגוג את החג הכי שמח וצבעוני שיש.

תבשיל של קסם בתנור

את התבשיל הזה לא ישכחו לכם לעולמים. עם הביס הראשון ישתרר שקט מופלא, לאחריו אנחה עדינה, ואז מבט של פליאה, הערצה, ושוב נגיסה, מהירה.

לקנות

חצי קילו של כבש טחון (אין בתבשיל הזה שום ריח של כבש וגם מי שטען בלהט שאינו אוהב כבש ליקק את תחתית הסיר בתאווה) או בקר

2 ביצים

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להזהבה במעט שמן זית

חבילת כוסברה קצוצה

חבילת נענע קצוצה

חבילת צימוקים (עדיפות לירוקים)

2 לימונים קלופים, או סחוטים

צ’ילי אחד ירוק טרי קצוץ

חבוש אחד

חצי חלה מושרת במים, סחוטה היטב וקצוצה

5 עצמות עם מח

כורכום

מלח ופלפל

הכנה

1.בקערה ערבבו היטב את הבשר, הבצל, הביצים, הכוסברה, הנענע  ושליש כוס צימוקים. הוסיפו צ’ילי לפי מידת החריפות שאתם אוהבים.

2.לאותה התערובת הוסיפו את החלה. המליחו ופלפלו את התערובת וצרו ממנה כדורים גדולים (בגודל של כדור טניס)

3.במחבת עם שמן זית או קנולה טגנו את כדורי הבשר עד שישחימו היטב מכל הצדדים

4.הניחו את הכדורים המטוגנים בסיר גדול ורחב מספיק שמתאים לתנור והוסיפו לו עד לחצי הגובה של הקציצות מרק עוף או ציר עוף או מים. הוסיפו 2 כפיות גדושות של כורכום, פרוסות של שני לימונים קלופים ומפולטים או פשוט מיץ של שני לימונים וחצי כוס של צימוקים

5.הכניסו את עצמות המח בין הקציצות וסיימו בפלחים של חבוש לא קלוף

זהו – הכניסו לתנור ללילה שלם (או כמובן ליום שלם) כמו לחמין על חום נמוך של 110 מעלות

הגישו ככה, עם הסיר לשולחן והביטו מחייכים בפניהם של הסועדים, עונג!

חג פורים שמח!

לטורים נוספים של רותם ליברזון לחץ כאן.

עוד מהבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

תצוגה מקדימה

הרודס ים המלח הצליח להרים אותי הכי גבוה במקום הכי נמוך בעולם.

אלו היו כמה שבועות מתישים. אתם יודעים מהסוג הזה של זאטוט שחולה כבר שבועיים ולא מפסיק לילל ועוד שתי מתבגרות עצבניות שלא מפסיקות להתלונן. וכבר תכף יוני יולי ויש נזילה מהכיור ובכלל נמאס לי מהכל. ואז שכל הפיוזים התחילו...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

פסטיה מרוקאית – כי זהו גן העדן.

חולה על אוכל מרוקאי. משהו בטעמים החזקים ובשילובים המנוגדים עושה לי את זה. והמתכון הזה? כולו חגיגה של פיצפוצים ופריכות.. מתוק וקצת חריף (כן, העזתי להוסיף צ'ילי חריף למלית כי זה מתבקש וגם קצת שום) בצק קריספי שמרעיש לנו...

תצוגה מקדימה

כשנוגעים בבייסיק של החיים - עוף צלוי מושלם

השבועיים האחרונים היו מהסוג שחותך אותך לגזרים ומפיל עלייך אימה נוראית. בעיה רפואית, והמילה שאתה פוחד ללחוש  נאמרת בקול רם וברור במסדרונות הצהבהבים של איכילוב. ומהרגע שהיא אופציה נשמתך מתחילה לזלוג. יש רגע קטנטן ושביר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה