הבלוג של רוני קרן הלוי

יוצאת מהקופסה

בעלת MiliM, מותג לכתיבת תוכן, שיווק דיגיטלי ופיתוח רעיונות מחוץ לקופסה. לשעבר מייסדת והחצי השני של Boxes & More. מחוברת בנשמה לעיצוב, אסתטיקה, יצירה וכל מה שיפה בעיניי ומגניב. נשואה לאודי החתיך ואמא למיקה, יאיר ועלמה האהובים... +עוד

בעלת MiliM, מותג לכתיבת תוכן, שיווק דיגיטלי ופיתוח רעיונות מחוץ לקופסה. לשעבר מייסדת והחצי השני של Boxes & More. מחוברת בנשמה לעיצוב, אסתטיקה, יצירה וכל מה שיפה בעיניי ומגניב. נשואה לאודי החתיך ואמא למיקה, יאיר ועלמה האהובים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מיוני 2018

הכנת שניצלים זה לא “ביג דיל” אבל אני חייבת לציין שהשניצלים של אמא שלי היו הטובים ביותר. אולי התיבול הסודי שלה, אולי מידת העשייה (קראנצ’י מבחוץ ועסיסי מבפנים) או עובי השניצל – הוא שעשה לי את זה. או פשוט כי אמא הכינה

01/11/2018

לרגעים כשחשבתי להיות צמחונית התעורר בי החשש הגדול ביותר והוא שלא אצליח לעמוד בפני ריח של שניצלים שנשלפו זה עתה מהמחבת.

הכנת שניצלים זה לא “ביג דיל” אבל את השניצלים של אמא שלי הכי אהבתי. אולי התיבול הסודי שלה, אולי מידת העשייה (קראנצ’י מבחוץ ועסיסי מבפנים), עובי השניצל או פשוט כי אמא הכינה.

בימים שכבר לא גרתי בבית ובאתי לבקר בספונטניות, היא ידעה שאין דבר אחר שיכול לפנק את הבת הקטנה שלה יותר מאשר שניצל. התוספת אף פעם לא עניינה. פסטה, פירה, אורז, כל זה מתלבש על המזלג יחד עם החתיכה האלוהית והמנחמת.

אי אפשר לעמוד בפניהם

אי אפשר לעמוד בפניהם

נעשה קפיצת בנג’י מהבית של אמא למשפחה הקטנה שלי, שלושה ילדים קטנים ובעל שכל הארוחות בעולם מסתכמות בשניצל טעים ומיקס של רטבים שלא יביישו אף מסעדת זלילה מהירה או כפי שהילדים מכנים- בואו נלך ל”משה החתול”( או מוזס) במקרה שלי הייתי מעדיפה את קפה נואר, סבסטיאן וכל משפחת שניצל הפרפר המטורף.

שניצל זה המאכל המהיר ביותר שאני מצליחה ליצר בלחץ של זמן, ומכיוון שילדי בסך הכל אכלנים לא קטנים ואוכלים את כל אבות המזון, רגשות האשם לגבי הטיגון, פירורי הלחם וכל פחמימה שמצטרפת לחגיגה לא מותירים בי רגשות אשמה.

יש שלושה דברים שחשובים לי בהכנת השניצלים:

1. איכות הנתחים- אני משתדלת לרכוש את החתיכות היפות ביותר, אלו שלא אאלץ לבזבז עליהן זמן ניקוי. למען האמת כל תהליך ניקוי בשר די מגעיל. אני קונה את הנתחים בקצביה ליד הבית (הי לחברי המיומנים מקצביית פפה) עולה קצת יותר מלרכוש ארוז בסופר אבל חוסך זמן ניקוי וגועל מיותר. אין חוטים לבנים, אין שומן, אין חתיכות לא ברורות של סחוס או … לא משנה.

נקי וטרי

נקי וטרי

2. התיבול- מה שטעים בשניצל היא פשטות התיבול, אבל אני אוהבת מדי פעם לשחק במה שאני מקשקשת עם הביצה, מלבד מלח שזה מאסט, חרדל זה אלוהי, אני אוהבת להוסיף תיבוליות שנותנות אקסטרה טעם לשניצל במיוחד תיבוליות שום, שום זה החיים. (במיוחד שלא בא לך לקלף ולמחוץ) את נתחי השניצל אני משרה בתוך תערובת הביצה לכ-עשרים דקות. מי שיכול יותר ויש לו זמן פשוט יזכה בשניצלים רכים יותר. אמא שלי היתה טובלת אחד אחד, נותנת לכל נתח את הכבוד שלו. במקרה שלנו אנחנו חוסכים פה זמן כן?! יופי. בעשרים הדקות המיותרות אנחנו נכין פסטה!

3. המחבת ומהירות הטיגון – יש לי 4 מחבתות בבית אבל רק אחת, מחבת אחת גדולה ואדומה היא זו שמוציאה את השניצלים הטובים ביותר, לא יודעת להגיד לכם למה ואיך אבל זה הזמן למצוא את המחבת שלכם. בהצלחה. אנחנו אוהבים את השניצלים שלנו כמה שיותר קראנצ’ים אבל לא שרופים מדי, אמא שלי אהבה אותם שרופים, אבל זה לפוסט אחר שמספר על אמא והאוכל השרוף שלה.

כל המצרכים הנכונים והאמיצים

כל המצרכים הנכונים והאמיצים

מתכון לשניצל סוף- המרכיבים:

1 ק”ג חבילת שניצלים

2 ביצים

חרדל

שמן קנולה

תיבוליות שום  דורות

מלח

פירורי לחם (אנחנו אוהבים את הפירורים המוזהבים, לא סגורה לגבי הטעם אבל הם פשוט יוצאים יותר חתיכים ככה)

כשאני ממש משקיעה אני פורסת את הנתחים לפרוסות ממש קטנות כדי שממש יהיה אפשר לתפוס ביד ולנשנש ואם לא אז פשוט שלא יהיו גדולים מדי, את הילדים שלי זה פחות מושך.

אופן ההכנה:

1. בקערה טורפים את הביצים, המלח, החרדל והתיבוליות ואליהם מוסיפים את נתחי השניצל ומשרים כ-20 דקות

2. מחממים את מחבת השניצלים המפורסמת שלכם על אש גבוהה ומוזגים שמן קנולה, לאחר שהשמן רותח הורידו את האש לאש בינונית כדי שהשניצלים לא ישרפו

3. טובלים (אחד אחד) את נתחי השניצל בפירורי לחם ומניחים במחבת

4. את השניצלים המוכנים מניחים על נייר סופג

5. בשלב הזה ככל הנראה כל השניצלים יעלמו וכל מה שתמצאו אלו פירורים (שאגב גם אותם חובה לנשנש).

בפעם הבאה במזנון של רוני: קציצות עוף.

בתאבון.

זה הזמן להתחיל לזלול

זה הזמן להתחיל לזלול

עוד מהבלוג של רוני קרן הלוי

תצוגה מקדימה

יוצאת מהקופסה

כשנולדתי (כן, אל תתפלאו חבריי) היה לי ברור שאני הולכת לכבוש את העולם. ההורים פירגנו והאחיות לא קינאו וככה גדלתי בעולם שלי המושלם. היה ברור שאני הולכת להיות פרופסור, ואם לא אז איזשהי סוג של מדענית, או לחילופין שחקנית, אמנית...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

עוד חג בלעדייך

שוב אנחנו כאן, מעל הקבר שלך. המקום הזה שקצת קשה לי להגיע אליו במהלך השנה, או אפילו לגעת בשיש השחור הזה שבנינו לך. כבר 7 שנים את לא איתנו.  אינספור חוויות וסיפורים, עוד תקופה, עוד שנה ועוד חג שלא נחגוג איתך. שיתפת אותנו...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

ביקור הסליחה אצל סבתא חנה

אתמול הגעתי להקשיב לסיפורם המרתק של דרורית ויאיר ניצני, להכיר את הסיפור המשפחתי שלהם קצת יותר מקרוב, על כוס יין. דרורית ויאיר אימצו את אלי, חייל בודד שנפצע בצוק איתן. ברוגע מעורר השראה סיפרה לנו דרורית על בחירתה כאמא לשלוש...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה