הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_4375

כולם מסכמים שנה…  פוסט אהוב, הפוסט שהכי נקרא… קשה לי לסכם, עברתי שנה מרגשת, כואבת, עליות, ירידות, עם חיזוקים, עם אכזבות, עם תהומות, עם סטירות, עם נשיקות, עם אהבות, עם חיבוקים, עם חיוכים, עם שמחות קטנות, עם עצב גדול מאוד… אני מתחבאת מאחורי המילים, מאחורי האוכל, מאחורי המתכונים, מגלה טפח, מכסה טפחיים, אולי עוד אשתף יום אחד, ואולי גם לא… העיקר שהידיים יוצרות, המטבח הקטן והמנחם שלי…

אז אבא שלי סימס לי מה הוא אוכל צהריים אי שם בארץ המגף ומיד נכנסתי למטבח…

מתכון:

חציל אחד חתוך לקוביות קטנות

חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים

כף פסטו

שן שום

שמן זית

מלח, פלפל

הכנה:

מחממים במחבת שמן זית (בנדיבות), עם שום שלמה, מוסיפים את החציל, ממש כמעט מטגנים אותו בשמן, עד שהקוביות יוזהבו, מוסיפים את העגבניות וצורבים אותם קלות, מוסיפים מלח ופלפל (את המלח להוסיף רק לאחר הוספת העגבניות, ככה החצילים יהיו ממש קרוקנטיים ולא יגירו נוזלים).

בסיר עם מים ומלח מבשלים את הפסטה (הפסטה בתמונה היא גרניאני, פסטה טרייה שאני מכינה…), מוסיפים את הפסטה למחבת (לזכור להוציא את השום), מבשלים כדקה יחד עם הרוטב עד שהטעמים ישתלבו יחד, מלמעלה מוסיפים כמה נגיעות של פסטו ומגישים, כמובן עם פרמיז’ן.

IMG_4372

טעים ונעים בשמש החורפית שלנו.

מאחלת לכולנו שנה אזרחית נהדרת, התחלות חדשות, שנה של אושר, בריאות והגשמה עצמית

אוכל טוב מלווה בכוס יין טובה

רומי

 

רוצים לבשל איתי?

ב-6/1 אני מתארחת בסדנא חגיגית בבולטהופ בנמל תל אביב

משהו אינטימי יותר? תארגנו קבוצה של 6 ובואו אלי לעין שריד.

Auguri arena

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה