הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

טוב, אז בעקבות נסיונות כושלים במציאת פרחי קישואים, למרות נסיעתי לעיר הגדולה (בהמלצתכם, ולא, אין כאלה בשוק הנמל…) ולעיירות השכנות, ולמרות שסוף הקיץ זה שיא העונה שלהם (איך לא..ראיתם איזה יופי של קישואים יש עכשיו?!?!), החלטתי לוותר על הרפתקאות הפיור די זוקה שלי (ככה קוראים להם באיטלקית) ולהסתפק בקישואים עצמם. את המטעמים שאפשר להכין מהפרחים נשאיר לפעם אחרת.

אני מאוד אוהבת קישואים, נורא כיף להכין איתם הכל מלזניות ועד רטבי פסטה עדינים, מתובלים אותם עם קצת שמן זית ועשבי תיבול ועל הגריל, טריים, כן אפילו טריים וחתוכים למקלות דקים בסלט, ואיך לא, מטוגנים.

כשהייתי בהריון לא היו לי את כל השטאנצים האלה של מלפפונים חמוצים בשוקולד, אבל, משום מה, לא הצלחתי להתקרב לקישואים, דחייה לא מוסברת שכזאת. הירק הזה שהיה מרכיב מרכזי בבית, נעלם בין לילה, הפך לאויב, ובמשך חודשים רבים הורחק מהמטבח, וגם הוחזר בשמחה רבה לאחר הלידה.

באיטליה חלק מהאנטיפסטי, שמוגש לפני הארוחה, אלו הפריטי (fritti, או מטוגנים), סופלי, ארנצ’יני, זיתים, מוצרלה, דגים (בעיקר בקלה) וירקות שונים המטוגנים בציפויים שונים וטעימים טעימים. pizzeria ai marmi המפורסמת ברומא, שאין מדריך תיירים שלא שולח אליה, מגישה לפני הפיצה צלחת פריטי דשנה ומלאה, ולאוהבי הפיצה הרומאית הדקה בכלל מחכה חוויה קולינרית שווה במיוחד.

אז בואו נטגן…

מתכון:

חצי קילו זוקיני

150 גרם קמח

150 גרם קמח תפוחי אדמה או קמח אורז (אפשר גם רק קמח רגיל)

250 גרם מים

250 גרם מי סודה/בירה

שמן לטיגון

מלח

הכנה:

מערבבים את הקמחים ומוסיפים לאט את הנוזלים

מערבבים עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים

מכניסים את הבלילה למקרר למשך כשעה.

חותכים את הזוקיני למקלות בעובי בערך של 2 ס”מ

מוציאים את הבלילה מהמקרר, מוסיפים לה 2-3 קוביות קרח.

מחממים שמן לטיגון. מכניסים את הזוקיני לבלילה, עוטפים היטב בבלילה

ומטגנים… חשוב לא לשרוף, אבל גם לא להוציא מוקדם מידי אחרת הזוקיני לא יתרככו בפנים.

מוציאים לצלחת עם נייר סופג וממליחים בנדיבות רבה

מגישים מיד!

אפשר להכין עם כל ירק שאתם רק רוצים גזרים, פטריות, פלפלים, בצל, חציל… ואם מצאתם את הפרחים גם אותם ;-)

שיהיה בתיאבון.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה