הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_4153

יש מין כאילו סתיו בחוץ, פירות ההדר כבר מתחילים ליפול מהעצים ומצד שני מסתובבים פה עם חולצות קצרות, כולם נוזלים ומנוזלים… אצלינו הטקס הכמעט יום-יומי כשחוזרים מהגן, זה לקטוף מהעצים בגינה קלמנטינה, אשכולית, תפוז כתום או אפילו תפוז דם (כן, גם כזה צומח אצלינו), לאכול או לסחוט למיץ כדי לקבל קצת ויטמין C (או סוכריית טבע כמו של ספורטקס או מיץ גיבורי על… תלוי בטרנד הגיבורי של הבייבי שלי בן הכמעט 3….)

IMG_4143

המבוגרים יותר מבינינו יכולים להנות מסלט תפוזים. הסלט הזה מוגש בסיציליה כמנת ביניים מרעננת בין המנות או כאנטיפסטי, בדרך כלל לפני קריסמס, אבל אפשר כמובן לראות אותו בכל התקופה בה יש תפוזים יפים. התפוזים הם המצרך הבסיסי לסלט הזה, המוגש גם לרוב עם שומר, למי שלא אוהב את טעם האניס, אפשר להחליף את השומר בבצל סגול, ניתן גם להוסיף לו זיתים שחורים או צימוקים או צנוברים ועשבי תיבול כמו נענע או אורגנו טרי.

מתכון:

2 תפוזים

שומר גדול או שניים קטנים

שמן זית

מלח, פלפל

כפית חומץ בלסמי (לא חובה)

IMG_4145

הכנה:

פורסים את השומר והתפוזים לפרוסות דקות (כמובן שמקלפים קודם את התפוזים). מערבבים בקערה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים שמן זית בנדיבות. כשמערבבים הכל יש סוג של ויניגרט כי המיץ מהתפוזים בעצם מחליף את החומץ, אפשר להוסיף גם כפית של חומץ בלסמי, רק כדי להדגיש את החמיצות עם הטעם המיוחד של הבלסמי. כאמור זה הבסיס, הגיוונים כבר לפי טעמכם…

IMG_4154

שמעתי שהיום זה יום ההליכה… אז הולכת לצעוד קצת לפני שאני צוללת לטריות שבצלחת :-)

בתיאבון

רוצים סדנא איטלקית איתי? לחצו כאן

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה