הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_2560

הימים ימי חג, ריח הסופגניות ממלא את הרחובות, 500 קלוריות, ועוד 500 קלוריות… חשבתי להישאר באווירת הטיגונים, ולטגן איזה בצק בניחוח שמרים, ואז חשבתי על ה-pizzelle מיני פיצות חמודות ומטוגנות, שמאוד מתאימות כפינגר פוד, במיוחד באירוח לחג, כשכל אחד מאיתנו מוזמן להדליק נר פה, ונר שם, ומארח פה, ומתארח שם, אבל הפיצות האלה כאלה כייפיות, אז למה בעצם לטגן ולא לאפות?? אז במקום pizzelle קוראים להן pizzette, שזה בעצם פיצות קטנות, אפשר להגיש אותן ממש כמו פיצות, עם רוטב עגבניות ומוצרלה, אך אפשר גם להגיש אותן רק עם רוטב עגבניות ואורגנו, או בכלל בלי רוטב ועם זית קטן למעלה, או חתיכת אנשובי, או פרוסת קישוא, בקיצור כל גיון אפשרי (רק בקטן :-) )

מתכון (כ-50 פיצטות בקוטר 5 ס”מ):

חצי קילו קמח

60 מ”ל שמן זית, רבע כוס

כף מלח

שתי כפות סוכר

220 מ”ל מים

חצי קוביית שמרית (25 גרם)

התוספות? עליכם…

הכנה:

ממיסים את השמרים במים, מערבבים את הקמח, הסוכר ושמן הזית, מוסיפים את המים עם השמרים ולשים במיקסר עם וו לישה, לאחר לישה קצרה מוסיפים גם את המלח, לא ללוש הרבה זמן, רק עד קבלת בצק אחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעתיים. מרדדים את הבצק, לא דק מידי, אך גם לא עבה מידי, בערך לעובי של חצי ס”מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס,

IMG_4390

מסדרים על נייר אפייה, בתבנית דקה, אפילו חד פעמית או על רשת של פיצה, ומתחילים עם התוספות, לרוטב אני משתמשת ברסק בבקבוקים, ה-passata, רצוי לבשל אותה קודם כ-20 דקות על אש קטנה ולתבל במלח, פלפל, שום, מעט סוכר לאיזון החמיצות, שמן זית ובזיליקום, לגרסת העצלנים, גם סתם מלח, פלפל ואורגנו עושים את העבודה בלי בישול,

IMG_4391

מוצרלה, זיתים, ירקות, נקניקים, ומה לא…

מחממים תנור ל-220-240 מעלות ואופים 5-7 דקות, תלוי בתנור, עד שהפיצות משתזפות מעט אך הבצק נשאר עדיין רך וקצת קריספי, לא חרוך מידי..

טעים, יפה להגשה, וממש כייפי. אגב, אין קשר לבצק הרשמי שלי לפיצות, זה טעם אחר לגמרי…

שיהיה לכולנו חג שמח ובתיאבון

רומי.

רוצים לבשל איתי? יש עוד קצת מקום….

IMG_4394

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה