הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

לאחי הקטן יש יומולדת, והוא ביקש שאכין לו קרוסטטה עם נוטלה וריקוטה…

אני כמובן מעדיפה את הגרסא השוקולדית בלבד…

מאז ומתמיד הייתי מכורה לנוטלה. כשהייתי קטנה, והנוטלה עדיין לא הגיעה לארץ, אבא שלי תמיד חזר מביקורים באיטליה עם נוטלה לילדה המכורה שלו. הפינוק היה עד כדי כך גרוע, שבקייטנות לא הייתי מוכנה לאכול את הפיתה עם שוקולד ה״שחר״… לא נוטלה, לא אוכלים.
בשנים האחרונות אני ממש משתדלת שלא תהיה לי צנצנת בבית, אין מה לעשות, השנים נותנות את אותותיהן, ואי אפשר להשתולל כמו פעם. הבעיה היא גם החשיבה ההגיונית שלי, שזה בזבוז למרוח אותה על לחם, או על טוסט… היא מסתיימת אצלי לאט לאט (ואפילו די מהר…) עם כפית.
אבל… השבוע היה מבצע בסופר…. מה, מזמן כבר לא הייתה נוטלה בבית…לא נקנה?!?!

אני לא אוהבת לאפות. בדרך כלל אני מבשלת, ומישהו אחר צריך לדאוג לקינוחים, אבל החלטתי להגדיל ולעשות, להשקיע ולפנק את עצמי ולהכין קרוסטטה אלה-נוטלה.

קרוסטטה זאת עוגה עם בצק פריך (כמו פאי), שמכינים באיטליה על טהרת הריבות. כמובן שאפשר להכין אותה עם מילויים שונים, כמו ריקוטה, דבש או כמובן, הנוטלה.

מתכון לבצק פריך:
250 גרם קמח
150 גרם חמאה
100 גרם סוכר
2 חלמונים
שקית סוכר וניל
קורט מלח, מעט גרידת לימון

למילוי:
נוטלה!! כ-170 גרם
אבקת סוכר לקישוט

מוציאים את החמאה לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות (לא ממיסים). מערבבים את קוביות החמאה עם הקמח, ואז מוסיפים את שאר המרכיבים. אם משתמשים במיקסר, מערבבים הכל יחד עם וו גיטרה.
מכניסים למקרר לכשעתיים ״מנוחה״.


משמנים עם חמאה תבנית עגולה (21 או 24), ומפזרים מעט קמח או סוכר, כדי שהבצק לא ידבק. לוקחים 2/3 מהבצק ומרדדים (עד כמה שניתן, לא קל לעבוד עם הבצק, אבל אם יש חורים פשוט מדביקים בהם אחר-כך בצק נוסף) ומניחים בתחתית התבנית ובשוליה.

מחוררים את הבצק עם מזלג, ומורחים נוטלה בנדיבות רבה (אם היא קשה תכניסו את הצנצנת ל-20 שניות למיקרו, כך קל יותר למרוח אותה). סוגרים את השוליים על הממרח.

משארית הבצק יוצרים רצועות, ומניחים כשתי וערב על העוגה, זהו העיטור הקלאסי שלה.

מכניסים לתנור שחומם מראש, ל-180 מעלות ל-40 דקות.
כשהעוגה מתקררת מעט מפזרים למעלה אבקת סוכר, אפשר לפזר את אבקת הסוכר גם על כל חתיכה לחוד לפני ההגשה.

איזה ריח יש בבית!

אם אתם בכל זאת מתעקשים להוסיף גם ריקוטה, אז המילוי הוא 100 גרם נוטלה, 300 גרם ריקוטה מעורבבת עם שתי כפות סוכר, אפשר גם להוסיף לה חופן שבבי שוקולד..

בתאבון.

למתכונים נוספים שלי: romina e la cucina

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה