הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_4980

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה… כותבת… כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם, שבשבוע הבא יש לי יום הולדת. יום הולדת קצת שמח קצת עצוב כזה. אלו ימים של חשבון נפש עם עצמי. אני חושבת שהשנה האחרונה הייתה השנה הכי קשה שהייתה לי בחיים, גיל 32 יזכר תמיד הגיל שבו גזלו ממני את התמימות שלי. בבת אחת הילדה שבי הייתה צריכה לגדול, ולהיות לאישה חזקה, לביאה שמגינה על ילדיה, שמגינה על עצמה. למדתי שיש אנשים רעים בעולם, שיש שקרים גדולים ורמייה שצריך להתמודד איתם. למדתי על עצמי דברים שלא ידעתי, חשבתי שאני שבירה ותלותית וגיליתי על עצמי שכשצריך אני “גיבורת על”, כמו שהילד שלי אומר לי לפעמים, בעולם הדמיון שלו, של גיל 3 וקצת. גיליתי את כוחה של המשפחה שלי, מי החברים האמיתיים שלי, חברי נפש, מי אמיתי, מי צבוע ומזוייף, גיליתי כל מיני אנשים טובים לאורך הדרך, אנשים שעוזרים בלי לבקש תמורה, אנשים שמאמינים בדרך שלי, במוצר שלי ורוצים באמת לעזור לי להתפרנס ולצמוח ולגדול, כל מיני אנשים שמאמינים בי בזכות מי שאני, למרות שאני קצת איבדתי את האמון בי לאורך הדרך…
אז אני מאחלת לעצמי… כן, לא נהוג, אבל בכל זאת, לפעמים צריך… אני מאחלת לעצמי שתהיה לי שנה מדהימה, כי מהמקום בו אני נמצאת אפשר רק לעלות, ולגדול ולצמוח, שהבית שלי יהיה מלא בשמחה, שלילדים שלי תמיד תהיה סיבה לקום עם חיוך ולהתגלגל מצחוק, שאני אלמד לדרוש בשביל עצמי, סיפוק והגשמה עצמית, והכי חשוב, אושר אושר ואושר…
ואין אין אין חגיגה בלי בלי בלי עוגה, אז היום אני אכין את הטורטה דלה נונה, או בתרגום חופשי, העוגה של הסבתא, העוגה מקורה בליגוריה, אבל עם השנים הטוסקנים גנבו את הקרדיט לעצמם… מקווה להמתיק את היום, אחרי שהתחלתי אותו בכבדות מסויימת. העוגה היא בעצם עוגת בצק פריך (כמו הקרוסטטה), מלאה בקרם, מעין פטיסייר.

מתכון:

לבצק:

280 גרם קמח (2כוסות)

200 גרם סוכר (כוס)

1/2 כפית אבקת אפייה

ביצה שלמה

חלמון אחד

גרידה מלימון אחד

125 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)

לקרם:

חצי ליטר חלב

2 חלמונים

6 כפות סוכר

4 כפות קמח

גרידה מלימון אחד

לקישוט: 100 גרם צנוברים, אבקת סוכר

הכנה:

מכינים את הבצק, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר, מוסיפים את הביצים וגרידת הלימון, לשים מעט, ואז מוסיפים את החמאה, הלישה צריכה להיות עדינה עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק ל-2 דיסקים ברוחב התבנית (התחתון גדול מעט כדי שיהיו שוליים, העליון יהווה רק כיסוי)

IMG_4972

בסיר קטן מערבבים עם כף עץ את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים לאט לאט את החלב והקמח, בכמויות קטנות, תוך כדי ערבוב כדי למנוע גושים. מוסיפים את גרידת הלימון, ומעבירים את הסיר לכיריים, ממשיכים לערבב כל הזמן עם מטרפה ידנית, על אש קטנה (לשים לב שהקרם לא יגיע לרתיחה, אם צריך אז להוריד מידי פעם את הסיר מהאש), עד שהקרם נהיה סמיך וחלק.

משמנים תבנית עגולה, שמים את הדיסק התחתון של הבצק, ממלאים בקרם,

IMG_4978

ומכסים בדיסק הבצק השני. מחוררים קלות את הבצק העליון (כדי שלא יתנפח בזמן האפייה, ומכסים בצנוברים. את הצנוברים תדחפו קלות לתוך הבצק כדי שלא ישרפו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-35-40 דקות. כשהעוגה מתקררת מכסים אותה באבקת סוכר. לשמור בקירור עד 2-3 ימים.

IMG_4987

נכון מעולה?

בתיאבון, ורק בשורות טובות לכולם

רומי

באופן סימבולי משהו חסרים לי בפייסבוק רק 33 לייקים להגיע ל-2,000…. אז תפרגנו בלייק?

 

עוד מהבלוג של rominacucina

תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

ניוקי אלה-סורנטינה

ניוקי אפוי בתנור ברוטב עגבניות ומוצרלה מרצו פצו (marzo pazzo) או מרץ המשוגע מראה לנו מה הוא יודע ובגדול... רק ביום שישי היינו עם גופיות בים, ועכשיו כל הגשם החורפי הזה... נכון שהוא גורם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה