הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_4370

כל היום אנחנו מחפשים קיצורי דרך, אין לנו זמן לכלום, ועדיין צריכים לארח, להזמין, להאכיל, להרשים, אבל שיהיה מהיר… קצר… מנועי החיפוש כבר מוכנים עם מאות מתכונים של עוגה מהירה, עוגה מהירה וטעימה (חייב להיות גם טעים, כן?), עוגה מ-5 מרכיבים בלבד, ומרכיבים שיש בכל בית, עוגה בקערה אחת, בלי מיקסר… בקיצור, ממש לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ;-)

אז באוירה הזאת המקוצרת והמתוקתקת, אפשר גם להכין גריסיני מפתיעים, מבצק עלים, מתאימים לכל פיקניק, בראנץ’ או כאנטיפסטי שונה ומעניין לארוחה איטלקית טעימה, 5 דקות הכנה, 15 דקות אפייה, ואתם שם.

מתכון (לכ-25 גריסיני):

גליל קטן של בצק עלים (500 גרם)

80 גרם פרמיז’ן מגוררת (אפשר גם פיקורינו)

ביצה טרופה

חופן עשבי תיבול קצוצים (אני אוהבת את השילוב של אורגנו טרי ובזיליקום)

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, עדיף עם אוורור.

פורסים את בצק העלים, מורחים את הביצה הטרופה בעזרת מברשת, מפזרים את הפרמיז’ן בצורה אחידה.

IMG_4359

מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים, וחותכים בעזרת גלגלת של פיצה בעובי של כ-1 ס”מ. תופסים את קצוות רצועת הבצק ומגלגלים לכיוונים שונים (בעצם עושים מעין סללום, כמו פוזילי), ומניחים בתבנית עם נייר אפייה, ברווחים אחד מהשני.

IMG_4365

אופים למשך 15 דקות. אפשר לאכול מייד, ואפשר לצאת לשמש החורפית המפנקת, ולהנות מפיקניק בטבע (בסדר… אני יודעת שיום שני, לא חייבים היום… :-) )

IMG_4369

אגב, הזיתים? מהעץ שלי…

 

אם יש לכם יותר זמן להשקיע, אתם יכולים להכין את הגריסיני טורינזי שלי, הם ממש מדהימים.

בחודש הבא הסדנאות שלי קצת יוצאות מהאוירה הכפרית של השרון ומגיעות לתל אביב העיר הגדולה… פרטים בקרוב

חכו לפרסומים בפייסבוק ובאינסטוש

בתיאבון.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה